Pro-actief achter ons doel

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Welkom op TOV! Helder licht??.
Advertisements

Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Eerste liefde … Over hard werken.
… en wat wil Jezus van jou?
Discipelschap.
Goed vs Fout  Leven vs Dood
Samen groeien in Christus. De Heer kennen Samen groeien in Christus De Heer kennen Hoe leer je hem kennen?
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Zingen Vers 1 Daar is uit 's werelds duistre wolken
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
16 juni 2013 Den Haag. Romeinen 9 16 Het hangt dus niet daarvan af, of iemand wil, dan wel of iemand loopt, maar van God, die Zich ontfermt. lett. rent.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
‘De vreugde des Heren’ The joy of the Lord.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Welkom Getuigen zijn.
Welkom.
Welkom op TOV! GOEDE VOORNEMENS??.  Afvallen…  Stoppen met roken…  Beter mijn best doen op school…  Minder ruzie maken thuis…  Invullen….  God.
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
Welkom in de samenkomst. Hebreeen 12 Hebreeen Daarom dan ook, alzo wij door zo’n grote menigte geloofsgetuigen omringd zijn, laat ons afleggen.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
De wedstrijd van het leven
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
BOODSCHAP zondag 14 september 2014
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Ere zij God! Lucas 2:14 In mensen een welbehagen
Zondag 35 HC Franeker 8 maart 2009
Jij, God en je kind.
1 19 juni 2014 Rijnsburg 19 juni 2014 Rijnsburg. 2 terugblik Vanaf Hebr. 11: 8 voorbeelden van geloof van o Abraham (4x) o Izaak o Jakob o Jozef o Mozes.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
Waar moet je op letten in deze loopbaan?
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
“Ga de weg van de liefde.”
Verspil ik mijn leven ?? Vrijheid Gebondenheid SEKS Waar streef je naar …..?
Evangelist : J. de Vries Ouderling : K. Muis. Organist : J
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
Hartelijk welkom op de projectavond Jai Massih! Hartelijk welkom een nieuw HGJB-project In de lijn van het jaarthema ‘Leven met lef’ Leven met lef =
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Het waarachtige licht dat ieder mens verlicht was komende in de wereld eerste hoofdstuk van het evangelie van johannes vers acht.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg ZALIG EN ‘ARM VAN GEEST’ 25 september 2016 R.Rausch © n.a.v. Mattheus 5:1-3 ‘Samen Kerk Zijn: ZALIG’ (deel 2)
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Heidelbergse catechismus
Geluk Zondag 6 augustus 2017.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Bijbelstudie over Hebreeën 11
Het werk van de Geest.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Namens de hoogste baas checken of de huisstijl in het filiaal wel tot zijn recht komt. Is er aandacht voor kinderen bij Walibi? Kun je met.
Stanley Hayerwas: Trumps geloof is geen geloof in God maar in de VS
Bijbelstudie over Hebreeën 11
Houd het oog gericht op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof
Laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij.
Start Zondag 18 september 2016
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Welkom in deze kerkdienst
De kracht van Goddelijke blijdschap
Voorganger: drs. B. Wiegman Organist: Erik Nijzink
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Mattheüs 28:18-20 En Jezus trad naderbij en sprak tot hen, zeggende: Mij is gegeven alle macht in de hemel en op (de) aarde. Gaat dan henen, maakt al de.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Welkom in deze kerkdienst
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Het leven is een reis Wat neem je mee?
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Pro-actief achter ons doel 27 feb 2016 Liefde vs onverschillig Je doel najagen vs Zonde (=nutteloos) pro-actief vs passief aandacht op Jezus Hebr 12:1Daarom dan, laten ook wij, nu wij zulk een grote wolk van getuigen rondom ons hebben, afleggen alle last en de zonde, die ons zo licht in de weg staat, en met volharding de wedloop lopen, die vóór ons ligt. 2Laat ons oog daarbij (alleen) gericht zijn op Jezus, de leidsman en voleinder des geloofs, die, om de vreugde, welke vóór Hem lag, het kruis op Zich genomen heeft, de schande niet achtende, en gezeten is ter rechterzijde van de troon Gods. 3Vestigt uw aandacht dan op Hem, die zulk een tegenspraak van de zondaren tegen Zich heeft verdragen, opdat gij niet door matheid van ziel verslapt.

Start with the end in mind Algemeen en individueel doel Algemeen doel: licht zijn, geboden, goed voor jezelf zorgen, overleven, .. Ef.:2: 10Want zijn maaksel zijn wij, in Christus Jezus geschapen om goede werken te doen, die God tevoren bereid heeft, opdat wij daarin zouden wandelen. Math 5:14Gij zijt het licht der wereld. Een stad, die op een berg ligt, kan niet verborgen blijven. 15Ook steekt men geen lamp aan en zet haar onder de korenmaat, maar op de standaard, en zij schijnt voor allen, die in het huis zijn. 16Laat zo uw licht schijnen voor de mensen, opdat zij uw goede werken zien en uw Vader, die in de hemelen is, verheerlijken. Individueel doel: welke goede werken, mijn doel: - tijd voor goede reflectie/zelfonderzoek (uzelf leren kennen) (ook: shabbat), vrouw zorgen, kinderen in startblokken, kerk, werk (ook: in zelfreflectie gezinsvisie, davar chaim visie, doe ik juiste werk, …)  Vb. Familie-conflict / gebed vragen Mens gemaakt om God te prijzen?  Of om meer dan dat?  Mens gemaakt om gelukkig te zijn/ naar geluk te zoeken!  Hoe wordt een mens gelukkig?  Niet door veel te vergaren.  Door in zijn talenten te functioneren!  God heeft specifieke talenten in elke mens gelegd om zijn specifiek doel te kunnen bereiken. Het doel waarvoor God jouw op de aardbol heeft geplaatst. 

Contrast met de wereld: Yeshua vs fun fun fun Contrast met wereld: Gemaakt om er het beste van te maken en zoveel mogelijk plezier te hebben. Neen, gemaakt voor goede werken, en voor onze taak die God voor ons heeft.

Belangrijk & Dringend Belangrijk & Niet Dringend Niet Belangrijk & Voor bidden!!! Overleggen met elkaar!

Aanvaard je context, alleen je doel bereiken telt .. Voorbeeld: teleurstelling verwerken makkelijker, sneller in-gang schieten als je je niet goed voelt … je pro-actief achter je doel gaan is heeeeeel powerfull!

Alles is verbonden en zowel een groep als individu Kerk Werk Waar ben ik een deel van, waar verbind ik me aan? Laat ons pro-actief achter ons doel gaan en de rest naast ons neerleggen Laat ons niet verleid worden om een deel van de wereld zen doel te mengen in ons doel 2 minuten babbelen met je buurman, en schrijf 1 ding op dat je aan gedacht hebben tijdens de preek je meer moet doen Slotgebed Ivm Davar Chaïm zie ik het als volgt: Niet: Slechte zangdienst, maar I don’t care  ik wil God ontmoeten Niet: Saaie preek, maar men doel is God verstaan dus ik spits men oren om er toch iets uit te halen Niet: Parashat is Chaos, maar ik wil met men broers interactie hebben om samen ons doel te vinden en samen elkaar energie te geven en pro-actief te maken Niet: Samen eten das teveel moeite, of das niet gezellig, of tis ni lekker  maar ik wil met men broers in gesprek om elkaar wat te leren kennen