STEAM Camp International School of Aruba

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Duurzaamheid en Watertechnologie Wat gaan we vandaag doen?
Advertisements

START DIA.
COLA is een uitstekend middel om de voorruit van je auto te reinigen ! Vrachtwagenchauffeurs gebruiken COLA om de motor van hun truck beter.
Waterquiz.
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Burundi. 3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door diarree. Kinderen die eenvoudig te redden zijn met schoon water,
Welkom bij de World Vision Quiz.
Uit de kraan komt water. Water kun je drinken en je kunt er nog véééél meer mee.
Waterquiz.
OneWorld Wat is OneWorld? Gebruik van data bij OneWorld Opdracht: data Buitenlandse Zaken Ellen de Lange Projectleider
GOED OF FOUT - QUIZ.
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Als wij de globale armoede tegen 2015 willen halveren, moet ook België zijn deel van de inspanning leveren. Enkel zo bereiken wij de Millenniumdoelstellingen.
Waterquiz 1e graad.
Internationale welvaartsverschillen
Hoe ziet het weeshuis er uit?
Presentatie resultaten monitor landelijk versus lokaal maart 2014.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
The Young meet the Elders Wouter van Dieren, 15 januari 2015
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
Vraag de leerlingen om tijdens de lessen aantekeningen te maken.
Wees wijs met water het kan echt op!.
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
GEZONDHEIDSZORG VOOR ELK KIND
Leerlingen van het RvEC helpen Shoma middels Buddy project!!
Toepassingen 5L week 3: ‘Kinderen in de wereld’ In een klas zijn 10 jongens en 15 meisjes. De verhouding van de aantallen is 10 tegen 15, maar we kunnen.
Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering.
Gecijferdheid 2 (Meten 1 – ME144X) week 1 Powerpoints staan op med.hro.nl/houmj/Klas_1BCEHI_Inductief/
Van: Michelle, Noa, Marcus, Lesley en Timo.  Inleiding  Water  Water halen  gezondheid  Ziekenhuis/dokters  tekeningen  Einde Mali Afrika.
Hongersnood Nils,Sander en Daniel. Inleiding Oorzaken Hongersnood hedendaags Oplossingen.
TEUN,Daphne,Kiki,sophie Zorg groep. Oudere kinderen mogen eten brengen naar de zieke kinderen. De kinderen moeten leren breien en naaien. De kinderen.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Op je gezondheid.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
WATER MANAGEMENT.
Vijvers / waterpartijen
Enkele simpele vragen.
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
Wereldwaterdag 22 maart In alle landen van de wereld wordt op Wereldwaterdag aandacht gegeven voor schoon water.
VEEL MENSEN HEBBEN WEL EENS WAT GEHORD OVER DIABETES,
Cola? ***** Of Water ? ********.
Passend onderwijs.
Drinkwater Kijk naar de titel. Waarom staat er wéér in de ondertitel?
Goede voornemens.
Studie vaardigheden Thema 8 : Ups & downs.
Presenteer wat je geleerd hebt! Dag 5
Studie vaardigheden Thema 2 : Plannen.
Wegwijs Groep 8 Thema 5 Reizen en verkeer Introductieles: 30 minuten
STEAM Camp International School of Aruba
Iedereen waterdrager Wereldwaterdag
Welkom op de [titel bijeenkomst] van het Longfonds.
Quiz Iedereen waterdrager Wereldwaterdag
Hoeveel procent zoet water is er op aarde?
Van Maxim,Walia en Jef.
Voel je wel in je vel !.
Problemen m.b.t. landbouw en water: hoge verdampingsgraad
Workshop Eetplezier & Beweegkriebels
Welkom op de [titel bijeenkomst] van het Longfonds.
ADL Les 1.
Vastenactie 2019 Water verandert alles!
ADL Les 1.
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Waterkwaliteit Resultaten eerder onderzoek in beeld | 6 november 2018
Fit voor de zorg Als organisatie toekomstbestendig zijn door (nog) slimmer en efficiënter te werken. Precies daarover gaat het programma Fit voor de zorg.
Hoofdstuk 21 PROBLEEMOPLOSSEN. Hoofdstuk 21 PROBLEEMOPLOSSEN.
Waarom meer fruit, groenten en water op school?
Transcript van de presentatie:

STEAM Camp International School of Aruba Laten we helpen, Dag 3 STEAM Camp International School of Aruba

Schaarste activiteit Populatie beschiknbaar Landbouw behoefte Industriele behoefte Menselijke behoefte Schaarste activiteit

Discussie vragen: Had jouw populatie genoeg grondstoffen om de fles te vullen? Wat heb je besloten op de cups te vullen? Wat zou het betkenen als je alleen maar de helft dan de landbouwbehoefte zou hoeven te voorzien? Industriele behoefte? Menselijke behoefte?

Wereldwijde watercrisis 4

Woordenschat Access to drinking water betekent dat schoonwater is binnen 1 kilometer te bereiken voor een bewoner Drinking water water dat gebruikt wordt voor het huishouden Drinken koken Hygiëne ( en schoonmaken) 6

Drinking Water Elk mens heeft ongeveer 20 tot 50 liter water nodig om zich schoon te houden, te drinken en te koken. 1 per negen personen heeft niet de “luxe” van drinkwater in die hoeveelheid.

Water gebruik 800 miljoen mensen zullen watertekort gaan ervaren In 2025: 800 miljoen mensen zullen watertekort gaan ervaren twee-derde van de wereldpopulatie kunnen stress gaan krijgen wegens het tekort aan water 8

Ter vergelijking: Gemiddeld, mensen in Europa gebruiken rond de 200 liters — en in de USA 400 liters PER DAG! 1.1 miljard mensen die geen drinkwater binnen bereik hebben gebruiken slechts 5 liters (daar kan je niet eens een toilet mee doorspoelen)! 9

Water en Wereld Armoede Schoon water zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen uit voedsel Schoon water zorgt ook voor gezondheid en schone groenten Vies/ vervuild water is de nr 2 doodsoorzaak van kinderen.

Leerlingen zonder water Meer dan 50% van alle scholen op de wereld hebben geen toegaing tot drinkwater Schoonwater zorgt voor betere gezondheid. Dus minder ziekte leidt ook tot minder gemiste schooldagen Kinderen (vooral meisjes) moeten vaak school missen om water te halen. 11

Verminderen kindersterfte 5000 kinderen sterven elke dag van het geen toegang hebben tot schoon water of dergelijke oorzaken

Facts & Figures

1 op de negen personen wereldwijd heeft geen toegang tot schoon water. 13 1 op de negen personen wereldwijd heeft geen toegang tot schoon water.

1 op de 3 personen, ongeveer 2,4 miljard mensen, hebben niet voldoende middelen om schoonwater te maken.

Minder dan 1 op de 3 mensen in Africa hebben geen toegang tot een W.C.

Bijna 1 op elke 5 doden onder 5 jaar komt door het schoon water tekort.

Google Slides Demonstration Add new slide Add text & lists Change theme Add image Google Slides Demonstration Ik heb dit in het Engels gelaten, omdat Google slide ook in het Engels is.

Pauze!

Maak een Google Slide Presentatie Jouw presentatie moet hebben: Titel pagina Kleurrijk thema Bullets PLaatjes Ten minste 4 slide’s Maak een Google Slide Presentatie Wat kan JIJ doen om het watergebruik op school te verbeteren?

Water besparing Tips voor gebruik voor binnen Als je een lek ziet, vertel het je ouders Lekken zijn te fixen en besparen water en geld Vertel je ouders over efficiente apparaten die water besparen, maar ook water besparende kranen Gebruik de wasmachine alleen als ‘ie vol is. Draai de kraan uit als je je tanden poetst. Douche korter

Water besparing Tips voor gebruik voor buiten Geef te tuin alleen water als het nodig is Geef je planten alleen ‘s avonds water (minder verdamping) Er zijn planten die veel minder water gebruiken. Plant die in je tuin. Gebruik niet te veel water als je je auto wast.

Water besparing Tips voor School Breng een hervulbare fles mee, in plaats van de drinken uit de tap. Draai de kraan uit als je je handen wast. Let op de borden als je je handen wast in de W.C. van school. Als er een lek is, vertel het meteen aan de schoolleiding.

Lunch!

Engineering Challenge: Maak een water zuiveringsinstallatie

Simpele water zuiveraars Dag 1 Taak: Bedenk en manier om water schoon te maken met simpele middelen. Je maakt een tekening van je opstelling en je schrijft materialen op die je nodig hebt.