De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wereldwaterdag 22 maart In alle landen van de wereld wordt op Wereldwaterdag aandacht gegeven voor schoon water.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wereldwaterdag 22 maart In alle landen van de wereld wordt op Wereldwaterdag aandacht gegeven voor schoon water."— Transcript van de presentatie:

1 Wereldwaterdag 22 maart In alle landen van de wereld wordt op Wereldwaterdag aandacht gegeven voor schoon water.

2 Water, wat doe je ermee? Elke dag verbruik je veel water
Minstens 124 liter per dag. Dat zijn 12 volle emmers Je gebruikt water om te drinken En om te douchen En om de wc te spoelen De wc doorspoelen kost 36 liter per dag En dat water is heel schoon.

3 Schoon water voor een gezonde wereld.
De Verenigde Naties (VN) zijn een soort club Bijna alle landen zijn er lid van. Ze hebben Wereldwaterdag bedacht. Want water is heel belangrijk. De dag heeft ieder jaar een motto. Het motto van 2010 is: “Schoon water voor een gezonde wereld.”

4 Schoon water is heel belangrijk
Wij halen ons water uit de kraan Het water is erg schoon. Het heeft een lange weg afgelegd om schoon te worden In arme landen is vaak geen schoon water. Deze mensen moeten vervuild water drinken Dat is heel slecht voor hun gezondheid. De VN wil oplossingen bedenken voor dit probleem.

5

6 Filmpjes over watergebruik:


Download ppt "Wereldwaterdag 22 maart In alle landen van de wereld wordt op Wereldwaterdag aandacht gegeven voor schoon water."

Verwante presentaties


Ads door Google