Wandelpad presentatie Introductie Ziekenhuis Nij Smellinghe Voeding en de situatie Eten in meten en weten Toekomst van voeding : “Smakelijk” Circulaire.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hartelijk welkom!.
Advertisements

Wat is een goede warme maaltijd?
Van duurzaam energie-initiatief naar Met Elkaar Voor Mekaar
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Gezonde voeding.
Nieuw profiel Groen Wat betekent dat voor onze schoolexamens?
Barbecue schatje? Bart en zijn vrouw zijn 's middags aan het werken in de tuin, wanneer hij zijn vrouw bekijkt en zegt: "Amai, schat, uw gat is echt wel dik aan't.
Ervaring project Op Eigen Benen Vooruit Projectleidersbijeenkomst 6 september Trudi Taat Verpleegkundig Specialist.
Kies uit één van de vijf recepten uw nieuwe uitdaging! 1. Lichaam en geest Rust in het hoofd en een goede lichamelijke conditie. 2. Bewegen met plezier.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Marketingmix & Concept
Waarom een Award?  Doel: toekomstige food managers bewust maken van de aspecten gezondheid en meerwaarden van voedsel.
GMP and HACCP in restaurants
Gezonde voeding bij tieners
onhygiënisch werken en de gevolgen
Voeding en bewegen!.
Ziekenhuispsychiatrie
Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april Duurzaam voedsel, een gezonde keuze (?) Louise O. Fresco 4 april 2013.
Voedingscentrum Bachelors Award 2011 Datum:……. Opleiding:….
Thema 2: Voeding en Vertering
Implementatie strategieën
Dieetadvisering & Leefstijlbegeleiding Bij Allochtonen
Gezond [datum].
Voedingscentrum Bachelor’s Award
Deltion Prokkelt in samenwerking met: Frion, zorginstelling JP van de Bent en Philadelphia, ODDC de Niloka en Onderwijscentrum de Twijn Een kort overzicht.
Dataconservering Trineke Kamerling Wilbert Helmus Fries Museum, Leeuwarden.
Nascholing voor praktijkondersteuners
BEWAAK UW ZONNEPANELEN OP AFSTAND! Op de meeste plekken waar uw zonnepanelen zijn geplaats kunt u moeilijk bijkomen en u kunt ze meestal niet zien. Om.
Van: - Daan Herben - Thom Mares Inhoud 1. Volkstuinen 2. Moestuinen aanleggen 3. Moestuintjes in de klas 4. Einde.
Community of Practice (CoP) “Future Mobility” Een parkeergarage voor zelfsturende auto’s Community of Practice (CoP) “Future Mobility” Een parkeergarage.
Potverdorie, eet normaal!
Impucuko -27º º45.42 T. Sikunana(Mrs) Box 138, Odendaalsrus 9480 op facebook: Impucuko primary school "class.
Informatiebijeenkomst Berg en Terblijt “Workshop Gezonde voeding” Silvia Otten-Schiepers Diëtist GroenekruisDomicura.
Persoons- Volgende Financiering ? Wat betekent PVF voor de cliënten van Het GielsBos ? 1.
Integrale samenwerking op het gebied van Duurzaamheid.
Zaterdag 21 november 2015 Niet-leden als vrijwilligers, Een uitdaging NTB congres zaterdag 21 november 2015.
C.b.s. De Weerklank voor bijzonder goed onderwijs WIJ HETEN U VANAVOND VAN HARTE WELKOM TIJDENS ONS “OPEN HUIS”
Gewoonten rondom voedsel Wat kom je tegen?. Pak ‘m beet..  100 jaar geleden at je in Nederland aardappelen, groenten en als je ‘t rijk had soms een stukje.
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Multifunctioneel gebouw Medemogelijk Gemaakt door team jvdp.
PRESENTATIE ENERGIE OPSLAG René van Hartingsveldt Directeur Eurotronic B.V. Alphen aan den Rijn 27 september 2016.
PAKT-site met 200 creatieve leden Wat is PAKT Een innovatief & duurzaam ondernemen in hartje Antwerpen. Naast het oude militair hospitaal van Berchem.
Ondernemingsplan.
Energie van eigen dak Van kampvuur tot zonnepaneel
Anders kijken, anders doen
Filmpje starten…..
Onderzoek bij garages in Utrecht
Stort regen voor Burkina Faso
Mijn CV ketel is oud wat nu?
Factsheet Voedingscentrum
Herhaling en vragen par. 1.3
Ons duurzaam huis in 2050! Gemaakt door: Gijs en Nathalie
Energie van eigen dak 1.0 Van kampvuur tot zonnepaneel
Informatie & Interactie-avond - LJOCHTSTILL
Energie van eigen dak 1.0 Van kampvuur tot zonnepaneel
Marketing Week 1, les 2 De onderzoeksvraag.
Honger!.
Praktische tips voor goede voeding bij dementie
De actieve voedingsdriehoek
Verduurzamingsbeleid Tiwos
Normering waterveiligheid
Duurzame inzetbaarheid in de praktijk
Informatie avond “Kids doen mijn eetexperiment”
VIDEOPRESENTATIE 2, CONCEPTONTWIKKELING Naam: Faustina Maia Gomes Rebelo Goncalves Studentnummer: Opleiding: Ad ondernemen Klas: 1F Docent: Evers,
Kenia voeding . Maarten & Floor.
DIVERSIFICATIE binnen de catering
Voorstel herinrichting voor de Kruiskerk te Delfzijl
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Transcript van de presentatie:

Wandelpad presentatie Introductie Ziekenhuis Nij Smellinghe Voeding en de situatie Eten in meten en weten Toekomst van voeding : “Smakelijk” Circulaire voeding Duurzame voeding Duurzaam richting 2025

Introductie Wie Wat Waar Historie Urgentie

Ziekenhuis Nij Smellinghe 339 Bedden GGZ locatie Marrewyk verpleegvleugel >350.000 maaltijden per jaar Eigen Horeca en eigen keuken Team Horeca & Services >200 personen

Voeding en de situatie Eigen keuken met verse bereiding Gekoppeld met een band portioneren Keuze moment dag van te voren Vast systeem. Warme maaltijd tussen de middag Keuken kookt ook voor horeca en derden Verouderd inflexibel systeem

Eten in meten en weten Fungeren binnen budget >210.000 maaltijden kliniek > 70.000 maaltijden horeca > 75.000 maaltijden extern Fungeren binnen budget 91% tevreden over de maaltijd 38% waste vanuit kliniek Vernietiging van € 150.000 geproduceerd eten

Toekomst van voeding : “Smakelijk” A la carte, op moment dat je wenst Op dieet en eis afgestemd Hybride dus flexibel Verleiden met tussendoortjes BIBO en senior vriendelijk Ondervoeding ondervangen Vooruitstrevend Korte ketens Vers, in seizoen uit de streek Digitaal

Circulaire voeding Nieuw concept = 30% waste reductie Waste wordt 100% gecomposteerd Compost wordt gebruikt voor moestuin en onderhoud tuinen

Duurzame voeding Vlees  Alleen Friese runderen en varkens met beter leven * Vis  Alleen uit Noordzee en/of binnenwater Friesland Groente  Van de boer (in proces) Brood  Friese bakker Dranken  Fryske frucht sap etc. Overig  Sturen met voeding.

Duurzaam ondernemen naar 2025 Plaatsing 9000 zonnepanelen start 2018 Kleding recyclebaar en herbruikbaar in 2019 Project circulair gebruik disposable start 2018 ”Van beker naar toiletpapier” Project aardwarmte als C.V. 2019-2022 Plastic inzamelen en omzetten naar kleding 2021 Fietsproject en ontmoediging auto-motor gebruik In 2030 moet Nij Smellinghe energie positief zijn

NIJ SMELLINGHE nu en richting 2030… HET MEEST CIRCULAIRE, DUURZAME, GASTVRIJE EN VERANTWOORDELIJKE ZIEKENHUIS VAN NOORD-NEDERLAND

Bedankt voor jullie interesse!