De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Herhaling en vragen par. 1.3

Verwante presentaties


Presentatie over: "Herhaling en vragen par. 1.3"— Transcript van de presentatie:

1 Herhaling en vragen par. 1.3
Hoe snel fossiele brandstoffen opraken hangt af van de vraag naar en de grootte van de voorraden Waar / Niet waar Schachtbouw is een goedkope manier om steenkool te winnen. Waar / Niet waar Nederland importeert steenkool, omdat wij zelf geen steenkool in de grond hebben. Waar / Niet waar Nederland heeft een voorraad aardolieveld in Groningen Waar / Niet waar Aardolie en aardgas wordt door Nederland ook gewonnen op het continentaal plaat in de Noordzee Waar / Niet waar

2 Hoofdstuk 1 Bronnen van energie
Par. 4 Duurzame energie

3 Lesdoelen: Welke vormen van duurzame energie zijn er?
Waarom is meer duurzame energie nodig? Wat zijn de voordelen en nadelen van duurzame energie? Hoe wordt duurzame energiebronnen gebruikt?

4 Duurzame energiebronnen
Door groei van de wereldbevolking en de welvaart is er meer vraag naar energie  hierdoor raakt het voorraad fossiele brandstoffen op! Alternatief = duurzame energiebronnen Wind Zon Water Aardwarmte Biomassa Voordelen van duurzame energie = 1. oneindig 2. vervuilen het milieu niet Energie opgewekt uit duurzame energiebronnen noemen we daarom: Groene energie

5 Windenergie Voordelen Nadelen -vervuilt niet
-Aanleg windmolenpark is duur -oneindig -Wind is onbetrouwbaar Filmpje windenergie:

6 Zonne-energie Filmpje zonne-energie: B A = zonnepaneel B = zonnecollector A

7 Aardwarmte Aardwarmte wordt gewonnen door een geothermische centrale.
Je vindt ze veel in gebieden waar: De aardkorst dun is Vulkanisme voorkomt In Nederland wordt ook aardwarmte gewonnen, maar het warme water komt hier van grote diepte.

8 Biomassa Filmpje biomassa: energiewinning-met-hout-en-koeienstront-energie-maken/#q=biomassa Biomassa is afval van biologische aard bijvoorbeeld plantenresten, weggegooid voedsel en mest.

9 Aan de slag! In de klas: Huiswerk voor dinsdag 21 april:
Starten met par. 1.4 (opdracht 1 t/m 8 af in de les!) Huiswerk voor dinsdag 21 april: Opdrachten par. 1.4 helemaal af!

10 Afsluiting Welke vormen van duurzame energie wordt in Nederland gebruikt? Windenergie, zonne-energie, aardwarmte en biomassa. Waarom is meer duurzame energie nodig? -de wereldbevolking groeit -de welvaart groeit hoe meer energie er wordt gebruikt Wat zijn de voordelen en nadelen van duurzame energie? voordelen: -weinig vervuiling -herbruikbaar Nadelen: -onzekere productie -te weinig productie -te duur Hoe wordt duurzame energiebronnen gebruikt?


Download ppt "Herhaling en vragen par. 1.3"

Verwante presentaties


Ads door Google