De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PAKT-site met 200 creatieve leden Wat is PAKT Een innovatief & duurzaam ondernemen in hartje Antwerpen. Naast het oude militair hospitaal van Berchem.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PAKT-site met 200 creatieve leden Wat is PAKT Een innovatief & duurzaam ondernemen in hartje Antwerpen. Naast het oude militair hospitaal van Berchem."— Transcript van de presentatie:

1

2 PAKT-site met 200 creatieve leden

3 Wat is PAKT Een innovatief & duurzaam ondernemen in hartje Antwerpen. Naast het oude militair hospitaal van Berchem ligt een vergeten oude industriële site. In de gerenoveerde pakhuizen werkt sinds kort creatief en duurzaam ondernemend Antwerpen samen: in bedrijven, ateliers & horeca, voor evenementen of co-working,...

4

5 Wat is t’ DAK van PAKT Ecologisch samentuinproject door vzw de volle grond 2016 testfase Opstart mei 2017 een moestuin van 1800 vierkante meter waar 200 leden tal van groenten en fruit telen en oogsten. Ecologisch, met de seizoenen mee, innovatief, op hooibalen of in vaten, onder deskundige begeleiding, maar vooral samen!

6

7 Het hele jaar door bieden we op 't DAK gevarieerde workshops aan; van teelttechnisch over culinair tot inspirerend op je bord! Twee keer per jaar “pakken we uit” met lokale en internationale boeiende sprekers. De buurtbewoners en collega’s van Pakt zijn meer dan welkom om onze agenda verder aan te vullen met allerlei activiteiten! Zo kan je je eigen DAKschotel aanbieden aan vrienden, buren of collega’s. Wij verzorgen de groenten, de locatie en de KEUKEN, jij doet het culinaire werk en zorgt voor de gezelligheid! In mei 2017 gaat de samentuin open. info op www.devollegrond.bewww.devollegrond.be Meer weten? adje@pakt-antwerpen.beadje@pakt-antwerpen.be

8

9 Regenwater Regenwater wordt opgevangen in de speciaal ontworpen groentebakken met een reservoir van 400l per bak! En worden passief opgezogen naar bovenste deel. 400l x 300= 120 000l daarboven op bassin van 40 000 l. daarnaast vangen speciale matten onder de lava nog veel water op.

10 Lokaal cradle to cradle Regenwatergebruik Zonnepanelen 200 m2 16 000 Kw Koffieresten Caffènation grondstof voor oesterzwammenteelt Caffunghi in de kelder Kasserol organiseert een permanente lokale foodmarket En maakt smoothies voor de leden van crossfit Samenwerking grootste koffiebranderij Antwerpen st Michel. Zij leveren koffievliezen om te composteren tot aarde Herbruik reststromen meststoffen Compostering resten van de site om als compost voor de groenten, warmtewinning van dit proces

11 Verwarmt water

12

13 dakgroenten

14 aquaponics


Download ppt "PAKT-site met 200 creatieve leden Wat is PAKT Een innovatief & duurzaam ondernemen in hartje Antwerpen. Naast het oude militair hospitaal van Berchem."

Verwante presentaties


Ads door Google