Goede contacten met collega’s en leveranciers, tevreden klanten, in een bedrijf dat voluit kiest voor een positieve impact op mens en milieu. Dit alles.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
UNIZO en Maatschappelijk verantwoord ondernemen Een krachtige economie gedijt slechts in een samenleving waar het goed leven is. Ondernemingen die een.
Advertisements

Duurzaamheid Bert van de Merwe.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Bedrijven Doen Bedrijven doen is een samenwerkingsverband tussen 10 bedrijven uit Haarlem en Omstreken Door het.
Klimaatbeleid & Welzijn / Sociale Zaken raakvlakken, meerwaarde & kansen Lokale Klimaatagenda.
HoekscheWaardDuurzaam
waarom dit boek? Afsluiting 10 jaar Randstad Award Groeiend belang van employer branding Stand van zaken Tijd om thema te verdiepen De echte arbeidsmarkt.
MVO is de opdracht Seminarie VVSG
NETWERK: 2000 bedrijven met MVO-ambitie
CRM vs SCRM Yana Callaert – 3 MAS. Marketing Bij traditionele marketing verloopt de communicatie vooral in één richting; het bedrijf adverteert en de.
Co-creatie in netwerken Thijs Habets Albert Kampermann.
Kwaliteitsagenda 2012 Van, voor en door werkgever en werknemers 6 september 2012.
Milieubeleid Steffie De DeckerEllen Geudens Celine Mertens Stijn Vandenbroucke Nele Van MuylemLien Vermeulen.
Een project in het kader van de Rotterdamse Aanpak Luchtkwaliteit
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
Vervoermanagement en de Wet milieubeheer
Voorstelling van de catalogus
HOGER BEDRIJFSDIPLOMA Hans Daale 8 april Na te lopen… Waarom nu een discussie over een HBd Waarom nu een discussie over een HBd Wat is dan eigenlijk.
3 vwo 1 wereld §7 en 8.
Duurzame innovatie leiderschap en maatschappelijke legitimatie Inleiding door Leo Lenssen Boardroom 21 januari 2010.
Erbeterdezaak.nl Inleiding duurzaamheid Duurzaamheid = Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen = Sustainability © de vries business consultancy, 2008.
Ethisch en duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)
Sjiera de Vries Lector Sociale Innovatie en Verscheidenheid Sociale Innovatie.
Draagvlak CAO Niels Jansen 18 juni 2014 Opening door Hans Bo Het belang van collectieve arbeidsvoorwaardenvorming ‘ Mijn stellige overtuiging is dat.
DUURZAAM ONDERNEMEN DEFINITIE PIJLERS ACTIEPLAN M.V.O CONCREET
MVO KENNIS KAART. Werkomgeving Maatschappij Milieu Ketenbenadering Bedrijfsethiek Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
Samen voor een groen en gezond Gelderland. Maarten Visschers Beleidsmedewerker duurzaam consumeren en produceren Programma: 1.Maatschappelijk verantwoord.
4.2 Wat kost het milieu? Het maken van goederen en het gebruiken van goederen heeft soms negatieve gevolgen voor het milieu. Milieuschade ontstaat door.
MVO- maatschappelijk verantwoord ondernemen
Visie op Duurzaamheid  .
Hoofdstuk 1 Lisa & Janne.  Draait om klanten  Opbouwen van klantenrelaties op basis van klantwaarde en klanttevredenheid.  Klanten behoeften bevredigen.
6 e jaar 1. 1) Accountancy 2) Fiscaliteit 3) Strategie, management en organisatie 4) Varia: HRM, zakelijke communicatie, … 5) Europese en internationale.
Les: Ondernemings plan LBB – Module Groen Ondernemen Coen van Wetering.
ESF Vlaanderen OP Sociale Economie Karel Vanderpoorten
Weg met vooroordelen, leve de voordelen! Samenwerking met sociale economie roept soms vooroordelen op, die in bepaalde sectoren hardnekkig blijven bestaan.
Duurzame ontwikkeling in Haarlemmermeer Nurullah Gerdan, beleidsadviseur Duurzaamheid Presentatie Gemeente Lansingerland.
Stressbeleid in de Belgische ondernemingen – stand van zaken Informatie bekomen uit de bevraging van de externe diensten voor preventie en bescherming.
Noord-Zuidsamenwerking Deinze De GROS vandaag en morgen Oost-Vlaanderen, een solidaire provincie We maken er samen werk van ! Februari 2014.
Afval Energie Bedrijf Welkom in Amsterdam!
Sociaal Ondernemen in Amsterdam Arjan Vliegenthart Wethouder Werk, Participatie en Inkomen 22 mei 2015.
De winst zit in de opbrengst NINTES experience september MVO; op weg naar nieuwe opbrengsten? Henk Folkerts, Rijnconsult.
Sociale Zekerheid in een postindustriële samenleving Romke van der Veen Den Haag, 8 juni 2016 NGSZ.
Thuiswerken De voor- en nadelen van thuiswerken toegelicht.
Regionaal (EMEA) Overzicht Distributor Compliance 2015.
DUURZAAM ONDERNEMEN in het bedrijfsleven Een gezond, winstgevend en succesvol bedrijf door duurzaam ondernemen (SPRINT) MARKETING EN COMMUNICATIE.
Een groep maatschappelijke organisaties hebben samen met het Rijk de handen ineen geslagen om waar mogelijk versnelling te realiseren Deze ‘RACE’ coalitie.
3.1 PRODUCTIE.
Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland
Onderwerpen Beschikbaarheid van woningen Betaalbaarheid van woningen
Stichting De Waaier Presentatie 30 november 2017.
Beroeptrots: de gemotiveerde ambtenaar
Onderwerpen Beschikbaarheid van woningen Betaalbaarheid van woningen
VAN MAATSCHAPPELIJKE BETEKENIS
Duurzame inzetbaarheid
Plaats, datum bijeenkomst
Milieuplatform Zorgsector vereniging van en voor de zorg Green Deal: Nederland op weg naar een duurzame Zorg landelijke en regionale samenwerking met.
Duurzame inzetbaarheid
Duurzaam ondernemen.
Stressbeleid in de Belgische ondernemingen – stand van zaken
De NWOW, de OISZ engageren zich !
JEUGDzorg - voor wie?.
Grote transities Versplinterde onderneming:
Inspelen op innovaties
De NWOW, de OISZ engageren zich !
ORGANISATIE & MAATSCHAPPIJ
De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget.
De NWOW, de OISZ engageren zich !
KONEKT Beeld je in: je bent 12 jaar en je krijgt te horen dat je nooit zal kunnen werken. Dit is het verhaal van honderden jongeren met een verstandelijke.
Hoofdstuk 6 Gezocht: leuke, betrouwbare klanten
Duurzaamheid C en D Hoofdstuk 4 Profit.
Customer service & Relatiemanagement
Transcript van de presentatie:

Goede contacten met collega’s en leveranciers, tevreden klanten, in een bedrijf dat voluit kiest voor een positieve impact op mens en milieu. Dit alles is maar mogelijk als werkgevers en werknemers voluit in dialoog gaan met elkaar.

Ondernemend Vlaanderen kiest steeds meer voor MVO Een goede reputatie en een prettig werkklimaat met veel ruimte voor dialoog maken bedrijven innovatiever en efficiënter. MVO = winst voor onderneming én samenleving

Al de sociale partners promoten MVO Al de sociale partners zetten zich in om hun leden en achterban te informeren en te sensibiliseren rond maatschappelijk verantwoord ondernemerschap.

Werkgever of werknemer? Iedereen kan zich inzetten om mee werk te maken van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Door (nog meer) concrete initiatieven te nemen binnen de verschillende deelthema’s.

Deelthema’s Diversiteit Milieu Aankoopbeleid Stakeholderdialoog Mobiliteit Duurzaam internationaal ondernemen Duurzaamheidsrapportering Sociale dialoog

Diversiteit Werkgevers én werknemers maken samen werk van een klimaat waarin vooral de positieve eigenschappen van al de medewerkers benadrukt worden en waarin iedereen gelijke kansen krijgt. Diversiteitsbeleid schept extra kansen voor mensen en ondernemingen.

Milieu Rationeel omspringen met energie, minder afval produceren, minder grondstoffen en water verbruiken, minder broeikassen uitstoten ... Elke onderneming heeft de mogelijkheid om nog meer aandacht te besteden aan milieubeleid.

Aankoopbeleid Ook het vergelijken van productinformatie kan winst opleveren voor mens en samenleving. Onder welke (sociale) omstandigheden werden producten geproduceerd? Wat is de impact ervan op het milieu?... Een duurzaam aankoopbeleid maakt mee het verschil.

Stakeholderdialoog Een onderneming is geen eiland. Goede relaties opbouwen en onderhouden met werknemers, klanten, leveranciers, buurtbewoners, ... draagt ertoe bij dat de bedrijfsactiviteiten goed vallen bij iedereen die ermee te maken heeft.

Mobiliteit De toenemende verkeersdruk hindert individuen, ondernemingen en samenleving. Aan de hand van een bedrijfsvervoerplan kunnen ondernemingen het woon-werkverkeer en het zakelijke verkeer efficiënter organiseren.

Duurzaam internationaal ondernemen MVO stopt niet bij onze landsgrenzen. Produceren in het buitenland, invoeren: liefst met aandacht voor sociale- en arbeidsvoorwaarden, milieuvriendelijke productieprocessen, ...

Duurzaamheidsrapportering Regelmatig rapporteren over MVO-maatregelen draagt opnieuw bij tot een goede stakeholderdialoog. Naast verslaggeving over financiële resultaten is ook een evenwichtige weergave van positieve en negatieve duurzaamheidsprestaties een goede gewoonte.

Sociale dialoog MVO kan het best gedijen wanneer werkgever en werknemers er samen werk van maken. Openheid van zaken en een voortdurende dialoog is dan ook een voorwaarde om met de hele onderneming effectief meerwaarde te realiseren voor bedrijf en samenleving.

Hoe eraan beginnen? Website