De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget."— Transcript van de presentatie:

1 De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget

2 © 2018 Deze app kwam tot stand met de steun van het Streekfonds West- Vlaanderen, BIZ Vlaanderen & Brussel en SAM, steunpunt mens en samenleving.

3 WAKOSTA?! De wegwijzer in jouw budget “Vanaf nu is echte controle over jouw budget binnen handbereik. Geef alle inkomsten en uitgaven in en de app berekent wat je elke week of maand over hebt. Dit is het geld dat je zonder zorgen kan spenderen!“ De app is breed inzetbaar door zijn eenvoud en gebruiksgemak. De app bevordert zelfredzaamheid : Via de app willen we meer kansen bieden aan kwetsbare jongeren die de stap zetten naar zelfstandig wonen. De app laat toe om orde te scheppen in de doorgaans chaotische berg aan papieren en administratie waarmee jongeren vaak langskomen op een eerste hulpverlenend gesprek. De app biedt de mogelijkheid om een goed zicht te krijgen op je maandelijkse inkomsten en uitgaven. Meten is weten. Hoe meer inzicht er is in de financiële situatie, hoe meer inzicht er kan zijn de mogelijkheden of in aankomende moeilijkheden. De app verwijst ook naar eerstehulpbijschulden.be en het CAW zodat jongeren bij mogelijke financiële moeilijkheden, sneller de weg kunnen vinden naar hulp. Wens je nog wat meer uitleg over de werking? Doorblader dan zeker even deze handleiding. Vind je nog niet het antwoord op jouw vraag? Neem contact op met de BIZ-verantwoordelijke uit jouw regio of raadpleeg

4 Ontdek WAKOSTA?! Eenvoud en gebruiksgemak: 3 verschillende schermen
Overzicht per maand of per week Voeg inkomsten en uitgaven toe Kies een categorie

5 Ontdek WAKOSTA?! Kies ik voor een weeksaldo of maandsaldo?
Wanneer je kiest voor het ‘weeksaldo’ zie je per week welk budget je ter beschikking hebt. Het maandsaldo geeft dit dan per maand aan zoals de naam als doet vermoeden. Voor je een keuze maakt hou je best rekening met het volgende: ! Op het einde van de maand wordt je budget dat je over of tekort hebt niet automatisch overgezet naar de volgende maand. Indien je dit wenst, moet je dit zelf handmatig invullen.

6 Ontdek WAKOSTA?! Alle knoppen op een rij
Via de ‘<’ en ‘>’ kan je door de verschillende maanden bladeren. ! als je het weeksaldo selecteerde kan je niet door de weken bladeren. ‘<‘ en ‘>’ Knop Via deze knop (links boven in witte gedeelte van het overzichtsscherm) kan je alle transactie wissen en opnieuw beginnen. knop Via deze knop (rechts boven in witte gedeelte van het overzichtsscherm) krijg je toegang tot: Extra informatie over het doel en de initiatiefnemers van de app Settings: hier kan je alle transacties wissen en opnieuw beginnen Contact verwijst naar De website van het CAW De website van eerstehulpbijschulden.be De website van budgetinzicht.be ? Knop Bevestigd de transactie en voert die in de app. Knop Voor het ingeven van al je transacties: Kies voor in (inkomst) of uit (uitgave) Vul het bedrag in Indien gewenst vul je een omschrijving in Bijvoorbeeld: Huur Kies een categorie die volgens jouw het best past Selecteer de datum van de transactie Selecteer de frequentie. Indien je een terugkerende frequentie kiest - deze wordt vooraf gegaan door ‘elke’ - zal dit automatisch verrekend worden over de maanden heen. + knop

7 Ontdek WAKOSTA?! Wist je datjes
Eén transactie aanpassen of verwijderen kan je in het overzichtsscherm door op de transactie te swipen en te kiezen voor ‘pas aan’ of ‘verwijder’. Je kan een transactie ook aanpassen door erop te tikken. Dit is een eerste versie van de App, merk je onvolledigheden? Geef dit zeker aan ons door via Zo kunnen we samen de app helemaal op punt zetten. We streven er immers naar om een App aan te bieden op basis van de noden. Ontdek ook de WAKOSTA?! Budgetbeurs De Wakosta?!-budgetbeurs is een ervaringsparcours waarin deelnemers op een interactieve manier ondergedompeld worden in verschillende aspecten van het zelfstandig leven en de financiële gevolgen van keuzes. Deelnemers doorlopen deze beurs aan de hand van een concreet personage. Ze worden op die manier uitgedaagd keuzes te maken en hun budget in evenwicht te houden aan de hand van volgende thema’s: Op eigen benen, wat nu? Wonen en energie Dagelijkse kost Media Vrije tijd Missie geslaagd?! Budget in Balans?

8


Download ppt "De WAKOSTA?! – APP De wegwijzer in jouw budget."

Verwante presentaties


Ads door Google