De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Werken met My-Mate Handleiding.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Werken met My-Mate Handleiding."— Transcript van de presentatie:

1 Werken met My-Mate Handleiding

2 Deze handleiding bestaat uit twee delen:
De website (vanaf dia 3) De app (vanaf dia 33) Beide delen beginnen met een inhoudsopgave.

3 Deel 1 De website

4 Inhoud Home Wijzig account Agenda Kasboek Algemene stappenplannen
Mijn stappenplannen

5 1. Home Dit is de startpagina van de website. Het is de pagina die je ziet direct na het inloggen. Op deze pagina kun je alles terugvinden.

6 1. Home – het witte gedeelte
In het midden (het witte gedeelte) zie je: de agenda (voor het bijhouden van je afspraken) het kasboek (voor het bijhouden van je inkomsten en uitgaven) mijn stappenplannen (je zelf gemaakte stappenplannen) algemene stappenplannen (stappenplannen die al op de website of de app staan)

7 1. Home – de bovenste blauwe balk
Op de blauwe balk bovenaan zie je verschillende knoppen: Klik op deze knoppen en je komt direct in: Mijn stappenplannen Kasboek Agenda Wijzig je accountgegevens. Klik op Informatie voor achtergrondinformatie over My-Mate. Klik op HOME of op het logo My-Mate en je komt terecht op de startpagina. Klik op uitloggen als je klaar bent met werken met My-Mate.

8 1. Home – de onderste blauwe balk
Op de blauwe balk onderaan zie je de knoppen: Antwoorden op veel gestelde vragen van mensen die werken met My-Mate. Contactgegevens van de makers van My-Mate. en en Skypen (S) met je ondersteuner. De pictogrammen SMS, Telefoon en WhatsApp staan niet op de website, wel in de app. Voorwaarden die wij hanteren.

9 2. Wijzig account Dit is de pagina waarop je je eigen account aanmaakt. Je kunt je account altijd veranderen.

10 2. Wijzig account – hoe doe je dat?
Klik op ‘wijzig account’ in de bovenste blauwe balk. Vul daarna in: - je nieuwe adres (als je je adres wilt veranderen). - je oude en nieuwe wachtwoord (als je je wachtwoord wilt veranderen). - selecteer je ondersteuner door de naam van je ondersteuner te zoeken. Kruis de onderdelen aan waarmee je ondersteuner mag meekijken: de stappenplannen, het kasboek en/of de agenda.Met welke onderdelen mag je ondersteuner meekijken? Met de stappenplannen, het kasboek en/of de agenda? Kruis die onderdelen aan. Let op: je ondersteuner kan wel meekijken, maar niets veranderen. Kies hoe je de stappenplannen wilt bekijken. Wil je alleen tekst? Kruis dan niks aan. Wil je afbeeldingen bij de tekst, of wil je dat de tekst wordt voorgelezen (audio)? Kruis dan die onderdelen aan. Klik op ‘BEWAAR WIJZIGINGEN’.

11 3. Agenda Op de startpagina zie je onder het kopje ‘Agenda’ de eerstvolgende afspraken die je hebt (in dit voorbeeld het trouwen en de tandarts op 3 en 11 juli). Je kunt de volgende dingen doen met de agenda: Bladeren in de agenda om te zien welke afspraken er nog meer zijn (klik op ‘Agenda’). Een afspraak noteren (klik op ). Een afspraak bekijken. Een afspraak verwijderen.

12 3. Agenda – hoe blader je door de agenda?
Klik op ‘Agenda’. De agenda opent dan op de dag van vandaag: Klik op ‘VORIGE’ en ‘VOLGENDE’ om dagen ervoor en erna te zien. Klik op om terug te gaan naar het vorige scherm. Of klik op Home om terug te gaan naar het startscherm.

13 3. Agenda – hoe noteer je een afspraak?
Klik op die staat naast ‘Agenda’. Je ziet dan het volgende scherm:

14 3. Agenda – hoe noteer je een afspraak? (vervolg)
Vul de gegevens in: - Activiteit: Wat ga je doen? - Wie: Met wie doe je dat? - Begin: Op welke dag en hoe laat begint het? - Einde: Op welke dag en hoe laat eindigt het? - Herinnering: Kies hoe lang van tevoren je aan de afspraak herinnerd wilt worden. - Herhaal: Doe je dit vaker? Kies dan hoe vaak je deze afspraak wilt noteren. - Herhaal stop: Wanneer doe je dit voor het laatst? - Opmerking: Wat wil je nog meer graag opschrijven bij deze activiteit? Let op: Als je in een veld niks wilt schrijven, zet dan een streepje ( - ). Klik op ‘OPSLAAN’. Voeg eventueel een foto toe (dit kan pas na opslaan) : - Klik op ‘UPLOAD’. - Kies een foto. - Dubbelklik op de foto om hem toe te voegen.

15 3. Agenda – hoe bekijk je een afspraak?
Ga naar de startpagina. Klik op de afspraak die je wilt bekijken. In dit voorbeeld klik je op ‘trouwen Bert en Trudy’ om te zien wie er met je meegaat en of er nog bijzonderheden zijn die je hebt opgeschreven.

16 3. Agenda – hoe verwijder je een afspraak?
Ga naar de startpagina. Klik op de afspraak die je wilt verwijderen. Klik dan op ‘WIJZIG’. Klik in het volgende scherm op ‘VERWIJDER’.

17 4. Kasboek Op de startpagina zie je onder het kopje ‘Kasboek’ hoeveel geld je hebt gekregen (groen) en welke bedragen je hebt uitgegeven (rood). Je kunt de volgende dingen doen met het kasboek: Je inkomsten en uitgaven bekijken, per week of maand (klik op ‘Kasboek’). Inkomsten en uitgaven invullen (klik op ). Eén uitgave of inkomstenbron bekijken.

18 4. Kasboek – hoe bekijk je inkomsten en uitgaven?
Klik op ‘Kasboek’. Het kasboek opent in deze maand. Kies de maand die je wilt bekijken (in het witte keuzevakje). Klik op ‘WIJZIG KASBOEK’ om een weekoverzicht te bekijken in plaats van een maandoverzicht (of andersom). Klik op om terug te gaan naar het vorige scherm.

19 4. Kasboek – hoe vul je inkomsten en uitgaven in?
Klik op die staat naast ‘Kasboek’ op de startpagina. Of klik op ‘TOEVOEGEN’ in het week- of maandoverzicht. Je ziet dan het volgende scherm:

20 4. Kasboek – hoe vul je inkomsten en uitgaven in? (vervolg)
Vul de gegevens in: - Beschrijving: Wat heb je gekocht (bijvoorbeeld boodschappen), of waarom heb je geld gekregen (bijvoorbeeld loon, weekgeld)? - Bedrag: Hoeveel geld heb je uitgegeven, of hoeveel geld heb je gekregen? Zet een – (min) voor bedragen die je hebt uitgegeven. - Kies of dit bedrag eenmalig is, of dat het elke week of maand terugkeert. - Herhaal stop: Kies de laatste dag waarop je dit bedrag krijgt of uitgeeft. Dit vul je alleen in als je hebt ingevuld dat het om een wekelijks of maandelijks bedrag gaat. - Koppeling met stappenplan: Heb je een eigen stappenplan gemaakt die gaat over deze in- en uitgaven? Kies dan het stappenplan dat hierbij hoort. Klik op ‘OPSLAAN’.

21 4. Kasboek – hoe bekijk je één uitgave of inkomstenbron?
Ga naar de startpagina. Klik op de uitgave of bron van inkomsten die je wilt bekijken. In dit voorbeeld klik je op ‘brood’ om te zien of het een eenmalige of terugkerende uitgave is. Ook zie je of er een stappenplan is dat hoort bij de uitgave brood.

22 5. Algemene stappenplannen
Op de startpagina zie je onder het kopje ‘Algemene stappenplan’ stappenplannen die de makers van My-Mate hebben geschreven. Als je op ‘TOON MEER’ klikt, zie je nog meer stappenplannen. Algemene stappenplannen kun je: Lezen (klik op de titel van het stappenplan). Kopiëren (klik op ).

23 5. Algemene stappenplannen – lezen
Ga naar de startpagina. Klik op de titel van het stappenplan dat je wilt lezen. Je ziet nu de stappen van het stappenplan. Let op: Klik op ‘WIJZIG ACCOUNT’. Vul hier in hoe je de stappenplannen wilt lezen (zie dia’s 2. Wijzig account): Met foto’s of pictogrammen bij de tekst (kruis afbeeldingen aan). De tekst laten voorlezen (kruis audio aan). De algemene stappenplannen zijn niet ingesproken en bevatten dus geen geluid. Als je zelf stappenplannen maakt (of een algemeen stappenplan kopieert), kun je wel de tekst hiervan inspreken. Dit inspreken kan alleen op de Smartphone, niet op de computer.

24 5. Algemene stappenplannen – kopiëren
Ga naar de startpagina. Klik op dat staat achter het stappenplan dat je wilt kopiëren. Het stappenplan dat je hebt gekopieerd staat nu bovenaan bij ‘Mijn stappenplannen’. In dit voorbeeld is het algemene stappenplan ‘Een taak doen voor een ander’ gekopieerd. Dit stappenplan verschijnt bovenaan in ‘Mijn stappenplannen’. Daar staat ‘Kopie van Een taak doen voor een ander’.

25 6. Mijn stappenplannen De algemene stappenplannen zijn vaak zo algemeen, dat ze niet goed helpen in jouw situatie. Elke situatie is anders, en daarom kan het zinvol zijn om een stappenplan aan te passen. Of om zelf een stappenplan te maken. In ‘Mijn stappenplannen’ kun je: Stappenplannen lezen. Bestaande stappenplannen bewerken. Nieuwe stappenplannen maken.

26 6. Mijn stappenplannen – lezen
Ga naar de startpagina. Klik op de titel van het stappenplan dat je wilt lezen. Je ziet nu de stappen van het stappenplan. Let op: Klik op ‘WIJZIG ACCOUNT’. Vul hier in hoe je de stappenplannen wilt lezen (zie dia’s 2. Wijzig account): Met foto’s of pictogrammen bij de tekst (kruis afbeeldingen aan). De tekst laten voorlezen (kruis audio aan). De zelfgemaakte stappenplannen bevatten alleen geluid als je zelf de tekst ervan inspreekt. Inspreken van tekst kan alleen op de Smartphone, niet op de computer.

27 6. Mijn stappenplannen – bewerken
Ga naar de startpagina. Klik op de titel van het stappenplan dat je wilt bewerken. Klik vervolgens op ‘WIJZIG’.

28 6. Mijn stappenplannen – bewerken (vervolg)
Je ziet nu het volgende scherm:

29 6. Mijn stappenplannen – bewerken (vervolg)
Pas nu het stappenplan aan zoals jij dat wilt: Algemeen: ‘UPLOAD’ : klik hierop om een foto toe te voegen die naast de titel van het stappenplan komt te staan. Titel: schrijf een titel voor het stappenplan. Categorie: in welke categorie hoort het stappenplan? Pas de inleiding van het stappenplan aan. Klik op ‘VERWIJDER’ om het stappenplan te verwijderen. Aanpassen stappen: Verwijder de stap, klik op: Schrijf een andere tekst in de stap, of plaats een andere foto in de stap: Voeg een stap toe: Verplaats de stap één stap naar boven: Verplaats de stap één stap naar beneden: Klik, als je iets hebt gewijzigd, op ‘OPSLAAN’. Gebruik steeds bovenaan de pagina om naar het vorige scherm te gaan.

30 6. Mijn stappenplannen – bewerken (vervolg)
Zet bij een stap een afspraak in je agenda. Het kan handig zijn om iets in je agenda te noteren. Je wilt bijvoorbeeld bij het stappenplan ‘Naar de tandarts’ de datum waarop je naar de tandarts gaat noteren in je agenda. Dat kan: Klik op Je ziet dan onderstaand scherm. Klik op ‘OPSLAAN EN TOEVOEGEN AAN AGENDA’. Vul nu de agenda in (zie dia’s 3. Agenda).

31 6. Mijn stappenplannen – bewerken (vervolg)
Let op: Je kunt alleen stappenplannen bewerken die staan onder ‘Mijn stappenplannen’. Als je een algemeen stappenplan wilt bewerken, moet je hem dus eerst kopiëren. Je kunt ervoor kiezen om een stappenplan dat staat onder ‘Mijn stappenplannen eerst te kopiëren, en dan pas te bewerken. Je hebt dan altijd nog de originele versie van het stappenplan. Wil je de tekst van het stappenplan inspreken? Gebruik dan de app.

32 6. Stappenplannen – een nieuw stappenplan maken
Ga naar de startpagina. Klik op die staat achter ‘Mijn stappenplannen’. Maak nu een nieuw stappenplan. Zie voor aanwijzingen dia’s ‘Mijn stappenplannen – bewerken’.

33 Deel 2 De app

34 Inhoud Let op – voordat je met de app aan de slag gaat De app bedienen
Home Stappenplannen Kasboek Agenda

35 Let op: Je kunt geen account voor My-Mate aanmaken in de app. Maak dus eerst een account aan op de website, en download daarna de app op je Smartphone. Ook in de app kun je werken in het kasboek, de agenda en de stappenplannen. De knoppen in de app zijn hetzelfde als die op de website. Kijk dus voor meer informatie in het deel 1 (de website). De app en de website synchroniseren vanzelf als je contact maakt met internet. Dus wat je aanpast in de app, zie je ook op de website (en andersom).

36 De app bedienen: Kort drukken: je opent iets (bijvoorbeeld een stappenplan). Lang drukken: er verschijnt een keuzemenu. Met je vinger naar links of rechts schuiven: het beeld verandert. Je ziet bijvoorbeeld andere dagen in je agenda of kasboek. Ook kun je door te schuiven van de algemene stappenplannen naar je eigen stappenplannen. In de lichtblauwe balk bovenaan zie je waar je heen kunt schuiven. Druk op een afbeelding: je kunt nu een afbeelding wijzigen (weghalen, een nieuwe foto maken). Als je een foto maakt, verschijnt hij direct op de juiste plaats. Afbeeldingen staan zowel in de agenda als bij de stappenplannen. Druk op de microfoon: de app neemt geluid op. Zo kun je tekst inspreken bij de stappenplannen. Druk op de luidspreker: je kunt geluid afspelen. Zo kun je tekst horen bij de stappenplannen.

37 1. Home De app heeft geen startpagina zoals de website dat heeft: hij opent met ‘Mijn stappenplannen. Bovenaan zie je een blauwe balk met knoppen. Druk op deze knoppen om te gaan naar de stappenplannen, het kasboek of de agenda. Druk op het logo van My-Mate om terug te gaan naar de vorige pagina. In de blauwe balk onderaan zie je de pictogrammen voor: Telefoon WhatsApp Skype SMS Druk op één van deze knoppen, en maak direct contact met je ondersteuner.

38 2. Stappenplannen – lezen
Druk op een titel van een stappenplan dat je wilt lezen. Je ziet nu het stappenplan met de inleiding en alle stappen onder elkaar. Wil je bij elke stap een afbeelding zien? Of wil je het stappenplan stap voor stap bekijken? Druk dan op stap 1. Schuif met je vinger het beeld opzij, en ga naar stap 2. Ga zo door totdat je alle stappen hebt gelezen. Let op: druk op de luidspreker om de tekst te beluisteren.

39 2. Stappenplannen – bewerken
Let op: Alleen stappenplannen die staan in ‘Mijn stappenplannen’ kun je bewerken. Druk langer op de titel van het stappenplan dat je wilt bewerken. Kies ‘KOPIEER’ om het stappenplan te kopiëren naar ‘Mijn stappenplannen’. Let op: Je kunt ook een nieuw stappenplan maken. Druk dan op die staat naast ‘Mijn stappenplannen’.

40 2. Stappenplannen – bewerken (vervolg)
De titel en bijbehorende foto of de inleiding veranderen: Druk lang op de titel van het stappenplan. Kies ‘WIJZIG’. Pas het stappenplan aan. Druk op ‘OPSLAAN’. Een stap veranderen: Druk kort op de titel van het stappenplan. Het stappenplan verschijnt. Druk langer op de stap die je wilt aanpassen. Voeg eventueel een foto en geluid toe.

41 3. Kasboek Overzichten bekijken: Schuif met je vinger over het scherm.
Zoek het overzicht dat je wilt zien. Bedragen invullen: Druk op de rode min om uitgaven in te vullen. Druk op de groene plus om geld dat je hebt gekregen in te vullen. Vul de overige gegevens in. Koppel deze uitgave of inkomsten aan een stappenplan. Druk op ‘OPSLAAN’.

42 4. Agenda Agenda bekijken
Schuif met je vinger over het scherm om afspraken op andere dagen te zien. Druk kort op een afspraak om de beschrijving van die afspraak te bekijken. Een afspraak noteren Druk op die staat achter ‘Agenda’. Vul alle gegevens in. Maak eventueel foto’s van de activiteit en van de persoon met wie je de activiteit gaat doen. Druk op ‘OPSLAAN’. Een afspraak aanpassen of verwijderen Druk langer op een afspraak. Kies voor ‘VERWIJDEREN’. Bevestig dat je de afspraak wilt verwijderen. Kies voor ‘WIJZIG’. Pas de afspraak aan en druk op ‘OPSLAAN’.


Download ppt "Werken met My-Mate Handleiding."

Verwante presentaties


Ads door Google