De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

UNIZO en Maatschappelijk verantwoord ondernemen Een krachtige economie gedijt slechts in een samenleving waar het goed leven is. Ondernemingen die een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "UNIZO en Maatschappelijk verantwoord ondernemen Een krachtige economie gedijt slechts in een samenleving waar het goed leven is. Ondernemingen die een."— Transcript van de presentatie:

1 UNIZO en Maatschappelijk verantwoord ondernemen Een krachtige economie gedijt slechts in een samenleving waar het goed leven is. Ondernemingen die een gezond economisch beleid willen voeren moeten investeren in sociale en ecologische kwaliteiten van hun bedrijf. De KMO’s, die de toon aangeven in de economische ontwikkeling, zijn de eerste pleitbezorgers van Maatschappelijk Verantwoord ondernemen. De KMO-ondernemer is persoonlijk verantwoordelijk voor zijn bedrijf, is vaak deel van de gemeenschap waar zijn of haar onderneming gevestigd is. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een must. Echter niet onder de vorm van bureaucratische regeltjes en dure labels. Maar als een duidelijk en krachtig engagement van de ondernemer tegenover de klanten, de medewerkers, de leveranciers, de buurt en de brede samenleving. Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO

2 UNIZO helpt u bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen De UNIZO-gids "Een maatschappelijk verantwoorde ondernemer is een sterkere ondernemer' stimuleert de KMO-ondernemer in zijn inspanningen om de sociale, economische, ecologische component van zijn bedrijf te versterken in een goede relatie met alle stakeholders. De toon van dit handboek is geput uit de concrete bedrijfspraktijk, het resultaat van talloze gesprekken

3 UNIZO helpt u bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen UNIZO biedt zelfstandige ondernemers het Lerende netwerk KMO en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan en helpt de KMO- ondernemers die de sociale, economische en ecologische component van hun bedrijf willen versterken en die de goede relatie willen uitbouwen met al wie bij de onderneming betrokken is. Om ondernemers in staat te stellen maatschappelijk verantwoord ondernemen zelf te realiseren, organiseert UNIZO meetings waar ze kunnen kennis maken met collega’s die op een inspirerende wijze concreet werk maken van goede MVO-praktijk. UNIZO biedt ook trainingen aan waar u onder begeleiding van experts en vanuit de ervaringen van collega-ondernemers een actieplan leert opstellen. Meer informatie www.unizo.be/mvo

4 Door betrokkenheid helpen uw medewerkers elkaar om de doelstellingen van het bedrijf te realiseren. Ze willen flexibel mee- groeien en zich ontwikkelen, en stralen vertrouwen uit naar klant en leverancier. Betrokken werknemers zijn partners voor uw beleid. De mate waarin uw medewerkers tevreden zijn, is daarbij een belangrijke graadmeter. Onder begeleiding van een MVO- expert wisselt u ervaringen uit over werknemersbetrokkenheid. Hoe pak je dit aan? Wat lukt en wat niet?

5 Ondernemers worden steeds meer aangesproken op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid ten opzichte van hun buurt en de samenleving. Dit zowel voor de effecten van het ondernemen op de buurt als voor de maatschappelijk problemen die zich in de buurt voor doen. Een goede relatie met die buurt zorgt voor een wederzijds vertrouwen om uw bedrijfsactiviteit verder uit te bouwen. Onder begeleiding van een MVO- expert wisselt u met collega’s ervaringen uit over de relatie met de buurt. Hoe pak je dit aan? Wat lukt en wat niet?

6 Kansen en risico’s van maatschappelijk verantwoord ondernemen voor KMO’s. Hoe relevant is het voor uw onderneming? Welke zakelijke voordelen biedt een MVO geïnspireerde klanten- en leveranciersstrategie ? Wie zijn uw MVO- gevoelige (potentiële) klanten? Hoe belangrijk zijn zij voor uw onderneming? Welke leveranciers helpen u in uw relaties met klanten? Onder begeleiding van een MVO- expert wisselt u met collega’s ervaringen uit over de zaken doen als MVO. Hoe pak je dit aan? Wat lukt en wat niet?

7 Zorg dragen voor het klimaat is eenieders verantwoordelijkheid. Ook zelfstandige ondernemers zoeken voortdurend naar concrete acties om de impact van hun bedrijf op het klimaat te verminderen. Onder begeleiding van een MVO- expert wisselt u met collega’s ervaringen uit over hoe u klimaatvriendelijker kunt ondernemen Hoe pak je dit aan?

8 UNIZO werkt samen met volgende partners:

9 Via verschillende peterschapsprojecten biedt UNIZO u kansen samen met collega’s een aantal hulpmiddelen bij het implementeren van goede MVO- parktijk.

10 Quality Coach is een initiatief dat het kwaliteitsvol ondernemen stimuleert door middel van ervaringswerkgroepen,bedrijfsbezoek individueel en collectief advies van experten en ondernemers Contactpersonen Ruth Decramer - 058/311902 Veronique Willems - 016/284448

11 De Energiecoach helpt u rationeler om te gaan met uw energieverbruik. Het levert u overigens niet alleen een belangrijke financiële besparing op. U helpt in één moeite mee aan de realisatie van de Kyoto- doelstellingen, om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Contactpersoon : Michel Van Gorp – 02/238.05.26.

12 Bedrijven die zich actief willen aansluiten bij het 'KMO voor Kyoto' actieplan, en daartoe concrete stappen willen zetten, worden uitgenodigd het 'KMO voor Kyoto' Charter van UNIZO te ondertekenen. www.unizo.be/energiesparen/

13 De HRM-coach helpt u tijdens een reeks opleidingsavonden met HRM- deskundigen onder begeleiding van een Ervaren ondernemer-peter bij het ontwikkelen van een aangepast en professioneel personeelsbeleid. Ervaringsuitwisseling staat centraal. De tips, adviezen en ervaringen toetst u aan de knowhow van de expert. www.hrmcoach.bewww.hrmcoach.be biedt u een rijkdom aan practische tools. Contactpersoon Stéphane Vanden Broeck – 02/238.07.62

14 De Innovatiecoach helpt u om uw innovatieproject onder de best mogelijke omstandigheden tot stand te laten komen. Dit peterschapproject omvat opleidingsavonden met innovatiedeskundigen onder begeleiding van ervaren KMO- peterbedrijven. Ervaringsuitwisseling staat hierbij centraal. De tips, adviezen en ervaringen toetst u aan de knowhow van een expert. Bovendien kan u gedurende heel het project met uw individuele vragen terecht bij de peterbedrijven, de experts en bij diverse onderzoekscentra en hogescholen. Informatie www.innovatiecoach.bewww.innovatiecoach.be.

15 Coach Behoorlijk Bestuur helpt u bij concrete toepassing van Code Buysse. De toepassing van de code Buysse in zijn onderneming plaatst een ondernemer voor een hele uitdaging. Hoe kan u de aanbevelingen van de code vertalen naar uw eigen bedrijfsrealiteit ? De coach biedt correcte en duidelijk informatie over het nut van corporate governance en over de inhoud van de code. En praktische tools waarmee u aan de slag kan. Informatie Op deze stand.

16 UNIZO helpt u bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, want “een maatschappelijk verantwoorde ondernemer is een sterkere ondernemer!” Blijf op de hoogte via www.unizo.be/MVO


Download ppt "UNIZO en Maatschappelijk verantwoord ondernemen Een krachtige economie gedijt slechts in een samenleving waar het goed leven is. Ondernemingen die een."

Verwante presentaties


Ads door Google