Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De zeven kruiswoorden van Jezus…
Advertisements

Tussen Pasen en Pinksteren.
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
De doop en de dood Lazarus ….
Maandag PASSIE met PETRUS Marcus 14 vers
Godsdienst 1 1.
1 van 4 51 Maatfles ontwerpen Opdracht 1: Overleg met elkaar in welke van de zes voorwerpen jullie denken dat het meeste water kan. Maak dus een schatting:
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Het verhaal van Pasen.
WIJ ZULLEN VOOR ALTIJD VRIENDEN ZIJN ...
Jezus roept de leerlingen
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Marloes Waterschoot Klas 3D
Piratenquiz… Schip ahoy!.
Als je een doorbraak in je leven wilt, moet je uit je boot stappen!
Maan en sterren Genesis 1:14-19
Help ! Het stormt !!. Help ! Het stormt !! I. Inleiding: Statement: angst=reëel Nu het verhaal van de storm op het meer: de realiteit van angst Mattheus.
Het verhaal van Pasen.
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
Wens-duif Lucas 3:21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Stempelen op stof Opdracht:
Bouwen Matteüs 7: Jezus zei: “Luister naar mijn woorden en doe wat ik vraag. Dan lijk je op een verstandige man, die zijn huis bouwt op stevige.
Luister goed… Opdracht:
De wind in de zeilen Handelingen 2:1-2
Groen is gras Genesis 1:9-13
Wolk maken Genesis 1: 6-8 “God zei: ‘Er moet in het midden van het water een koepel komen om het water te verdelen.’ En zo gebeurde het. God maakte de.
Reuzen & stenen Opdracht:
“De vrucht van de Geest is liefde, vreugde, vrede…”
Zandtekening Genesis 13:14-16 “De Heer zei tegen Abram: ‘Kijk eens goed om je heen, naar het noorden en het zuiden, naar het oosten en het westen. Al het.
Matteüs 9:9-13 Jezus zag een man bij een kantoortje zitten.
Les 5 Om je heen kijken Wat doe ik hier vandaag?
Marcus 4: Op een avond zei Jezus tegen zijn leerlingen:
1 – Jouw vragen.
Vliegtuigwedstrijd Johannes 3:8 "Jezus zei: 'Denk aan de wind: die waait waarheen hij wil. Je hoort hem, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar.
Les 4 Twijfelen Wat doe ik hier vandaag?
Steeds meer leerlingen van Jezus
Jezus liep met zijn leerlingen naar een tuin die Getsemane heette.
Groentestempels Opdracht: (Let op: Kinderen kunnen deze opdracht niet alleen doen.) Hier gaan we stempelen met groente en fruit! Neem de Chinese kool,
Mozaïek Opdracht: Lees de Bijbeltekst hierboven.
Johannes 21: 1-17 Nadat Jezus was opgestaan hebben de leerlingen Jezus nog een paar keer gezien. Een keer ging zo. Er waren zeven leerlingen bij elkaar.
De stenen van David Opdracht:
Regenwolk In het verhaal van vandaag gaat het over twee huizen. Het lijkt erop of dat ze allebei stevig staan, maar dan komen er dikke wolken aan met.
Vlieger in de wind Marcus 4:37
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Slapend in de storm Marcus 4:37-40
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Vertrouwen zoals David
Storm in een fles Marcus 4:35-37 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. 36 Jezus zat al in de boot.
Reddingsboeien Opdracht: Speel drie op een rij, op de grond!
Wow, wat heeft God dat tof bedacht!
Uit het niets! Genesis 1:2-3
Maria en de engel Opdracht: Maak een engeltje.
Wilde golven Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot op.
Storm in een fles Proefje:
Bootje maken Opdracht:
Stormzakje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Knikkerstorm! Opdracht:
Boot bouwen Marcus 4:35-41 “’s Avonds zei Jezus tegen zijn leerlingen: ‘Kom, we varen naar de overkant van het meer’. Jezus zat al in de boot. Ze gingen.
Nieuw leven Marcus 15:5-6 uit De Bijbel in Gewone Taal “De vrouwen gingen het graf binnen. Daar zagen ze een jonge man zitten. Hij droeg witte kleren…
Lopen over water n.a.v. Joh. 6:16-21
Storm in een fles Proefje:
De puinhoop van Judas Matteüs 26:3-4 & uit de Bijbel in Gewone Taal “De priesters en de leiders van het volk kwamen bij elkaar. Ze maakten een plan.
Goede vrijdag Lucas 23:44-48 uit De Bijbel in Gewone Taal “Om ongeveer twaalf uur ’s middags werd het opeens donker in het hele land. Drie uur lang bleef.
Solderen.
Lopen op het water.
Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.
Regendoosje maken Marcus 4:37-39 “Toen begon het hard te stormen. De golven sloegen over de boot, en de boot liep vol water. Jezus lag achter in de boot.
Jij bent in de kring getreden,
Solderen.
Marcus 4: Het was avond. Jezus zei tegen zijn leerlingen:
Transcript van de presentatie:

Hoop in de storm Marcus 4:39-40 “Jezus werd wakker. Hij zei streng tegen de wind en het water: ‘Houd op! Wees stil!’. Het hield op met waaien, en het water werd helemaal rustig. Jezus zei tegen de leerlingen: ‘Waarom waren jullie zo bang?” Opdracht: Neem een leeg schilderijtje. Plak hier met papier en/of tape een vorm op, bijvoorbeeld een bootje, of een kruis zoals hieronder. Doop je vingers in de verf en schilder een wilde storm! Haal daarna je figuur en de tape van je schilderij af. Het kruis of de boot komt nu tevoorschijn. Midden in de storm is er hoop want Jezus is erbij. Om door te praten: 1. Jezus lag te slapen in de storm. Hij was blijkbaar niet bang. Hoe kan dat denk je? 2. Ben jij wel eens bang voor iets? Wat doe je dan?