SAMEN VERDER.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
TVW actieplan waar wij met elkaar aan willen werken.
Advertisements

Over de toekomst van tafelvoetbal in Nederland
Verenigings meerjarenplan Agenda presentatie  Plan van aanpak  Taak commissies  Bevoegdheden commissies  Invloed leden  Jaarplan  Stellen.
“Smash sportief op weg naar 2020”
Beleidsplan sc Victoria ’04
Voorgeschiedenis: KPC rapport februari 2009
Beleidsplan Badminton vereniging Doesburg
Dames 1 en Heren 1 in de Overgangsklasse “doel bereikt of stap gezet?”
Toekomstige ontwikkelingen Basisonderwijs Graft-de Rijp.
Presentatie gemeente Beek
Ledenvergadering 23 september Agenda Wat is Rhode? Ontwikkelingen Doel/Missie werkgroep Te ontwikkelen beleid Huidige status.
ALV Reijmerstokse Boys 23 april 2009
Welkom op deze bijzondere ledenvergadering van Sportclub Zweeloo op
Voeding en Dieet Zorgmodule Presentatie hoofdlijnen projectorganisatie.
Welkom Het Bestuur vraagt vanavond uw mening over het mogelijk samen opgaan van v.v. Hoekse Boys en v.v. Hoek van Holland in een nieuwe vereniging onder.
Algemene Ledenvergadering
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
Terugkoppeling Heidedag januari Heidedag januari 2010 terugblik Thema: Kijk naar binnen, kijk naar buiten, en vooruit Sterkte en zwakte van OSC’45.
Samen maak je de vereniging ROHDA-Raalte Presentatie leden 2 november 2011.
Commissievergadering
BIJEENKOMSTEN JUNI 2012 DINSDAG 26 JUNI 2012 A-JEUGD
Info-avond ouders en leden RKSVB
Masters afstudeerbijeenkomst juni 2012 sc Eindhoven, 9 juni 2012.
Vrijwilligersbeleid Samen werken aan de toekomst November 2005.
Organisatieontwikkeling NPO (1)
INFO AVOND OUDERS VAN NIEUWE LEDEN. Agenda 1.Welkom / Even voorstellen 2.Leeftijd categorieën en trainingen 3.Begeleiding 4. Wat als je lid wordt! 5.Vrijwilligers.
Algemene Leden Vergadering MHCV
Algemene ledenvergadering Sport Vereniging Dalfsen 26 november 2014.
Vrijwilligersbeleid HC Zwolle 17 november Vrijwilligersbeleid - Inleiding Een club draait op haar vrijwilligers. Dat geldt zeker voor een grote.
Jeugd/Ouder middag 22 augustus Ontvangst Koffie en thee.
Ouder INFO avond JCIE & TJC 30 september 2015 vv ‘t Vliegdorp JCIE.
Handbal in Zwolle naar een hoger plan
T OTSTANDKOMING SELECTIELIJST Romana Goedendorp BECIS.
Keuze voor één prestatie-elftal senioren. Het voorgenomen besluit Overwegingen en onderbouwing. De overwegingen: twee eerste seniorenelftallen financieel.
Keuze voor één prestatie-elftal senioren. Keuze voor één prestatie-elftal senioren. De agenda bij dit onderwerp: Informeren over de argumenten over de.
Rugby Club ‘t Gooi Ambitie en (Re-)organisatie. Terugkijkend In 5 jaar tijd jeugd bijna verdubbeld – Van 100 naar 200 – Succesvol jeugdbestuur opgezet.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
Bouw en verbouw van een accommodatie Het bouwprocess.
VOORSTELLING MINDERHEDENFORUM Voorstelling Minderhedenforum.
Informatiebijeenkomst gemeenteraden ‘Transitie’ 11 en 12 juni 2013 Presentatie door: Pietsje Hulshoff en Heinrich Winter.
LAC FRISIA 1883 Onze vereniging Een historische vereniging die staat voor: Plezier en prestatief Top amateurvoetbal Maatschappelijke en sociale betrokkenheid.
LAC FRISIA 1883 Onze vereniging Een historische vereniging die staat voor: Plezier en prestatief Top amateurvoetbal Maatschappelijke en sociale betrokkenheid.
30 november 2009 L.A.C. “Frisia 1883” Ledenvergadering LAC ‘Frisia 1883’ Maandag 30 juni 2014.
1 e Leidersvergadering C’s en D’s seizoen augustus 2014.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Welkom Presentatie inzake verkenning herfinanciering. 09 mei 2016.
Organisaties helpen beter te presteren door inzicht te geven in essentiële feedback van hun medewerkers, cliënten, hun ouders/ vertegenwoordigers en vrijwilligers.
Dorpsontwikkelingsplan Kessel juni 2016 Stichting Dorpsoverleg Kessel.
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Algemene Ledenvergadering
Informatiebijeenkomst Huisvesting
prestatie en gezelligheid
algemene ouderavond 4 september 2018
ALV NBSB Vrijdag 10 maart 2017.
2e Informatiebijeenkomst onderbouw O8 t/m O13-pupillen
23 februari 2017 HV de Sprint.
Een nieuwe organisatiestructuur, op weg naar de toekomst
Landelijke raad 10 december 2016
Landelijke raad 9 december 2017
Statuten / oprichtingsactie d.d
JEUGDVOETBAL BELEIDSPLAN 2.0
Algemene ledenvergadering
De KNMO is de koepel voor de Nederlandse amateurmuziek-verenigingen, waarvan de twirl- en majoretteverenigingen een onderdeel zijn. De KNMO is 1 januari.
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Algemene Ledenvergadering
Besturen en Communiceren
MEIERIJSTAD 8 juni 2018 Fusiegemeenten ontstaan per
Sportiviteit & Respect
Welkom namens.
Transcript van de presentatie:

SAMEN VERDER

Agenda Leden-informatieavond Introductie Waarom een fusie Kaders Fusie-commissie Hoe wordt het aangepakt Welke stappen zijn nog nodig Wat is er tot nu bereikt (verslag werkgroepen) Volgende stappen Vragen/groepsdiscussie

Introductie Medio 2017 hebben de besturen van SC. St. Hubert en v.v. De Willy’s op grond van een intern onderzoek aangegeven, dat er voldoende aanknopingspunten zijn voor een fusie tussen beide voetbalverenigingen. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van SC. St. Hubert op 22 juni 2017 en die van v.v. De Willy’s op 26 juni 2017, hebben de leden aan de besturen toestemming gegeven een fusie van beide verenigingen verder te gaan onderzoeken en hiervoor een plan te ontwikkelen. In de zomerperiode is door de voorzitters van beide verenigingen een “fusie-commissie” geformeerd. Deze heeft als taak de samenwerking (fusie) tussen beide verenigingen in een plan praktisch uit te werken. Gedurende het gehele traject zullen de leden regelmatig tussentijds op de hoogte worden gehouden, met alle ruimte voor inspraak, waarna uiteindelijk een plan ter stemming zal worden voorgelegd aan de ledenvergadering.

Fusie-commissie De fusie-commissie is samengesteld uit vertegenwoordigers uit beide verenigingen en staat onder voorzitterschap van een externe begeleider (ervaringsdeskundige). v.v. De Willy’s Jörg Oppers (voorzitter VVDW) Koen van Berlicum Kevin Jacops Koos van Overdijk SC. St. Hubert Wim Govers (voorzitter SCSH) Harm Litjens Arno Vloet Jeroen Hol Externe commissievoorzitter Arie Janssen (Meerlo) Externe notulist Angela van Berkel

Financieel/Juridisch Fusie-commissie De fusie-commissie heeft deelgebieden benoemd en daarbij gezamelijke werkgroepen gedefinieerd, met afvaardigingen van fusie-commissieleden uit beide verenigingen. Deze werkgroepen kunnen vervolgens aangevuld worden met afgevaardigden uit beide verenigingen en/of derden (specialisten). Communicatie Wim Govers Jörg Oppers Financieel/Juridisch Koos van Overdijk Jeroen Hol Voetbalzaken Harm Litjens Koen van Berlicum Organisatie Kevin Jacops Arno Vloet

Kaders De volgende kaders zijn door de besturen van beide verenigingen meegegeven aan de fusie-commissie ter voorbereiding op de fusie: Fusie dient tot stand te komen op basis van gelijkwaardigheid Leden kunnen zich in de fusievereniging blijvend herkennen Accommodaties van beide verenigingen blijven bestaan Streven om als fusie-vereniging seizoen 2018/2019 te starten Opdracht aan de fusie-commissie: Maak een voorstel voor de leden, waarin duidelijk wordt hoe de fusie-vereniging er uit gaat zien, met inachtneming van de gestelde kaders. Geef op hoofdlijnen aan hoe vanuit de bestaande verenigingen de fusie-vereniging tot stand komt.

Waarom een fusie? De besturen van beide verenigingen zien voldoende aanknopingspunten voor een fusie, metname om toekomstbestendig te zijn. Zij zien de volgende toekomstige ontwikkelingen: Kwaliteit van plezierig recreatievoetbal voor eenieder loopt terug, door onevenwichtige samenstelling van teams. Terugloop van jeugdleden door de (verwachte) krimp Verminderen van het aantal seniorenvoetballers Afname van het aantal vrijwilligers Overbelasting van de organisatie (bestuur, kader, vrijwilligers, etc) Groter wordende financiële druk, doordat subsidies (gaan) verminderen Een bundeling van krachten is noodzakelijk om bovenstaande punten het hoofd te bieden. De jeugdafdelingen van beide verenigingen werken inmiddels al een aantal jaren zeer succesvol samen. Hierover heerst grote tevredenheid bij spelers, ouders, jeugdleiders, jeugdbestuur en hoofdbesturen. Sinds dit seizoen zijn ook een senioren elftal en de dames teams Samengestelde Teams.