Geestelijke Groei-avond Bommelerwaard

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

Gaven en ambten in de Open Hof gemeente te Roden
Op weg naar het Algemeen Kapittel XXII «In de stad aangekomen, betraden ze de bovenverdieping waar ze woonden.
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (5)
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Hoe komt Gods zegen op aarde?
Kom heilige Geest.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het heilig evangelie wordt.
Genade en veroordeling
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Godsdienst 1.
Welkom op TOV!. De gemeente Bidden De gemeente De Christelijke gemeente Hoor je hierbij?
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Kerst de geboorte van Jezus
Getalsmatige groei (???) managment 1. Hand. 1:15 In die dagen stond Petrus op te midden van de leerlingen–er was een groep van ongeveer honderdtwintig.
FORMULIER VOOR DE VIERING VAN HET HEILIG AVONDMAAL - III
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Brood & beker deel 1.
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (4)
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
AAN UW TAFEL.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
Preek 1 Korintiërs 3: 1-23.
De preek gaat over Handelingen 2: 41 – 47
Punt 1 Moeilijke periodes zijn nodig om: ONS TE LEREN LOSLATEN DE ZORGEN DIE ONS NEERDRUKKEN EN ONZE VOORTGANG VERTRAGEN. – “Welnu dan, laten ook wij,
Welkom in deze kerkdienst
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen …..
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
Spring in het diepe!.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Ds. C.J. Droger Geestelijke groei: gave of opgave? Hardinxveld-Giessendam Petrus 3:8-18 Maar wast op in de genade en kennis.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
1 Korinthe 12 BOUW MEE AAN GODS GEMEENTE “…en kom naar Hem toe als naar een levende steen, die wel door de mensen verworpen is, maar bij God uitverkoren.
10 juni 2016 Maarn. inleiding  NBG51 – 'rijkdom der uitverkorenen'  samenhang met thema vorig jaar.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Voorganger:Ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 7.
Sofa-geluk! In het leven kunnen we een gevaarlijke vorm van verlamming oplopen. Het is niet gemakkelijk om die verlamming te benoemen. Ik beschrijf.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
INLEIDING JV ICHTHUS – 23/09/’16
Kind van God.
Kerk 2.0 Als je de kerk ‘afpelt’ tot op de kern, wat vind je daar diep van binnen?
Filippenzen 1:30 – 2:4 (studie 21)
God's Familie... How to Live? Love, Grace! Have FUN!
Hemels denken.
de brief aan de Romeinen
Les 10 Helden in de kerk Wat doe ik hier vandaag?
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Welkom in deze kerkdienst
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Welkom in deze kerkdienst
Paulus & de verbonden (3)
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Welkom in deze kerkdienst
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
HET LEVEN IN DE VROEGE KERK
DE ERVARING VAN DE EENHEID IN DE VROEGE KERK
Welkom in deze kerkdienst
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
1 Korinthiërs 13:1-3 / 13:13 Al ware het, dat ik met de tongen der mensen en der engelen sprak, maar had de liefde niet, ik ware schallend koper of een.
groeien & vruchtdragen
Prediking zondag 16 september 2018
Het nieuwe leven in Christus
Transcript van de presentatie:

Geestelijke Groei-avond Bommelerwaard Een Geest- vervulde gemeente 2:42-47 & 4:32-37 Geestelijke Groei-avond Bommelerwaard 19 oktober 2017

Programma Pinksteren: een opwekking Kenmerken van een opgewekte, Geestvervulde gemeente Opwekking, toen en nu

1. Pinksteren: een opwekking!

1. Pinksteren: een opwekking!

1. Pinksteren: een opwekking!

1. Pinksteren: een opwekking! Gebed Gods heerlijkheid daalt neer Ontzag voor God Diep besef van zonden en berouw Algehele overgave Komen in de vrijheid Onuitsprekelijke vreugde vs 1-4 vs 5-13, 43 vs 37 (vs 23) vs 38, 41 idem vs 41, 46 Veranderde levens en Geestvervulde gemeente

2. Kenmerken van een opgewekte, Geestvervulde gemeente vs 42: ‘En zij volhardden in de leer van de apostelen Een lerende gemeente en in de gemeenschap, Een delende gemeente in het breken van het brood Een vierende gemeente en in de gebeden.’ Een biddende gemeente

[ 2. Kenmerken van een opgewekte gemeente ] 1. Een lerende gemeente ‘En zij volhardden in de leer van de apostelen.’ Onderwijs (didachè): 5:25, 42.

[ 2. Kenmerken van een opgewekte gemeente ] 1. Een lerende gemeente ‘En zij volhardden in de leer van de apostelen.’ De leer was gericht op Jezus Christus! (Hand 2-5), met name Zijn opstanding (4:33). Genade maakt leergierig om Jezus meer te kennen.

[ 2. Kenmerken van een opgewekte gemeente ] 2. Een delende gemeente ‘En zij volhardden … in de gemeenschap.’ Grieks: koinonia ‘En allen die geloofden, waren bijeen en hadden alle dingen gemeenschappelijk; en zij verkochten hun bezittingen en eigendommen en verdeelden die onder allen, naar dat ieder nodig had.’ (vs 44-45) Genade maakt vrij om te geven zoals Jezus!

[ 2. Kenmerken van een opgewekte gemeente ] 3. Een vierende gemeente ‘En zij volhardden … in het breken van het brood.’ ‘En zij bleven dagelijks eensgezind in de tempel bijeenkomen, en terwijl zij van huis tot huis brood braken, namen zij gezamenlijk voedsel tot zich, met vreugde en in eenvoud van hart.’ (vs 46) Liefdesmaaltijden (zie Judas 12; 1 Kor. 11:20 vv) Genade maakt hongerig naar Jezus en geeft vreugde in Hem!

[ 2. Kenmerken van een opgewekte gemeente ] 4. Een biddende gemeente ‘En zij volhardden … in de gebeden.’ Gezamenlijk gebed was onderdeel van het leven samen. Genade maakt afhankelijk van Jezus.

[ 2. Kenmerken van een opgewekte gemeente ] Effecten en zij … vonden genade bij heel het volk. En de Heere voegde dagelijks mensen die zalig werden, aan de gemeente toe. (vs 47) Geen mensenwerk, maar werk van Gods Geest!

3. Opwekking, toen en nu Opwekking is opnieuw Jezus zien! Opwekking op de Hebriden (video) De sleutel is niet allerlei dingen anders organiseren, maar is berouwvolle bekering (Openb. 2:5, 2:16, 3:3, 3:19) en opnieuw God zoeken (2 Kron 7:14) met je hele hart.