Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
“In balans” met sociale netwerken
Advertisements

Leerlingenenquête •91% van de uitgedeelde enquêtes zijn terug binnengekomen. •Het 1 ste leerjaar heeft niet deelgenomen aan de enquête.
GOn = Geïntegreerd onderwijs. Geïntegreerd O Betekent “Samenvoegen” O Geïntegreerd onderwijs = buitengewoon onderwijs en gewoon onderwijs samenvoegen.
Wat is huiswerk? Wordt opgegeven of ingeleid op school, begint vaak op school, maar wordt thuis (af)gemaakt en thuis geleerd en vormt de ‘ingang’ tot de.
Ben jij de enthousiaste maatschappelijke stagiair die op zoek is naar een leuke maatschappelijke stageplek? Ben jij de leerling die op zoek is naar een.
Introductiebijeenkomst
Identiteit is geen kwestie van kiezen, maar van delen. SOPOW, 31 oktober 2012 Vereniging Openbaar Onderwijs.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
Pedagogisch Sociaal Werk Stichting Midden-Limburg
Programma Welkom en doelen bijeenkomst Het gebouw, korte toelichting traject Waar staan we voor? Waar gaan we voor? Samenvatting met vragen en reacties.
Opzet van de workshop Kennismaken
BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011.
onderwijsstromingen Ontwikkelingsgericht onderwijs
Kinderboekenweek op de Wissel
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Diny Couckuyt 1BaSWa Inhoudsopgave Wie is Paul Kapami? Mulunguzi Werking organisatie Fondsenwerving.
Kiekeboe! Hoe gaat het eraan toe, in de kleuterklas!
Didasco Onze droomschool Pieter, Tristan & Filip.
Geïntegreerd onderwijs
Infosessie ‘Uitgerookt?’
Utopia Milieu & ruimte.
Maatschappelijke Stage
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom? Kinderen laten kennis maken met parochie als brede samenleving. Vrijwilligerswerk is basis.
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Met foto’s en gedichten.
ADVENT 2014.
Van vmbo-2 naar vmbo-3 en de mogelijkheden na het vmbo
Kuska startviering 2015.
De Waerden op Texel.
Aan alle gepensioneerden en aan hen die het spoedig worden ...
BUITENSCHOOLSE OPVANG EXTRA 2 APRIL BUITENSCHOOLSE OPVANG HALEN  Inwoners: 9480  schoolkinderen: 871  kinderen in de opvang: 548 bereik 62,92%
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
BenFit; waarom? we geloven dat voor iedereen een gezond en gebalanceerd leven bereikbaar is de regie weer terug krijgen over je leven, lichaam en gewicht.
Basisschool Op De Horst
Basisschool Op De Horst
VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 30 september.
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool in groep 7B
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
welkom op de Kerstviering van de Koningin Julianaschool
Kiezen voor keuzedelen
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Wenboekje Speelzaal Haasje Repje. Als je bij ons komt spelen mag je je jas aan de kapstok ophangen. Daar kan je zelf bij. Jas aan de kapstok.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Brede school Warmond Van droom naar werkelijkheid.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Communiceren met mantelzorgers Informeren en afstemmen.
Je hebt iets te kiezen op het mbo!
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Welkom!! Namens de Ouderraad.
De nieuwe woningwet. Wat betekent dat voor u?
Graag voor vrijdag 3 maart terug sturen per post, mail of persoonlijk.
GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Infosessie Uitgerookt?
Lotgenoten Bijeenkomst 7.
Hoe halen we meer jongeren binnen en hoe houden we ze langer vast
Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel.
Studiemoment: ‘Samen positief op reis’
Zorg jij voor gezelligheid in onze huiskamer?
Lotgenoten Bijeenkomst 7.
[powerpoint openen, openen]
Opvang en zorg voor kinderen in Moldavië
Procedures aan begin van het jaar
Welkom in groep 6/7!.
BoekStart en vrijwilligers in de Bibliotheek
Transcript van de presentatie:

Engagementen voor onze vormelingen in St.Bavo Boechout… waarom? Kinderen laten kennis maken met parochie als brede samenleving. Vrijwilligerswerk is basis van vele initiatieven en onmisbaar voor het sociale weefsel. Uit de comfortzone halen van thuis, school, sport en vrijetijdsbesteding. Nuttig, belangeloos en zo verrijkend!

Waar zijn we welkom? ‘t Karwei Avondvrede ‘t Ateljee Natuurpunt Wereldwinkel Damiaan Capenberg Waar zijn we welkom?

‘t Karwei Ex patiënten van de psychiatrie komen samen om met hun begeleiders brood, cake, taart en wafels te bakken. Ze maken ook confituur en werken in de tuin.

We kunnen er 2 keer terecht Met telkens 4 vormelingen ‘t Karwei We kunnen er 2 keer terecht Met telkens 4 vormelingen

Avondvrede In rusthuis Avondvrede (naast de Delhaize) maken we samen met de bewoners kerstkaartjes voor hun kerstmarkt. Open je hart en kom mee knutselen, sommige oudjes krijgen amper bezoek: voor hen is dit een hoogdag!

Eenmalig engagement Met 12 vormelingen Avondvrede Eenmalig engagement Met 12 vormelingen

‘t Ateljee Is een dagcentrum voor licht mentaal gehandicapte volwassenen. Ze worden er begeleid in huishoudelijke en creatieve activiteiten en wij mogen aansluiten. Het ligt naast rusthuis St. Mathildis. We leren SMOG of maken kaarsen.

We kunnen er 2 keer terecht Met telkens 4 vormelingen ‘t Ateljee We kunnen er 2 keer terecht Met telkens 4 vormelingen

Natuurpunt De mooie natuur in onze buurt vraagt ook onze hulp. Samen met de mensen van Natuurpunt trekken we onze botten aan om te snoeien, te hooien, takken af te voeren enz. Na een flinke dosis zuivere lucht, krijgen we ook nog een kom soep!

Eenmalig engagement Met 20 vormelingen (of meer als er vraag is) Natuurpunt Eenmalig engagement Met 20 vormelingen (of meer als er vraag is)

Wereldwinkel In de wereldwinkel leren we over noord en zuid en over eerlijke handel. We mogen ook helpen in de winkel: de voorraad aanvullen en achter de kassa staan.

We kunnen er 3 keer terecht Met telkens 4 vormelingen Wereldwinkel We kunnen er 3 keer terecht Met telkens 4 vormelingen

Damiaan De vlinder van Damiaanactie staat symbool voor de duizenden lepra- en TBC patiënten in de derde wereld. Een vrijwilliger komt ons enthousiast vertellen over de organisatie. We kijken naar de film en gaan dan de straat op om stiftjes te verkopen.

Damiaan Eenmalig engagement Met hopelijk heel veel vormelingen zodat we massaal stiftjes kunnen verkopen en zo Damiaanactie steunen en de wereld gezonder maken.

Capenberg In rusthuis Capenberg (aan de eindhalte van tram 15) doen we samen met de bewoners een activiteit die begint met het ophalen en samenbrengen van de mensen in de zaal. Open je hart en kom mee ontspannen en babbelen met onze lieve mensen want voor hen is dit een hoogdag!

We kunnen hier 2 maal terecht Met een 10-tal vormelingen Capenberg We kunnen hier 2 maal terecht Met een 10-tal vormelingen

Let op! Bij de inschrijving mag je 3 verschillende keuzes voor een engagement aanduiden, niet 3 x Wereldwinkel kiezen dus! Check je agenda zodat je zeker vrij bent: Sommige activiteiten zijn tijdens de vakantie of in een weekend.. Uit jouw 3 keuzes wordt er 1 engagement - per mail - aan je toegewezen. Mis deze afspraak niet want… Ook de vaste begeleiders én een catechist houden deze afspraak vrij! Wees enthousiast, je krijgt er veel dankbaarheid voor in de plaats. Meer info: www.K12-Boechout.be