De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Opvang en zorg voor kinderen in Moldavië

Verwante presentaties


Presentatie over: "Opvang en zorg voor kinderen in Moldavië"— Transcript van de presentatie:

1 Opvang en zorg voor kinderen in Moldavië

2 Moldavië is een van de armste landen van Europa.

3 Een groot deel van de beroepsbevolking is naar het buitenland vertrokken, op zoek naar werk. Ouderen en kinderen blijven eenzaam achter en zijn op zichzelf aangewezen.

4 Kinderen zwerven op straat, zonder de zorg en liefde die ze nodig hebben.

5 De kerken en Youth for Christ, partnerorganisatie van Kerk in Actie, willen dat voorkomen. Ze hebben de handen ineen geslagen en willen de kinderen een betere toekomst geven.

6 Kinderen worden opgevangen in naschoolse opvang die ingericht zijn in de kerken. Hier krijgen ze volop aandacht en zorg, maar ook een gezonde maaltijd én begeleiding bij hun huiswerk.

7 Kinderen kunnen er ook sporten en creatieve activiteiten doen, onder begeleiding van goed opgeleide vrijwilligers.

8 Vaak ontdekken kinderen voor het eerst hoe ze liefdevol met elkaar om kunnen gaan. Een ervaring voor de rest van hun leven!

9 Er zijn nu 42 dagcentra voor kinderen in Moldavië, waar 600 kinderen worden opgevangen. De dagcentra zijn 3 tot 5 keer per week na schooltijd open. In een dagcentrum komen per keer zo´n 20 tot 40 kinderen in de leeftijd van 6 tot 15 jaar.

10 Dankzij uw steun kunnen kerken en YfC in Moldavië eenzame kinderen liefdevol opvangen en hen hoop geven op een goede toekomst. Hartelijk dank!


Download ppt "Opvang en zorg voor kinderen in Moldavië"

Verwante presentaties


Ads door Google