Trainingsaanbod bij het nieuwe Taalblokken

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
HET DIGITALE ARBEIDSPLEIN Het Digitale Arbeidsplein is een website ontwikkeld in het kader van het project “Zelfmanagement van de eigen loopbaan” van MeijerConsult.
Advertisements

cultureel kunstzinnige vorming in het vmbo
PROFIELWERKSTUK Hoe kunnen wij je helpen?.
• •Vak: scheikunde •Titel: veiligheid in het lab •Leerniveau: havo-vwo •Leerjaar: 3.
Presentatie titel STAGE Leren in de praktijk
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Voorlichting keuzes klas 2
Online Marketing in het MBO “SEO, dat kun je zelf!”
Verzoek vorige keer - samenhang:
Versterk het rendement van je onderwijs met T-PACK
Eefje Buys 1BaTP C = leerling dient zelfstandig te werken, zelfstandig te leren en kan daarbij rekenen op begeleiding.
Algemeen didactische principes van e-leren Wouter Hustinx Coördinator ICTO-expertisecel
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Pabo Netwerkbijeenkomst 9 juni 2006 De pedagogische opdracht van de pabo Betekenisvolle en zinvolle kennis van de pedagogiek.
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
Deskundigheidsbevordering palliatieve zorg
Titelpagina.
Herziening kwalificatiestructuur Meer of minder ruimte?
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
De huidige opleiding. Persoonlijke leerroutes, verantwoordelijk voor eigen leerproces en betekenisvolle ervaringen opdoen.
Vernieuwing beroepsgerichte programma’s vmbo
Sectorwerkstuk Den Bosch
Focus op vakmanschap standaardmodellen in SPBS. Terugdringen VSV Verkorten en intensiveren van opleidingen Nieuwe kwalificatiestructuur Urennorm Focus.
Digitale Didactiek Onderwijs anders organiseren, anders onderwijzen: andere kwaliteiten voor medewerkers 1digitale didactiek.
1 Netwerksessie Samenwerking rond taal op vmbo - mbo Lies Alons / ITTA Mbo Taalcoach Academie 25 september 2009.
De gezonde school en genotmiddelen
Verrijkte Content Helicon Studiedag 2013, Velp John Hanswijk.
moderniseren van het curriculum.
Toetsbeleid en digitaal toetsen casus HvA
Informatievaardigheden
PrOmotie digitaal Voor leerlingen van het Praktijkonderwijs.
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
NU Burgerschap Harald Veldman en Ingrid Leegsma 10 maart 2015 NU Methoden Congres.
Flexibel curriculum met behulp van ICT
Training digitale didactiek
Opleiden naar de toekomst Werken in een satelliet.
Uitgeversgroep Jeroen van Esch Docent - Uitgever Welkom!
Uitgeversgroep Jeroen van Esch Docent - Uitgever
Basisonderwijs Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs HAVO VWO Praktijk- school.
Beroepsopdracht 4 In het cluster Talen.
Van Zelfbeschikking tot Toekomstperspectief 8 oktober 2015.
BEOORDELING VOLGENS HET ERK
Praktijkervaring en reflectie
Interactieve Mantelzorgkamer Share&Care
Kennismaking M&O “Een eerste indruk”. Onderwerpen.  Persoonlijke ervaringen.  Motivatie  Beweegredenen.  Verwachtingen  Leervraag.
Keuzethema: differentiatie
Bijeenkomst September 2015
Goedegebuure tandtechniek Ons bedrijf. 2 augustus 1976 Goedegebuure tandtechniek Historie  1976: Bart en Paul Goedegebuure starten Goedegebuure tandtechniek.
Welkom. Vroeger en nu Ontwikkelingen in vogelvlucht Eindtermgericht onderwijs Veelal projectmatig, onderwijs en examinering richt zich op samenhangend.
Welkom Gebruikersmiddag 8 nov Rekenblokken MBO. Gebruikersdag | programma 12.45Opening door uitgever; Peter HoogendijkZaal Stand van Zaken Rekenexamens;
Workshop ‘Al eens gedacht om te flippen?’. Even voorstellen…. Patrick Logister.
Online leren in de mbo praktijk Leo Bakker - Kennisnet.
TERUGBLIK De koppeling naar de praktijk. Flipping the classroom.
Het proces om te komen tot een leerlijn programmeren in het basisonderwijs Programmeren is geen taal, het is materiaal om mee te bouwen Mark Vrolijk, Directeur-Bestuurder.
K LIK OP DE KNOP VOOR MEER INFORMATIE. NSE: In samenwerking met de FSR onderzoekt de JB, naar aanleiding van de Nationale Studenten Enquete, hoe de werkplekvoorzieningen.
Onderwijsproces en Examinering en diplomering
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Nieuw beroepsgericht examenprogramma vmbo en Zorgpact
Even voorstellen Rens Martijn: docent Hogeschool Rotterdam
Opleiden binnen de dijkbewakingsorganisatie.
Keuzedeel Verdieping Software
Keuzedeel Verdieping Software
“Kwaliteitsverhoging door formatief evalueren” Werkkring conferentie: Van kwaliteitszorg naar kwaliteitscultuur 16 november 2017 Ramon Busch.
Ouders en school samen Maart 2016
DIENSTVERLENING & PRODUCTEN
Leerwegonafhankelijk: Leeruitkomsten en beroepsproducten
Ambassadeursnetwerk Jan Bartling, Leo Bakker 27 september 2017.
Activernde didactiek & passende werkvormen
Methodiek en Begeleiden Didactiek aan de basis
The Future Teacher 3.0.
Transcript van de presentatie:

Trainingsaanbod bij het nieuwe Taalblokken Jean-Paul Kokkeler Methodespecialist Malmberg mbo

U wilt in het nieuwe schooljaar probleemloos kunnen starten met het nieuwe Taalblokken?! Wij bieden u daarvoor een implementatietraining apart voor Nederlands, Engels en Duits Voor de zomervakantie levert u dat op: De juiste basisinformatie achter het didactische concept Volledige kennis van de inhoudelijke onderdelen Met elkaar overleggen hoe het taalonderwijs in te vullen; afstemming / samenhang Voorbeelden van, en samen maken van een jaarplanning Aantal deelnemers: maximaal 12 / sector-, opleidingen-geclusterd Duur 2 ½ uur Na de zomervakantie “nog even”: Knoppentraining: ervaring opdoen met de ICT-onderdelen Duur 1 uur Tarief: inbegrepen bij de initiële implementatie

Nieuw: U wilt Nederlands en Engels aan laten sluiten op de beroepspraktijk? Wij bieden u de vervolgtraining: “Leren werken met de modules productieve vaardigheden van het nieuwe Taalblokken” Op basis van de trainingsonderwerpen: Kennismaken met de keuzes, het aanbod en de doelen Leren en ervaren van de didactiek van “Flipping the classroom” Zelf aan de slag: uitvoeren en werken met de modules productieve vaardigheden Terugkoppeling: bevindingen en ervaringen uitwisselen kunt u deze modules direct in uw lessen gaan toepassen. Duur: 2 uur Tarief: € 1.545,- voor maximaal 12 deelnemers Verkrijgen van een trainingscertificaat in het kader van deskundigheidsbevordering en focus op vakmanschap

Nieuw: U wilt aan de slag met haalbare nieuwe werkvormen en differentiatie? Wij bieden u de verdiepingstraining: “Praktisch didactisch taalonderwijs bij Nederlands”. Op basis van de trainingsonderwerpen: Een theoretisch kader over differentiatie en docentrollen in het taalonderwijs. Hoe organiseer ik differentiatie en hoe houd ik toch het overzicht? Wat zijn (laagdrempelige) vormen van differentiatie? Wat betekent differentiatie voor klassenmanagement? Wat is de rol van de docent wanneer gebruik gemaakt wordt van de online, persoonlijke leerroutes? kunt u gemotiveerd en met vertrouwen differentiatie en verschillende werkvormen in uw lessen gaan toepassen. Duur: 2 dagdelen x 3 uur Dagdeel 1: training werkvormen en differentiatie Tussendoor: een werkvorm in de praktijk brengen Dagdeel 2: training vervolg en uitwisselen ervaringen Tarief: € 1.545,- voor maximaal 12 deelnemers, per dagdeel Verkrijgen van een trainingscertificaat in het kader van deskundigheidsbevordering en focus op vakmanschap

Overige ondersteuning Webseminars (wekelijks) Inloopdagen bij u op school Handleidingen Get started filmpjes voor docenten en studenten (in de vorm van 1minuten filmpjes te vinden op onze website) Tijdens het schooljaar / Online Van 15.30 uur – 16.00 uur 1 onderwerp centraal: Onderwerpen op basis van schooljaarritme en op basis van uw vragen en wensen Aantal deelnemers: > Tarief: gratis

Voor meer informatie en afspreken van een training jeanpaul.kokkeler@malmberg.nl