God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)
Advertisements

GOD is liefde.
Visie, missie en kernwaarden
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
Vanavond hebben we als thema: INTERNET
Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
Formulier III Heilig Avondmaal (1)
die niet om jou zou huilen.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Met heel mijn hart Abstract? “naam” “heiligen” Abstract? “naam” “heiligen” Beseffen hoe uniek God is, en dat ook zeggen Beseffen hoe uniek God is, en dat.
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
NIET OP DOOIEND IJS !!.
ONZE HERDER GAAT VOOROP IN 2008
Plaatjesboek. Spiegel van Gods grootheid Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat je van Hem ziet en hoort Belijden: opkomen voor God, teruggeven wat.
Zingen Vers 1 O Jezus Christus, licht ze bij
Vers 1 De HEER die leeft, de God der goden spreekt, van waar de zon rijst als de dag aanbreekt, tot waar zij, als de nacht komt, ondergaat, roept Hij de.
Zingen Vers 1 Komt, ziet, hoe goed, hoe lieflijk is 't als zonen
Psalm 111 Vers 1 Looft, halleluja, looft de HEER. Ik breng met heel mijn hart Hem eer, met allen die oprecht Hem zoeken. Groot zijn Gods werken en zeer.
Zingen Vers 1 Barmhartig Vader op uw troon,
Christen-zijn op je werk: fijn of eng ??
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
Zingen Vers 1 Wie op de HERE God vertrouwen staan als de Sion vast.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Vers 1 De HEER alleen regeert, als Koning hoog geëerd tot aan de verste stranden. Verheugt u alle landen. Hij hult zijn majesteit in wolk en donkerheid.
Vers 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied en citerklank. Laten.
In Sion geboren Psalm Van de Korachieten, een psalm, een lied. Boven alle steden van Jakob heeft de HEER de poorten van Sion lief, zijn vesting.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
De koperen slang!. Heer’, wij komen vol verlangen, op Uw roepstem naar Uw dis, want door schuld met schrik bevangen zoekt ons hart vergiffenis: slechts.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing: Handelingen 2:
5. Jezus over werken met de gemeenschap Uiteindelijk zullen we heel concreet moeten nadenken over onze inbreng als gelovige en als kerk in de gemeen- schap.
Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd Het eerste lied: LB 103C: 1, 2, 3, 4 We lezen: Lucas 17: : 8 De preek gaat over: Lucas 18:
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Heidelbergse catechismus
Levenskracht in overvloed
Het werk van de Geest.
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
1. Tussen haat en hoop Haten zonder reden… Davids passie voor God (Gods tempel) werd bespot. Zoals Jezus’ liefde voor God (Gods huis) ook hem fataal werd.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds E.J.N. Kronenburg
. 1.
Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.
Voor de rechter gedaagd
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. M.J. Middelkoop
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Jezus is Heer: 1 (van 3): Hij maakt de machten machteloos (hij is de Heer van de wereld; vers 16/17) Als er spannende dingen aan de orde zijn… Paulus maakt.
Helpen namens de enige Helper
1.
Jongensclub ‘t Thuishonk Leuker kunnen we het niet maken,
Tempel reinigen schoonmaken, wassen.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Jezus is Heer!.
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
JEZUS boven MOZES verheven
Een doelgerichte kerk Een doelgerichte kerk Het doel van je opdracht is de liefde die voortkomt uit een rein hart, een zuiver geweten en een.
1. Wat is de kern van de psalm
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. J. van Schaik
Kom en hoor wat ik wil vertellen
Liturgische gebeden Beamteam aanwijzingen: GK2017
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A.H. Groen
Bidden = het dankgebed uitspreken voor het Levende Brood uit de hemel
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
1 Het visioen van Jesaja, de zoon van Amoz, dat hij gezien heeft over Juda en Jeruzalem, in de dagen van Uzzia, Jotham, Achaz en Hizkia, koningen van Juda.
1 Jona bidt vanuit zijn diepe nood
Haftara : Jesaja 43 : 21 – 44 : 23 Hebreeën 9 : 11 – 15
Jezus is Heer: 1 (van 3): Hij maakt de machten machteloos (hij is de Heer van de wereld; vers 16/17) Als er spannende dingen aan de orde zijn… Paulus maakt.
Liefde 1 Johannes 4 Hierin is de liefde Gods jegens ons geopenbaard, dat God Zijn eniggeboren Zoon gezonden heeft in de wereld, opdat wij zouden leven.
Transcript van de presentatie:

God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2 God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2. Als redder. Psalm 50: priesterlijk onderwijs (verwijzingen naar Tien Geboden; herinnering aan verbondssluiting op Sinaï). Twee groepen worden voor Gods rechtbank gedaagd: “mijn getrouwen” (mensen die goed doen), vers 5; en “wie kwaad doen” (vers 16). Beide doen voor het oog het zelfde: de voorgeschreven offers worden stipt gebracht.

God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2 God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2. Als redder. Maar innerlijk is er verschil: waarom breng je die offers? De heidense offerwijze was “do ut des”: ik geef opdat u geeft (‘voor wat hoort wat’). Maar God vraagt: breng offers van dank; en: doe wat je God belooft; en: bid met oprecht verlangen.

God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2 God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2. Als redder. God zegt: “je denkt toch niet dat ik ben zoals jij?!” (vers 21). Wat voor beeld heb je van God? Daar kijkt God dwars doorheen: “dan is er niemand die je nog redt” (22). “Wat moet ik met al jullie offers? Ik heb genoeg van al die schapen en vetgemeste kalveren. Het bloed van stieren, rammen en bokken, ik wil ze niet meer! Wie heeft je gevraagd mijn voorhoven plat te lopen? Aan jullie handen kleeft bloed!” (Jesaja 1 vers 11-15)

God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2 God spreekt recht op zijn heilige berg Sion 1. Als rechter; 2. Als redder. Geen tempeloffers maar het offer van je leven, dat is wat God graag ziet! God komt om recht te spreken: dreigend, straffend, als het begin van deze psalm, en als toen hij op de Sinaï verscheen. Dat is troost: in een wereld waarin het gaat om de macht, komt God om recht te spreken. En Gods kerk wordt teruggeworpen op de basics, het hart van ons geloof. Hem eren en Jezus’ naam grootmaken.