Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lied 328:1-3 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven.
Advertisements

Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Zingen: Gezang 181d onze vader
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Wonderen.
To be a Christian without prayer is no more possible than to be alive without breathing.” – Martin Luther King.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
In deze dienst zal Ds. Geertsema voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 457 : Schriftlezing: Micha 1 : 1 - 9, Micha 3 Tekst: Micha 3 : 11 en 12.
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
Welkom in deze eredienst
ALS EEN HERT VERLANGT……
Zondagavond 8 maart 2015.
Lied: “Mijn herder is de Heer” Psalm 121 Lied: “Onze Vader”
1 Ruimte hieronder vrijhouden! Welkom in de Opstandingskerk
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: J. Tijssen Schriftlezing: Mattheus 6: 5-13.
ELKAAR (VER)DRAGEN Witte Donderdag. Het Laatste Avondmaal.
Achtergrondartikel E. D E S MET, Het Onzevader Onverwachts in het Nieuw, in Kerk en Leven, 10 september 2014, p
WOORD VAN JEZUS.
1 GEVEN. 2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn.
Waarom staat aanbidding centraal?. Waarom staat aanbidding centraal?
Hartelijk welkom in deze ochtenddienst Thema ‘goede buren’ Met medewerking van kring Huissen en band. In samenwerking met Matthijs Glastra en Jan Rietveld.
Vormelingen bidden … met vormelingen een gebedsdienst voorbereiden Welkom.
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Een heilig priesterschap
Geloofsgemeenschap De Goede Herder
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
… AMEN Het is waar en zeker. God heeft mijn gebed en al mijn gebeden van 2011 veel stelliger verhoord dan ik in mijn hart voel dat ik dit van hem.
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Jezus, Gods Zoon
Waar begin je aan? 1.
Les 8 Bidden kun je leren.
Welkom in deze kerkdienst
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Les 13 De training Wat doe ik hier vandaag?
Les 3 De Bijbelschrijvers
Les 19 Alles helemaal nieuw
1 Koningen 8: Dit is wat Salomo bidt als hij een tempel heeft gebouwd voor God. Kunt U wel op aarde wonen, God? U bent zo groot en machtig, de hemel.
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
Les 9 Allemaal kerken Wat doe ik hier vandaag?
Bidden om de hemel op aarde
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Welkom in deze kerkdienst
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Les 17 Jezus op de troon Wat doe ik hier vandaag?
Zondag 24 december 2017 Thema: Ik doe mee
Vijf vormen van contact 1. De buschauffeur 2. Een noodgeval 3
De redding komt van onze God die op de troon zit en van het lam!
Jezus is Heer!.
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
‘in de hemel, en op aarde’
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde.
Transcript van de presentatie:

Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.

Les 15 Contact Wat doe ik hier vandaag? Ik bedenk zoveel mogelijk vragen die ik heb over bidden. En dan hoop ik dat ik op mijn vragen een antwoord krijg in de komende lessen. Ik leer waarom het goed is om te bidden. Ik krijg een paar tips voor het bidden.

Les 15 Contact Vragen

Les 15 Contact God wil het graag

dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, Les 15 Contact 1 Tessalonicenzen 5: 17-18 Bid onophoudelijk, dank God onder alle omstandigheden, want dat is wat hij van u, die één bent met Christus, verlangt.

Les 15 Contact Vriendschap met God

Lucas 6: 12 Op een van die dagen trok Jezus zich terug Les 15 Contact Lucas 6: 12 Op een van die dagen trok Jezus zich terug op de berg om te bidden. De hele nacht bleef hij tot God bidden.

Les 15 Contact Openbaring 8: 3 Toen kwam er een andere engel, die met een gouden wierookschaal bij het altaar ging staan. Hij kreeg een grote hoeveelheid wierook om die op het gouden altaar voor de troon te offeren, samen met de gebeden van alle heiligen.

Les 15 Contact Hoe vaak en hoe?

Les 15 Contact Daniël 6: 11 Toen Daniël hoorde van het besluit dat op schrift gesteld was, ging hij naar zijn huis. In zijn bovenvertrek had hij in de richting van Jeruzalem open vensters. Daar knielde hij neer, bad tot zijn God en prees hem, precies zoals driemaal per dag zijn gewoonte was.

Les 15 Contact Handelingen 3: 1 Op een dag gingen Petrus en Johannes zoals gewoonlijk omstreeks het negende uur naar de tempel voor het namiddaggebed. Psalm 55: 18 In de avond, in de morgen, in de middag klaag ik en zucht ik, en hij hoort mijn stem.

Les 15 Contact 1 Koningen 8: 54 Tijdens dit hele smeekgebed lag Salomo geknield voor het altaar van de HEER, met zijn handen ten hemel geheven. Psalm 100 1 Een psalm voor het dankoffer. Juich de HEER toe, heel de aarde, 2 dien de HEER met vreugde, kom tot hem met jubelzang. 3 Erken het: de HEER is God, hij heeft ons gemaakt, hem behoren wij toe, zijn volk zijn wij, de kudde die hij weidt. 4 Kom zijn poorten binnen met een loflied, hef in zijn voorhoven een lofzang aan, breng hem hulde, prijs zijn naam: 5 de HEER is goed, zijn liefde duurt eeuwig, zijn trouw van geslacht op geslacht.

Les 15 Contact Matteüs 26: 39 Hij liep nog een stukje verder, knielde toen en bad diep voorovergebogen: ‘Vader, als het mogelijk is, laat deze beker dan aan mij voorbijgaan! Maar laat het niet gebeuren zoals ik het wil, maar zoals u het wilt.’ Timoteüs 2: 8 Ik wil dat bij iedere samenkomst de mannen met geheven handen bidden, vol toewijding, zonder wrok of onenigheid.

Les 15 Contact Bidden kun je leren

Les 15 Contact Matteüs 6: 9b-13 Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden, 10 laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel. 11 Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben. 12 Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was. 13 En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad. Want aan u behoort het koningschap, de macht en de majesteit tot in eeuwigheid. Amen Les 15 Contact