Wens-duif Lucas 3:21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De grote opfriskwis.
Advertisements

Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Jezus geneest Jezus genas iedere ziekte en elke kwaal. Toen hij de mensenmenigte zag, voelde hij medelijden met hen, omdat ze er uitgeput en hulpeloos.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
Welkom.
Preek 1.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
Godsdienst. Testament Oude testament Nieuwe testament.
God is onzichtbaar, of niet?
Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Petrus Simpel bang twijfelaar verloochenaar.
Godsdienst.
Zondag 23 oktober 2011 Doop van Roos Mirjam Klein
Sta op en schitter.
Thema 4 Jezus volgen.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Welkom in de samenkomst
3.1 tot 4.13 Doop en verzoeking.
Opwekking voor Kinderen 76
VREUGDE.
Welkom Voorganger: Ds. A. Hiemstra Ouderling van dienst: B. v.d. Velde Organist: J. Bredewout Schriftlezing: Lucas 3: en Micha 6: 1-8.
Overwinning in de woestijn. “Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus was gedoopt en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend 22 en daalde.
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Welkom Voorganger: ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Levensweg NBG Bijbelvertaling
Kort doopformulier voor de kinderdoop
De doop geeft hoop.
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Schrijf jouw boodschap met stoepkrijt in je spreekballon.
Vlammetjes Handelingen 2:3 "De gelovigen zagen iets dat op vuur leek. Dat vuur verdeelde zich in vlammen, en op iedereen kwam een vlam neer. Zo kwam de.
Ds. M.P. Vis, St Jansklooster Ouderling van dienst : Egbert Duurkoop Organist : Erik Hofstede Schriftlezing : Exodus 34: Mattheüs 17: 1-9 Kind van.
Filippenzen – 7 1:2-3 F7 Heer Jezus Christus.
Verbondenheid.
De Doop Welkom De Doop 23&24 januari 2016.
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Ik ben een leerling van Jezus.
Blok IV De heilige Geest
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
Ik weet bij wie ik terecht kan met alles wat er in mijn leven speelt.
Vliegtuigwedstrijd Johannes 3:8 "Jezus zei: 'Denk aan de wind: die waait waarheen hij wil. Je hoort hem, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar.
Steeds meer leerlingen van Jezus
Mozaïek Opdracht: Lees de Bijbeltekst hierboven.
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
de brief aan de Romeinen
Petrus Simpel bang twijfelaar verloochenaar.
Dimensies van Discipelschap
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Beste broers en zussen, Eindelijk is het dan zover! De verf is ingekocht en de kringloopwinkels zijn afgestruind… In de meivakantie gaan we de Volderijlaagte.
Gebed. ‘Leerlingen inschakelen’ Thema’s: zending - evangelisatie – doel – macht – plaatselijk - wereldwijd.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Van toen af aan was David doordrongen van de Geest van de HEER
Uitgekozen volk. uitgekozen volk uitgekozen volk altaar.
Toelichting op de schilderijen
Het meisje van Vietnam …
Lucas 3.
Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:
Met de dood voor ogen… …gaat de hemel open!
Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.
Stralende sterren Genesis 1:14
“Wij zijn allen door één Geest doordrenkt”
Gebed. ‘Je bent van mij’ Thema’s: Acceptatie – Liefde – Leiding - Belofte –Bevestiging - Doop.
De vlieger van de Heilige Geest
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Wens-duif Lucas 3:21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige Geest in de gedaante van een duif op hem neer, en er klonk een stem uit de hemel: 'Jij bent mijn geliefde Zoon, in jou vind ik vreugde." Opdracht: Pak een gekleurd veertje, en schrijf daar een wens of een gebed op. Ken je bijvoorbeeld iemand die een bemoediging of troost kan gebruiken? Plak jouw veertje met wens of gebed op de grote duif. Om over na te denken: De duif is een symbool voor de Heilige Geest. De Heilige Geest kan bij iedereen tegelijk zijn om te troosten en te bemoedigen.