4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
DE CHRISTEN = EEN GETUIGE
de hogepriester & de lampen
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
De doop en de dood Lazarus ….
de bloeiende staf van Aäron
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
…..overrompeld door verdriet
Het is beter eerst te ontvangen, en dan te geven
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Verlangen naar licht.
Over hart en gedrag … - VYA 10 augustus
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
De vrucht van de Geest & de lampen in het heiligdom.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Een voorbeeld dat navolging verdient
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Seizoensthema … GRAPES Gratie Genade GUNST.
13 dec Zoetermeer. Psalm 27 4 Eén ding heb ik van de HERE gevraagd, dit zoek ik: te verblijven in het huis des HEREN al de dagen van mijn leven,
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -22- belofte-verbond-genade.
genade een cadeau van God Genade als de enige basis van je bestaan Genade als de enige kracht die je leven vult Genade… een cadeau van God.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Welkom en Afkondigingen > ♪139:1,2 ♪139:4,5 ✝ JONA 1 ♪654 : 1,2 ✡Verkondiging ♪531:1,3 ♪654:4,5 ✡ Viering H.A. ♬OPW:249 ♪474:1,2,3.
22 september 2016 Bodegraven. Johannes 6 1 Daarna vertrok Jezus naar de overzijde van de zee van Tiberias in Galilea. lett. na deze dingen  na zijn verblijf.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Martha, Martha…! Vrijwilligers Salem.
Levensweg NBG Bijbelvertaling
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Ruth: gevoed en geliefd
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Een heilig priesterschap
Gehoorzaam zijn als een dienaar
De Schepper En gaan Wandelen.
Romeinen
Simson (3) 24 september 2017 Urk.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 20 1 december 2016 Bodegraven.
    Christelijke vrijheid samen God willen dienen in de gemeente
Leven vanuit Gods troon
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
Hoe dicht mag jij bij Jezus zijn?
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Wat doen we? Joh 11:
Wat vind jij van het christelijk geloof?
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Het Evangelie naar JOHANNES studie maart 2018 Bodegraven.
Hoe kom je in het Koninkrijk van God?
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M. Dubbelman
Wandelen voor Wandelen achter Wandelen met de Heer Jezus
Kerstklanken Druk op de F5 –toets om te beginnen, daarna niet meer.
Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.
Een bijeenkomst voor helpende vrijwilligers
“De moeder van Jezus” van Th. L. de Victoria, evokeert ‘het onthaal’
Transcript van de presentatie:

4G

Genade

Genade Gratie

Genade Gratie Gunst

Genade Gratie Gunst

? Geven

Genade Gratie Geven Gunst

4G

Geven & ontvangen …

Geven

Rom. 11:34-35 Want: wie heeft de zin des Heren gekend? Of wie is Hem tot raadsman geweest? Of wie heeft Hem eerst iets gegeven, waarvoor hij vergoeding ontvangen moet …

Martha, Maria & Jezus En een vrouw, Marta had een zuster, genaamd Maria, die, aan de voeten des Heren gezeten, naar zijn woord luisterde. Marta echter werd in beslag genomen door het vele bedienen. En zij ging bij Hem staan en zei: Here, trekt Gij het U niet aan, dat mijn zuster mij alleen laat dienen? Zeg haar dan, dat zij mij komt helpen. Maar de Here antwoordde en zei: Marta, Marta, gij maakt u bezorgd en druk over vele dingen, maar weinige zijn nodig of slechts één; want Maria heeft het goede deel uitgekozen, dat van haar niet zal worden weggenomen. Luc.10:38-42

Marta … Marta kiest voor dienen, zoals het hoort Tegelijk is ze aan het verdienen Zuslief Maria onttrekt zich aan haar taak krijgt alle aandacht die Marta ook wil een ‘outcast’ ? (Joh. 11:2 / 12:3 / Lucas 7:38)

Het goede deel … Jezus bevestigt Maria en wijst Marta af Hoe voelt dat voor Marta Waarom doet Marta wat ze doet Was haar plicht Maar ook geleerd gedrag (controle) Bekende valkuil, aandacht & liefde verdienen

Geloofsheld Marta Marta dan zei tot Jezus: Here, als U hier geweest was, zou mijn broeder niet gestorven zijn. Ook nu weet ik, dat God U geven zal al wat U van God verlangt. Jezus zei: Uw broer zal opstaan. Marta zei tot Hem: Ik weet, dat hij zal opstaan bij de opstanding ten jongsten dage. Jezus zei: Ik ben de opstanding en het leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al is hij gestorven, en een ieder, die leeft en in Mij gelooft, zal in eeuwigheid niet sterven; geloof jij dat? Zij zei: Ja, Here, ik heb geloofd, dat U de Christus bent, de Zoon van God, die in de wereld komen zou. Joh.10:21-27

Aäron & Mozes Toen zei Mozes tot Aäron: Wat heeft dit volk u gedaan, dat gij zulk een zware schuld daarover gebracht hebt? Maar Aäron zei: De toorn van mijn heer ontbrande niet; gij weet zelf, dat dit volk in het boze ligt. Zij zeiden tot mij: Maak ons goden, die vóór ons uit gaan, want deze Mozes, die man, die ons uit het land Egypte heeft gevoerd - wij weten niet, wat er van hem geworden is. Toen zei ik tot hen: Wie heeft goud? Rukt het af! Zij gaven het mij en ik wierp het in het vuur, en dit kalf kwam eruit… Ex. 32:21-24

Aäron Aäron door God geroepen om Mozes te helpen De eerste wonderen doet Aäron (Ex. 4:30) Dan de bouwer van het gouden kalf, waarom? Veiligheid door meebewegen Jij weet zelf toch hoe dit volk is M.a.w. Je zou zelf ook zo hebben gehandeld

Hogepriester Aäron In de tent der samenkomst buiten het voorhangsel dat vóór de getuigenis is, zal Aäron met zijn zonen die verzorgen, van de avond tot de morgen, voor het aangezicht des HEREN: een altoosdurende inzetting bij de Israëlieten voor hun geslachten. Ex. 27:21