De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M. Dubbelman

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M. Dubbelman"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M. Dubbelman
Schriftlezing: Galaten 2: 8-13 Johannes 19: 25-27

2 Gezang 289: 1 en 2 Morgenglans der eeuwigheid,
Vers 1 Morgenglans der eeuwigheid, licht aan 't eeuwig Licht onttogen, stel ons deze ochtendtijd uwe heerlijkheid voor ogen, en verdrijf door uwe macht onze nacht!

3 Gezang 289: 1 en 2 Laat als milde morgendauw uw genade tot ons komen
Vers 1 Laat als milde morgendauw uw genade tot ons komen en de dorstige landouw van ons leven overstromen, ja, verkwik ons door uw troost onverpoosd.

4 Psalm 24: 1 en 3 De aarde en haar volheid zijn
Vers 1 De aarde en haar volheid zijn des HEREN koninklijk domein, de wereld en die daarin wonen. Het land rijst uit de oceaan, rivieren breken zich ruim baan om Gods volmaakte macht te tonen.

5 Psalm 24: 1 en 3 God is hem zegenrijk nabij,
Vers 3 God is hem zegenrijk nabij, in 't recht des HEREN wandelt hij, de God des heils zal hem verblijden. Een nieuw geslacht gaat op in 't licht en zoekt des HEREN aangezicht, Jakob, het volk dat Hij zal leiden.

6 Psalm 147: 7 De HEER heeft Jakob uitverkoren
Vers 7 De HEER heeft Jakob uitverkoren om naar zijn heilig woord te horen. Aan Israël heeft Hij ten leven zijn rechten en zijn wet gegeven. Zo deed Hij aan geen andre volken. Laat ons des HEREN lof vertolken. De kracht, de heerlijkheid, de ere zijn Hem, die eeuwig zal regeren.

7 Psalm 146: 3 Heil wien Jakobs God wil bijstaan,
Vers 3 Heil wien Jakobs God wil bijstaan, heil die God ter hulpe riep. Want zijn heil zal niet voorbijgaan, God is trouw aan wat Hij schiep. Wat in hemel, zee of aard woont, is in zijn hand bewaard.

8 Galaten 2: 9 9 En toen Jakobus, Kefas en Johannes, die geacht werden steunpilaren te zijn, de mij gegeven genade erkenden, gaven zij mij en Barnabas de rechterhand van gemeenschap, opdat wíj naar de heidenen en zíj naar de besnedenen zouden gaan.

9 Handelingen 12: 7 17 ‘Stel Jakobus en de anderen hiervan op de hoogte.’

10 Galaten 1: 18 en 19 18 Pas drie jaar later ging ik naar Jeruzalem om Kefas te ontmoeten, en bij hem bleef ik twee weken. 19 En ik heb niemand anders van de apostelen gezien; alleen Jakobus, de broer van de Heere.

11 Marcus 6: 3 3 Is Dit niet de timmerman, de Zoon van Maria en de Broer van Jakobus en Joses en van Judas en Simon? En zijn Zijn zusters niet hier bij ons? En ze namen aanstoot aan hem.

12 Marcus 3: 21 21 En toen Zijn verwanten dat hoorden, gingen zij eropuit om Hem tegen te houden, want zij zeiden: Hij is buiten Zichzelf. NBV: Hij heeft zijn verstand verloren.

13 Johannes 7: 5 5 Want ook Zijn broers geloofden niet in Hem.

14 Johannes 19: 26 en 27 26 Toen nu Jezus Zijn moeder zag en de discipel die Hij liefhad, bij haar zag staan, zei Hij tegen Zijn moeder: Vrouw, zie, uw zoon. 27 Daarna zei Hij tegen de discipel: Zie, uw moeder. En vanaf dat moment nam de discipel haar in zijn huis.

15 1 Korinthiers 15 3 Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven, heb ik op mijn beurt ook weer ontvangen: dat Christus voor onze zonden is gestorven, zoals in de Schriften staat, 4 dat hij is begraven en op de derde dag is opgewekt, zoals in de Schriften staat, 5 en dat hij is verschenen aan Kefas en vervolgens aan de twaalf leerlingen. 6 Daarna is hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders en zusters tegelijk, van wie er enkelen gestorven zijn, maar de meesten nu nog leven. 7 Vervolgens is hij aan Jakobus verschenen en daarna aan alle apostelen. 8 Pas op het laatst is hij ook aan mij verschenen

16 ELB 125: 1 en 2 Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft,
Vers 1 Geprezen zij de Heer die eeuwig leeft, die vol ontferming ieder troost en alle schuld vergeeft, die al het aards gebeuren vast in handen heeft. Hem zij de glorie, want Hij die overwon zal nooit verlaten wat zijn hand begon. Halleluja, geprezen zij het Lam, dat de schuld der wereld op zich nam.

17 ELB 125: 1 en 2 Verdreven is de schaduw van de nacht,
Vers 2 Verdreven is de schaduw van de nacht, en wie Hem wil aanvaarden wordt eens veilig thuisgebracht. Voor hem geldt ook dit wonder: alles is volbracht. Hem zij de glorie, want Hij die overwon zal nooit verlaten wat zijn hand begon. Halleluja, geprezen zij het Lam, dat de schuld der wereld op zich nam.

18 Psalm 133: 1 en 3 Zie toch hoe goed, hoe lieflijk is 't dat zonen
Vers 1 Zie toch hoe goed, hoe lieflijk is 't dat zonen van 't zelfde huis als broeders samenwonen. Eén liefdeband houdt hen tezaam. De zegen van Gods hoog verheven naam daalt op hen neer vol zoete tederheid, als olie die den priester wijdt.

19 Psalm 133: 1 en 3 Jeruzalem! Hier geeft de HEER zijn zegen,
Vers 3 Jeruzalem! Hier geeft de HEER zijn zegen, hier woont Hij zelf, hier wordt zijn heil verkregen en leven tot in eeuwigheid.

20 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M. Dubbelman"

Verwante presentaties


Ads door Google