Efeze 3:14-21 14 Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bidden of danken? 2 febr Rotterdam.
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Één GOD, één stad, één kerk!
Levend Water (= de Heilige Geest)
toegang tot de Vader in één Geest
4 De kracht van de Geest.
Psalm 8 1 ¶ Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Een psalm van David. HEER, onze Heer, hoe machtig is uw naam op heel de aarde. U die aan.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
8 Bidden in de Geest.
5 De eenheid van de Geest.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Zondag 18 mei 2014 morgendienst.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
Jezus geneest ook vandaag nog!?
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
“Met Christus gezeten in de hemel”
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zondag 52 HC Franeker 16 augustus 2009
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
28 juli 2013 Zoetermeer 1. 17x eeuw 61x eeuwigheid/ eeuwigheden 14x wereld 2.
12 juni 2015 Maarn. Efeze 3 1 Daarom is het, dat ik, Paulus, die ter wille van Christus Jezus voor u, heidenen, in gevangenschap ben; gevangene van de.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Levenskracht in overvloed
De STRIJD om ons denken.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
Gemeenteproject ‘Samen één’
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Bent u een monotheïst? 19 maart 2017 Nieuw Buinen.
OF DOE JE EN VOEL JE WAT JE BENT?
Gebed zonder eind augustus 2017 Zoetermeer.
Efeziërs (1) WELKOM 1.
het geheim van zijn wil (4)
Hemels denken.
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
de brief aan de Romeinen
9 – Is er maar één waarheid?
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Hoe streng is jouw God? 1.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Gods plan Met ons.
In Perspectief.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
GOD IS ‘✝︎ AL….
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
groeien & vruchtdragen
Ik ben de kerk.
Model vaderschap 17 juni, 2018 Rotterdam.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
de verborgenheid van Zijn wil
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Efeze 3:14-21 14 Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde genoemd wordt, 16 opdat Hij u geeft, naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid, met kracht gesterkt te worden door Zijn Geest in de innerlijke mens, 17 opdat Christus door het geloof in uw harten woont en u in de liefde geworteld en gefundeerd bent,

18 opdat u ten volle zou kunnen begrijpen, met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, 19 en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God. 20 Hem nu Die bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken, overeenkomstig de kracht die in ons werkzaam is, 21 Hem zij de heerlijkheid in de gemeente, door Christus Jezus, in alle geslachten, tot in alle eeuwigheid. Amen.

14 Om deze reden buig ik mijn knieën ……..

Efeze 3:10-11 10 ………. opdat nu door de gemeente aan de overheden en de machten in de hemelse gewesten de veelvuldige wijsheid van God bekendgemaakt zou worden, 11 volgens het eeuwige voornemen dat Hij gemaakt heeft in Christus Jezus, onze Heere.

14 Om deze reden buig ik mijn knieën …….. Paulus bidt vanuit visie – openbaring. Hij kent Gods plan (geheimenis/mysterie)

Gebed 1 16 opdat Hij u geeft, naar de rijkdom van Zijn heerlijkheid, met kracht gesterkt te worden door Zijn Geest in de innerlijke mens,

Gebed 2 17 opdat Christus door het geloof in uw harten woont en u in de liefde geworteld en gefundeerd bent,

Gebed 3 18 opdat u ten volle zou kunnen begrijpen, met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, 19-a en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat,

Gebed 4 19-b opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God.

Met als doel: 21 Hem zij de heerlijkheid in de gemeente, door Christus Jezus, in alle geslachten, tot in alle eeuwigheid. Amen.