Ruth: gevoed en geliefd

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
de genezing te Bethesda
Advertisements

'perspectieven in het boek Ruth' deel II.
Jan Elma Emma Loes Kees Corine Gerrit Bidden Zingen Psalm 62 vers 8 Eenmaal sprak God tot mij een woord, Tot tweemaal toe heb ik 't gehoord; Dat 's.
1. Intussen was Boaz naar de poort gegaan en had zich daar neergezet.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
WELKOM OP TOV!. Bidden Wie trekt er aan je touwtjes?
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Richteren 6. Israël… onderdrukt en geplunderd roept de HERE aan de HERE verschijnt aan Gideon.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
Zondag 31 maart 2013 Zoetermeer 1. Jozua 5:9 Marcus 16:4 Lucas 24:2 2.
Who cares?!. 14 Als het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hier bij, en eet van het brood, en doop uw bete in den azijn. Zo zat zij neder aan.
2e gebod: Maak geen beeld van God, maar geloof in zijn beeld
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
Preek Rechters 3: Otniël
Verlangen naar licht.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Moed. Jozua 1 Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des Heren, dat de Here tot Jozua, de zoon van Nun, de dienaar van Mozes,
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
27 december 2015 Zoetermeer. Genesis Na zijn vader begraven te hebben, keerde Jozef naar Egypte terug, hij en zijn broeders en allen, die waren.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
 Naderen tot de Vader.  “Verscholen?”  Gods telefoonnummer… Dit zegt de HEER, die de aarde heeft gemaakt, die haar heeft gevormd en gegrondvest, wiens.
Muziek kan houvast zijn, troost,
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 3
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Mijn ziel is stil tot God mijn Heer Van Hem verwacht ik altijd weer Mijn heil, op Hem toch kan ik bouwen Ik wankel niet, want Hij staat vast Mijn Toevlucht.
“Laten wij (…) doorgaan tot de volmaaktheid”
VERWACHTINGSDIENST….
Welkom in deze kerkdienst Goede Vrijdag 2017 voorganger: Ds. D
Les 7 Hou van God Wat doe ik hier vandaag?
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Les 18 Wow! Wat doe ik hier vandaag?
Toen men dit hoorde, voegde Hij er nog een gelijkenis aan toe, daar Hij dichtbij Jeruzalem was en men meende, dat het Rijk Gods onmiddellijk ging verschijnen. Hij.
1 – Jouw vragen.
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Gij nu zijt het lichaam van Christus
ieders werk zal openbaar worden
DELEN.
Schriftlezing: Filippenzen 2
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
de loopbaan van het geloof
De Heer Jezus is de bruidegom
Generaties.
de gelijkenissen in Mattheus 13 (2)
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Israel is Gods PROFETISCHE tijdklok
Bevrijd uit de leugen Hoe werkt verwerken? Waar was God? Vergeven: plicht, optie of noodzaak ISBN
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Een vader had een mooie droom
Bij toeval... Het boek Ruth.
want van hen is het Koninkrijk der hemelen
Transcript van de presentatie:

Ruth: gevoed en geliefd

Geestelijk verval Nadat ook dat gehele geslacht tot zijn vaderen vergaderd was, kwam na hen een ander geslacht op, dat de Here niet kende, noch het werk, dat Hij voor Israël gedaan had. Toen deden de Israëlieten wat kwaad is in de ogen des Heren en gingen de Baäls dienen. Richteren 2:10-11 In die dagen was er geen koning in Israël; ieder deed wat goed was in zijn ogen. Richteren 21:25

Gods oordeel Neemt u ervoor in acht, dat uw hart zich niet laat verlokken, zodat gij afwijkt, andere goden dient en u voor hen nederbuigt. Dan zou de toorn des HEREN tegen u ontbranden en Hij zou de hemel toesluiten, zodat er geen regen komt, de bodem zijn opbrengst niet geeft...Deuteronomium 11:16-17 In de dagen dat de richters richtten, gebeurde het, dat er een hongersnood in het land was. Ruth 1:1  

Twee wegen Toen verhieven zij opnieuw haar stem en weenden, en Orpa kustte haar schoonmoeder, maar Ruth klemde zich aan haar vast. Ruth 1:14

Genade die ons voedt Toen het nu etenstijd was, zeide Boaz tot haar: Kom hierheen en eet van het brood en doop uw bete in de azijn. En zij ging zitten naast de maaiers, en hij reikte haar geroost koren toe; 2:14 Jij dan, mijn kind, sterk je in de genade die in Christus Jezus is…2 Timotheüs 2:1 …zij at en werd verzadigd en hield over.

Genade die ons bij de Genade-gever brengt Baad u dan en zalf u en doe uw opperkleed aan en daal af naar de dorsvloer. Ruth 3:3 Als hij zich neerlegt moet u goed letten op de plaats waar hij ligt: de dingen die boven zijn Kom dan nader: geloof Leg u neer (3:4): de rust in Christus Al wat u zegt zal ik doen: 3:5

Rust Laten wij ons beijveren in die rust in te gaan opdat niemand valt volgens hetzelfde beeld van ongehoorzaamheid. Hebreeën 4:11

Onze plaats in deze nacht Blijf vannacht hier: 3:13 Blijf liggen tot de morgen: 3:13 Dus bleef zij aan zijn voeteneind liggen tot de morgen: 3:14 Gevoed en geliefd=rust totdat Hij komt

De bruiloft Toen nam Boaz Ruth en zij werd hem tot vrouw. 4:13