REACH 2018 Dien uw registratie-dossier in.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ingave via het scherm Algemene beschrijving van de toepassing De toepassing is opgebouwd uit drie niveaus : Niveau 1 : verzending en afzender Niveau 2.
Advertisements

Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen
Handleiding voor het updaten van de Pupillen competitie website V (22april 2010)
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches. Algemene beschrijving van de functionaliteit Als er wijzigingen moeten aangebracht worden aan fiches.
Wegwijs in Belfirst Handleiding voor het gebruik van deze databank en het opslaan van informatie eruit.
Informatie en gebruikershandleiding versie 3.0 Mei 2010 Arthur Kleijn
Profiel- en privacy-instellingen bijwerken j en druk daarna op F5 of klik op Diavoorstelling > Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk.
Automatic Delivery Rewards Tutorial. Wat is ADR? Automatic Delivery Rewards (ADR) is voor u de gemakkelijkste manier om uw favoriete producten te ontvangen.
Invullen e-profiel Ga naar
1 nüMaps Lifetime Europe: installatie procedure. 2 Product verpakking.
@ faculteit wetenschappen TOetsen en LEren Doeltreffend Ondersteunen TOLEDO voor assistenten.
Handleiding netwerkkaart PGOsupport
Belgacom Bizmail ONEway voor Leveranciers
EhBIB Search Eenvoudig en geavanceerd zoeken Zoekresultaten weergeven.
Welkom! Klik hier om te beginnen
Klik op één van de hoofdstukken voor meer informatie of klik op volgende pagina om de handleiding te starten. 1.Navigatie op de homepaginaNavigatie op.
1.Klik in het hoofdvenster van Lync op het tabblad Chatruimten. 2.Typ in het zoekvak de naam van een ruimte of een of meer trefwoorden. De overeenkomende.
Aan de slag met de Lync Windows Store-app
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een contactpersoon toevoegen Via uw lijst met contactpersonen kunt u gemakkelijker communiceren.
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Lync-vergaderingen Deelnemen aan een Lync-vergadering
© 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Een Lync-vergadering plannen Als u Outlook gebruikt, kunt u een Lync-vergadering plannen met de.
Snelle naslag Lync 2013 voor Office 365 © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Met Lync kunt u beginnen met samenwerken zonder dat u.
Snelle naslag voor © 2012 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Lync Web App Deelnemen aan een Lync-vergadering met computeraudio Als u niet.
Snelzoekgids voor © 2013 Microsoft Corporation. Alle rechten voorbehouden. Het startscherm van Lync In het startscherm van Lync bevinden zich in de hub.
1. Starten Zet de telefoon aan en voer je pin code in Als dit scherm verschijnt klik dan vervolgens op de Boordcomputer Icoon 2.1 Inloggen Log in door.
Het zoek van onderdelen verbeteren?
Magister voor ouders.
ONTSLAGREGELEN.nu Gemakkelijk samen het ontslag regelen.
Hoe stuur ik mijn BTW nummer door naar jeunesse ! Klik op backoffice.
Glenn Vanthournouthttp:// VV-Solliciteren - Wat / Waarom? - Algemene werking - Voordelen - Mogelijkheden sollicitanten - Mogelijkheden.
Delicious Social Bookmarking Katarina Bencova September 2008.
LAM Forum LAM Forum : presentatie. LAM Nederland website Laatste keus in het menu „LAM Forum“ opent een nieuw tabblad met het LAM Forum.
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Aan de slag met haarlemmermeervoorelkaar.nl een praktische handleiding Stap 1. Aanmelden Ga naar
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
Uw website beheren was nog nooit zo makkelijk... In het menu vindt u alle opties waarmee u uw site volledig kunt beheren.
1.Account aanmaken 2.Eerste stappen van je profiel 3.Profielgegevens beheren 4.Vrienden zoeken en toevoegen 5.Pagina's en groepen toevoegen 6.Je startpagina.
Agenda-slide. Starten met het Figlo Platform Figlo Manager instellingen.
Social bookmarking Evy Mertens Maud Schyns Laurent Mulliez Lien Staelens.
Gegevens exporteren Handleiding
REACH 2018 Stel uw registratie op als IUCLID-dossier.
Renault Merchandise Webshop – Gebruiksaanwijzing
REACH 2018 Ken uw portfolio en begin nu met de voorbereidingen.
REACH 2018 Vind uw mederegistranten en bereid uw registratie gezamenlijk voor!
Auvesta Affiliate validatie
Training: Mijn netwerk
Affiliate Menu - Statistiek
Validatie Auvesta Klant
Zoekfilter instellen Handleiding
TranSearch Real Time Document & Asset Management Web Client
On-line toevoeging, annulering en wijziging van fiches.
Algemene beschrijving van de toepassing
GOUD is geld de rest krediet
Zoeken en filteren Handleiding
MBO-dag: Gebruik Digitaal Doorstroomdossier Regio Rijnmond
Zoeken en filteren Handleiding
Digitaal wedstrijd formulier
Digi(bord)boek project <titel project>
Hoe kan ik McAfee Mobile Security downloaden op mijn iPhone?
Gebruikerstraining Digitaal Doorstroomdossier Regio Rijnmond
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
Gemakkelijk en probleemloos mooie presentaties ontwerpen en geven.
Handleiding Interactief Aankoop systeem (IAS)
Handleiding NODR Schade App
Goochelen met Google Chrome
Handleiding Prodas-app
Instructie inloggen docent
Instructie inloggen docent
Transcript van de presentatie:

REACH 2018 Dien uw registratie-dossier in

Doel van deze presentatie Deze presentatie, met notities, is voorbereid door ECHA, het Europees Agentschap voor chemische stoffen, om u te helpen bij het maken van een presentatie over REACH 2018, d.w.z. de laatste registratiedeadline voor geleidelijk geïntegreerde stoffen. De bedoeling is dat u relevante dia's kunt selecteren en aanpassen aan uw doelpubliek, zoals managers, werknemers, vakmensen op het gebied van milieu-, gezondheids- en veiligheidsprofessionals, autoriteiten, enz. U mag deze presentatie zonder onze expliciete toestemming gebruiken. In deze presentatie wordt een kort overzicht gegeven van fase 6 (Dien uw registratiedossier in) van het stappenplan voor REACH 2018. Ze maakt deel uit van een reeks presentaties over REACH 2018, die te vinden zijn op de website van ECHA. We verwelkomen uw opmerkingen en suggesties op: reach-2018@echa.europa.eu. Juridische mededeling: De informatie in deze presentatie vormt geen juridisch advies en vertegenwoordigt niet noodzakelijkerwijs in juridische termen het officiële standpunt van het Europees Agentschap voor chemische stoffen. Het Europees Agentschap voor chemische stoffen aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de inhoud van dit document. Publicatie: mei 2017

Uw IT-tool om informatie in te dienen bij ECHA De manier waarop ECHA met u communiceert Informatiebron Krijg hier toegang: REACH-IT is de IT-tool die u helpt om aan uw wettelijke verplichtingen op grond van REACH te voldoen. Het is een onlinetool die wordt gehost door ECHA. U hoeft REACH-IT dus niet op uw eigen computer te installeren. Informatie indienen bij ECHA via REACH-IT is volkomen veilig. Alle berichten of mededelingen van ECHA over uw indiening of registratie worden beveiligd verzonden. Bepaalde informatie over gezamenlijke indieningen is in REACH-IT zichtbaar: Als u gepreregistreerd hebt of informatie hebt ingewonnen over een stof, de gegevens van een hoofdregistrant, als die er is Deelnemers aan een gezamenlijke indiening zijn zichtbaar voor elkaar. Indien uw onderneming nog niet is ingeschreven, moet u eerst een account aanmaken. Ga naar de REACH-IT-pagina op de website van ECHA en dan naar ‘Register a company’ [Een onderneming registreren] om aan de slag te gaan. Hebt u al een ECHA-account aangemaakt, dan kunt u op ‘Login’ klikken. Nuttige links: REACH-IT: https://reach-it.echa.europa.eu/reach/ https://reach-it.echa.europa.eu/reach//

Wanneer u inlogt, ziet u de startpagina van REACH-IT Wanneer u inlogt, ziet u de startpagina van REACH-IT. Er zijn drie hoofdfuncties, die worden aangegeven door blauwe bollen: ‘Submit a dossier’ [Een dossier indienen] ‘Tasks’ [Taken] ‘Substances’ [Stoffen]. Onder de functie ‘Submit a dossier’ worden de verschillende mogelijkheden weergegeven om een dossier in te dienen. De functie ‘Tasks’ geeft u een volledig overzicht van alle taken die een handeling van uw onderneming binnen een bepaalde termijn vergen. De kleuren geven de urgentie van de taken aan. De functie ‘Substances’ is het portaal waar u het regelgevingsproces voor uw stoffen kunt bijhouden. Er zijn ook allerlei zoekmogelijkheden. In de topbanner van elke pagina in REACH-IT vindt u ‘quick search by number’ [Snel zoeken op nummer]. Deze zoekmogelijkheid gebruikt het EG- of CAS-nummer van een stof, een REACH-IT-indieningsnummer of een ander referentienummer. Het blauwe vergrootglas rechtsboven in het scherm is voor geavanceerd zoeken. Als u erop klikt krijgt u een lijst met zoekonderwerpen te zien. U kunt uw zoekresultaten verder beperken door de resultaten te filteren. Onderaan elke REACH-IT-pagina vindt u ondersteuningslinks.

Taken en berichten bv. u moet iets betalen ECHA wil dat u in actie komt u krijgt een ‘task’ [taak] bv. u moet iets betalen ECHA wil u in kennis stellen van een gebeurtenis u krijgt een ‘message’ [bericht] bv. de indiening van uw dossier is voltooid Nuttige features: wizards, embedded help [geïntegreerde help-functie], searching made easy [gemakkelijk zoeken], lead registrant details [gegevens hoofdregistrant], foreign user [buitenlandse gebruiker], favourites [favorieten] Berichten en taken dienen verschillende doelen, maar zijn allebei een manier van ECHA om u informatie te sturen in REACH-IT. Als ECHA van u vraagt om actie te ondernemen voor een handeling in REACH-IT, krijgt u een taak.Voor taken geldt dat u binnen een gegeven termijn actie moet ondernemen. Het is dus raadzaam om de in de gaten te houden welke taken op de hoofdpagina worden weergegeven alsNew of Close to deadline. Als ECHA u op de hoogte wil stellen van een gebeurtenis in REACH-IT, krijgt u een bericht. Berichten zijn te vinden in de topbanner en dienen louter ter informatie. Naar aanleiding van een bericht hoeft u dus geen actie te ondernemen. Veel kenmerken van REACH-IT zijn bedoeld om de tool gebruiksvriendelijk en eenvoudig in het gebruik te maken: Wanneer u een handeling verricht, wordt een wizard opgestart, bv. voor het ‘submit’ [indienen], ‘create’ [creëren] of ‘update’ [bijwerken] van informatie. Wizards loodsen u stap voor stap door het proces. U kunt voortdurend overzicht houden over alle stappen van het proces. De ingebouwde help-functie omvat met name ‘page help’, hulp per pagina, en ‘topic help’, hulp per onderwerp. Door op het ‘info’-symbooltje in de rechterbovenhoek te klikken, krijgt u algemene en technische ondersteuning aangeboden voor de specifieke pagina waarop u bezig bent. De inhoud van de help-functie is beschikbaar in 23 talen.

Hoofdmenu In het hoofdmenu worden alle terreinen weergegeven om te zoeken en te bladeren, bijvoorbeeld: ‘submitting a dossier’ [een dossier exporteren]; ‘advanced search topics’ [geavanceerde zoekonderwerpen]; ‘joint submission options’ [mogelijkheden voor gezamenlijke indiening]; ‘company management pages’ [bedrijfsmanagementpagina’s]; ‘tasks’ [taken]; ‘messages’ [berichten]; ‘the terms and conditions’ [algemene voorwaarden]; en ‘the logout button’ [de uitlogknop].

De hoofdregistrant vinden Om in REACH-IT de hoofdregistrant te vinden (als u gepreregistreerd hebt of informatie hebt ingewonnen) gaat u als volgt te werk: Gebruik de functie voor geavanceerd zoeken naar gezamenlijke indieningen en voer uw stofidentiteit in Zorg dat u het vakje ‘show other joint submissions’ [andere gezamenlijke indieningen weergeven] aanvinkt voordat u begint met zoeken. Als dit vakje niet is aangevinkt zal de gezamenlijke indiening die u zoekt niet verschijnen.

Opties onderneming beheren Controleer de sectie ‘manage company’ [onderneming beheren] in het hoofdmenu. De omvang van de onderneming bepaalt uw registratievergoeding. De omvang van de onderneming staat standaard op ‘large’ – wijzig het hier in REACH-IT als dit niet klopt. Selecteer om de omvang van de onderneming te wijzigen ‘update company size’ [omvang van de onderneming bijwerken] en start de wizard. Controleer de contactpersonen van uw onderneming in de sectie ‘manage company’ – pagina ‘Contacts’ [Contacten] Zorg dat uw contactenlijst in REACH-IT actueel is, zodat ECHA en de mederegistranten u kunnen bereiken. U kunt contacten alleen verwijderen als ze geen taken hebben of nadat u hun taken aan een ander contact hebt overgedragen.

Verantwoordelijkheden bij gezamenlijke indiening in REACH-IT Hoofdregistrant 1. de gezamenlijke indiening in REACH-IT aanmaken 2. Geef de deelnemers een token Zodra de mederegistranten het eens zijn geworden over de hoofdregistrant, maakt de nieuw aangewezen hoofdregistrant de gezamenlijke indiening in REACH-IT aan. Dit gebeurt door in het hoofdmenu onder ‘Joint submissions’ [Gezamenlijke indieningen] ‘Create new’ [Nieuw aanmaken] te selecteren. De ‘Create joint submission’-wizard wordt gestart. Doorloop de wizard en let op de checklists, die veel nuttige informatie bevatten. De wizard voert u door de vijf stappen van het proces. Mederegistranten kunnen hun dossier alleen indienen nadat de hoofdregistrant zijn dossier heeft ingediend. Voordat zij hun eigen dossier kunnen indienen, moet de hoofdregistrant hen het token voor de gezamenlijke indiening geven.

Verantwoordelijkheden bij gezamenlijke indiening in REACH-IT Mederegistrant Ontvang het beveiligingstoken van de hoofdregistrant Sluit u aan bij een bestaande gezamenlijke indiening: ‘Join existing’ Als mederegistrant moet u van de hoofdregistrant buiten REACH-IT om het beveiligingstoken voor de gezamenlijke indiening ontvangen. Als u die informatie eenmaal hebt, is het heel eenvoudig om u bij de gezamenlijke indiening aan te sluiten door in het tabblad ‘Join submission’ [Aansluiten bij indiening] in het hoofdmenu ‘Join existing’ (Aansluiten bij bestaande] te kiezen. Dan wordt de wizard gestart en wordt u door de drie stappen van het proces geleid. Noot: Kijk op de pagina van de gezamenlijke indiening wat de status van het hoofddossier is. Als de hoofddossiersectie groen is, is het hoofddossier ingediend en kunt u als deelnemer uw eigen dossier indienen. Als de hoofddossiersectie rood is, kunt u uw deelnemersdossier nog niet indienen en moet u eerst wachten tot de hoofdregistrant zijn dossier heeft ingediend.

Controleer voordat u indient het volgende: Contactpersonen binnen het bedrijf Factuuradres & btw-nummer Aankooporder Omvang van de onderneming Uw IUCLID-dossier gecontroleerd met de validatieassistent van IUCLID gereed om te uploaden

Is alles gereed? Indienen in REACH-IT Voor elk type indiening kunnen dossiers worden ingediend via de indieningswizard door op de frontpagina van REACH-IT de functie ‘Submit a dossier’ [Een dossier indienen] te gebruiken. De wizard voert u door de benodigde stappen van het proces.

Snelkoppelingen in de indieningswizard De indieningswizard kan ook vanaf andere pagina’s in REACH-IT worden gestart. Voor gezamenlijke indieningen kunnen hoofdregistranten en deelnemers bijvoorbeeld snelkoppelingen naar de indieningswizard aanmaken via de ‘Joint submission’-pagina. Hier kan de indieningswizard worden gestart met de oranje actieknop ‘Submit a IUCLID dossier’ [Een IUCLID-dossier indienen].

Hoe gaat het nu verder? Wanneer u uw dossier hebt ingediend, kent REACH-IT uw dossier een indieningsnummer toe. Klik op de link om de pagina ‘Submission report’ [Indieningsrapport] te bekijken Wanneer u uw dossier naar REACH-IT hebt geüpload, krijgt u een voorlopig indieningsnummer. Dit nummer verschijnt op uw schermt als een link. Door op de link te klikken komt u op de pagina ‘Submission report’.

De pagina ‘Submission report’ Elk dossier dat bij ECHA wordt ingediend krijgt een indieningsrapport. De pagina ‘Submission report’ geeft u een overzicht van de informatie over de indiening. In het middengedeelte van de pagina vindt u algemene informatie over de indiening. Een erg belangrijk onderdeel is ‘Key documents’ [Belangrijke documenten] onderaan de pagina. U kunt dit onderdeel uitvouwen door erop te klikken. Hier vindt u de besluiten en facturen met betrekking tot de indiening. Rechts op de pagina vindt u de stappen van de ‘Submission processing steps’ [Stappen in de verwerking van de indiening], een stapsgewijze weergave van de reis van het dossier bij ECHA.

De reis van een dossier Wanneer u uw dossier in REACH-IT hebt ingediend, controleert ECHA of het dossier alle benodigde informatie bevat en of de informatie consistent is. De bedrijfsregels zijn de eerste halte. Bedrijfsregels zijn administratieve controles om na te gaan of ECHA het bestand kan verwerken. Als er bij deze controle informatie ontbreekt, wordt uw indiening terzijde gelegd. U kunt op elk moment een nieuw dossier indienen. Wanneer het dossier de controle van de bedrijfsregels heeft doorstaan, controleert ECHA de technische en financiële volledigheid van de indiening. Deze twee controles vinden tegelijkertijd plaats. Bij de controle op technische volledigheid wordt nagegaan of het dossier volledig is op het vlak van de gegevens die in de REACH-verordening worden vereist. Bij de controle op financiële volledigheid wordt gekeken of u voor uw registratie een vergoeding moet betalen. Als er in de controle op technische of financiële volledigheid tekortkomingen aan het licht komen, zal ECHA u daarvan op de hoogte brengen. Als uw dossier de controle op technische volledigheid niet doorstaat, hebt u slechts één kans om uw dossier te verbeteren en moet u dit binnen de door ECHA bepaalde termijn doen. Als het dossier alle controles heeft doorstaan, ontvangt u een positief besluit en een registratienummer voor uw stof.

Op verzoek uw dossier bijwerken Op deze slide wordt belangrijke informatie uitgelicht die u nodig hebt wanneer ECHA u heeft verzocht uw dossier bij te werken: Om te beginnen hebt u het indieningsnummer en het mededelingsnummer nodig. Deze twee nummers hebt u nodig wanneer u uw gegevensverzameling in IUCLID hebt verbeterd en gereed bent om een nieuw dossier aan te maken. U moet deze invoeren in de dossierheader, zodat REACH-IT weet dat u een bijgewerkt dossier indient. Daarnaast moet u de uiterste termijn voor herindiening in de gaten houden – handel op tijd om verrassingen op het laatste moment te vermijden. Als deze termijn is verstreken, kunt u geen update meer indienen.

Registratienummer Wanneer uw dossier de volledigheidscontrole heeft doorstaan en u uw factuur hebt voldaan Wanneer een dossier alle controles heeft doorstaan, wordt een registratienummer toegekend. Uw indiening heeft nu alle verwerkingsstappen doorlopen en achter ‘Reference number’ [Referentienummer] komt de registratienummerlink te staan. Als u deze link volgt komt u op een overzichtspagina.

Reference number status [Status referentienummer] Op de overzichtspagina bij het referentienummer worden de basisgegevens over uw registratie weergegeven. Op deze pagina kunt u ook de gegevens van de contactpersoon bijwerken met een nieuwe contactpersoon, bv. als iemand anders bij uw onderneming de verantwoordelijkheid heeft gekregen voor deze stof Onder ‘Key documents’ vindt u de besluiten over uw registratie. U vindt daar ook een brief met het besluit van ECHA, voorzien van het registratienummer, die u kunt afdrukken. Onderaan de pagina vindt u de ‘Reference number history’ [Geschiedenis van het referentienummer]. Hierin ziet u de verschillende activiteiten ten aanzien van deze registratie zien, zoals updates.

Niet vergeten Zorg dat u toegang hebt tot uw REACH-IT-account Controleer uw bedrijfsgrootte Houd uw contactpersonen up-to-date Ken uw verantwoordelijkheden voor de gezamenlijke indiening Lees de e-mails die u van REACH-IT ontvangt Als u een taak ontvangt, kom dan tijdig in actie (vergoedingen en herindieningen) Voor ondersteuning kunt u terecht op https://echa.europa.eu/nl/reach-2018