De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zoeken en filteren Handleiding 112016.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zoeken en filteren Handleiding 112016."— Transcript van de presentatie:

1 Zoeken en filteren Handleiding

2 Stap 1 – Nieuwe zoekopdracht starten
Als u een nieuwe zoekopdracht wilt starten of een nieuw filter wilt instellen, doorloopt u de hierop volgende stappen. Klik op het tabblad ‘Zoek in alle’

3 Stap 2 – Zoekfilters instellen (1)
Doorloop de zoekopties. Standaard staat alles geselecteerd. U kunt de selectie verfijnen door voor een gerichte bouwfase, provincie, soort werk en ramingsgroep te kiezen. U kunt meerdere opties tegelijk kiezen.

4 Stap 2 – Zoekfilters instellen (2)
In het vak ‘gekozen filters’ ziet u direct welke verfijning u heeft toegepast. Hier verwijdert u ook gemakkelijk door u gekozen filters door op het kruisje te klikken.

5 Stap 3 – Geavanceerde zoekfilters (1)
Wilt u gerichter filteren? Kies dan ‘Toon geavanceerde filters’ Filter op: Status project Projectnummer Postcode Trefwoord Startdatum Opleverdatum Publicatiedatum

6 Stap 3 – Geavanceerde zoekfilters (2)
Met de onderste zoekbalk kunt u zoeken en filteren op trefwoord binnen marktpartij, element, materiaal, activiteit en plaats. Met gerichte zoektermen verfijnt u de resultaten en maakt u ze relevanter.

7 Stap 3 – Geavanceerde zoekfilters (3)
Gebruik van trefwoorden 1. Kies een exacte omschrijving ‘Parkeergarage’ levert projecten op met exact deze omschrijving. Let op: Er wordt gezocht in de titel, omschrijving, uitgebreide details en marktpartijen. Als u het trefwoord invoert, moet u daarna de keuze bevestigen bij de suggesties onder ‘Overig’. U ziet dan uw trefwoord verschijnen onder ‘gekozen filters’.

8 Stap 3 – Geavanceerde zoekfilters (4)
Gebruik van trefwoorden 2. Maak gebruik van het ‘*’ Parkeer* levert projecten op met het woord ‘parkeer’ en alles wat daar achter komt: parkeergarage, parkeergelegenheid, etc. “*garage” levert projecten op met het woord ‘garage’ en alles wat daar voor komt: parkeergarage, autogarage, etc. “*turbine*” levert projecten op met het woord ‘turbine’ en alles wat daar voor én na komt: windturbine, turbinehuis, etc. Bij de laatste 2 opties dubbele quotes gebruiken.

9 Stap 4 – Zoekoptie verwijderen uit filter
Heeft u een verkeerde optie geselecteerd en wilt u deze verwijderen uit uw filter? Verwijder dit item onder ‘Gekozen filters’ door op het kruisje te klikken. Met ‘Verwijder alle filters’ verwijdert u alle opties en begint u opnieuw.

10 Stap 5 – Zoekopdracht opslaan als filter
Als u de zoekopdracht naar wens heeft ingesteld, vindt u de bouwberichten die aan uw zoekcriteria voldoen direct daaronder. Wilt u deze zoekopdracht opslaan als filter zodat u deze vaker kunt gebruiken? Geef de zoekopdracht een naam en klik op ‘Filter opslaan’. Er wordt een nieuw tabblad voor uw filter aangemaakt.

11 Stap 6 – Opgeslagen zoekfilter aanpassen
Als u een opgeslagen filter wilt aanpassen of verfijnen, klikt u op ‘filter aanpassen’. De filteropties waarmee u het filter kunt aanpassen komen in beeld. Klik op ‘Filter opslaan’ om het gewijzigde filter op te slaan.

12 Stap 7 – Opgeslagen zoekfilter verwijderen
Als u een opgeslagen filter wilt verwijderen, opent u het desbetreffende filter en klikt u op ‘filter aanpassen’. Vervolgens klikt u op ‘Filter verwijderen’. Na het bevestigen verdwijnt het filter en is het tabblad niet meer zichtbaar.

13 Heeft u vragen? Wij helpen u graag! U kunt ons bereiken via 070 – of


Download ppt "Zoeken en filteren Handleiding 112016."

Verwante presentaties


Ads door Google