De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EhBIB Search Eenvoudig en geavanceerd zoeken Zoekresultaten weergeven.

Verwante presentaties


Presentatie over: "EhBIB Search Eenvoudig en geavanceerd zoeken Zoekresultaten weergeven."— Transcript van de presentatie:

1 bibliotheek@ehb.be EhBIB Search Eenvoudig en geavanceerd zoeken Zoekresultaten weergeven

2 EhBIB Search biedt toegang tot de fysieke en digitale bibliotheekcollecties van de Erasmushogeschool Brussel via één enkele zoekbalk. In deze tutorial kijken we naar het eenvoudig zoeken door middel van kernwoorden en bespreken we hoe de zoekresultaten worden weergegeven. Tot slot wordt ook het geavanceerd zoeken kort getoond.

3 We starten met een zoekopdracht naar erasmus, desiderius in het basiszoekscherm. Om alle zoekopties en resultaatsbeperkingen en -uitbreidingen te bekijken, klikt u op de Zoekopties link.

4 In het Zoekopties-scherm zijn er diverse manieren om uw zoekopdracht te verfijnen. Door het hokje voor Beschikbaar in bibliotheekcollectie aan te vinken, beperkt u de resultaten tot de bronnen waarvan de full- text online of fysiek in de bibliotheek beschikbaar is. Vink het hokje voor Volledige tekst (online) aan om de resultaten te beperken tot bronnen die online beschikbaar zijn of vink het hokje voor Alleen catalogus aan om de resultaten te beperken tot de fysieke bronnen die beschikbaar zijn in de VUBIS-catalogus.

5 Met de Locatie-optie beperkt u uw resultaten tot de items die beschikbaar zijn binnen een specifiek studielandschap van de Erasmushogeschool. Selecteer de door u gewenste opties en klik Zoekopdracht.

6 De resultaten worden in een lijst getoond. Waar beschikbaar kunt u een boek of artikel lezen door op de full-text link te klikken (titel kan – afhankelijk van de uitgever – variëren). U kunt gedetailleerde informatie bekijken door op de titel van het boek of artikel te klikken. U ziet een overzicht van de gegevens door met uw muis over het icoontje met het vergrootglas te gaan.

7 Er zijn verschillende manieren om de resultaten in de resultatenlijst te verfijnen. U kunt beperkende factoren bepalen onder Uw resultaten verfijnen of opties uit verschillende clusters selecteren. Deze clusters vindt u in de linkerkolom. Daarnaast kunt u de resultaten beperken tot één of meerdere databanken in de Databank cluster. Klik waar beschikbaar op de Meer weergeven link om alle opties te bekijken.

8 Wanneer u aan de hand van de beperkende opties uit de linkerkolom uw zoekresultaten beperkt, wordt ieder item toegevoegd aan de Breadbox bovenin de linkerkolom. Door op het icoontje te klikken, wordt de uitbreiding of beperking uit de Breadbox verwijderd en worden uw zoekresultaten ververst.

9 De pagina met gedetailleerde informatie bevat bibliografische informatie over het boek of artikel en links naar de full-text. U kunt het resultaat printen, e-mailen, opslaan, citeren of exporteren via de tools in de rechterkolom. U kunt wanneer het item beschikbaar is in de VUBIS-catalogus in de linkerkolom toegang krijgen tot het catalogusrecord en de bezitsinformatie. Indien beschikbaar kan u via de Google Preview knop fragmenten van het boek raadplegen in Google Books

10 In de rechterkolom vindt u links naar databanken die niet rechtstreeks doorzocht kunnen worden in EhBIB Search. Door op één van de knoppen onder Doorzoek ook deze bronnen te klikken, wordt u naar de eigen interface van die databank verwezen. Verder vindt u in de rechterkolom ook afbeeldingen die aan de zoekopdracht beantwoorden (afhankelijk van beschikbaarheid).

11 EhBIB Search kent ook een Geavanceerd Zoeken scherm. U kunt gelijktijdig zoeken naar verschillende termen in verschillende velden. Vul uw zoektermen in en selecteer de gewenste velden in de drop-down menu’s. Klik vervolgens op Zoekopdracht om de resultatenlijst te bekijken.

12 U kunt op ieder gewenst moment op de Help link klikken om het uitgebreide online helpsysteem op te roepen.

13 EhBIB Search is powered by Ebsco Discovery Service Bezoek EBSCO’s Support Site voor meer informatie http://support.ebsco.com of mail bibliotheek@ehb.be http://support.ebsco.combibliotheek@ehb.be


Download ppt "EhBIB Search Eenvoudig en geavanceerd zoeken Zoekresultaten weergeven."

Verwante presentaties


Ads door Google