Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Advertisements

Psalm 118 vers 11 (ob) De steen, dien door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des.
Discipelschap.
Welkom in de samenkomst
De allergrootste liefde
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
God en ons.
De weg terug Miljoenen mensen over de hele wereld
Romeinen 8:11 En indien de geest van Degene, die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont…
is groter dan de grootste…
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Met de vriend van mijn beste vriend…
Van boven bekeken – 4 – 27 oktober Van b0ven bekeken … Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Echt of nep?.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Wat doet de Heilige Geest?
Het hart van verbondenheid
HET UNIEKE VAN DE HEILIGE GEEST…
Christelijke Vrijheid
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
God Vertrouwen is Jezus kennen
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Wat is zonde?! Hebr.4: Nu wij dan een grote Hogepriester hebben, Die de hemelen is doorgegaan, namelijk Jezus, de Zoon van God, laten wij aan.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan.
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
De goede Herder Pinkstergemeente de Schuilplaats Spijkenisse, 3 juli b PGS De goede Herder / 1 van van 9.
1 Tessalonisenzen 5:23 En moge de God van de vrede Zelf u geheel en al heiligen, en mogen uw geheel oprechte geest, de ziel en het lichaam onberispelijk.
Gods stem leren verstaan
De doop geeft hoop.
Transformatie van denken
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
De Schepper En gaan Wandelen.
Toren van Dubai.
Kind van God.
Christelijke vrijheid
De 6-voudige roeping (of bediening) van een Christen
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
9 – Is er maar één waarheid?
GEEN VEROORDELING Les 9 voor 2 december 2017.
Gij nu zijt het lichaam van Christus
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
God ‘kennen’ = een vorm van ‘in kennis zijn’
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
De waarheid is massief.
Vorige keer Romeinen 8:14-17 Zovelen als er door de Geest van God geleid worden, die zijn kinderen van God. Want u hebt niet de Geest van slavernij.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan
Zolang er mensen zijn op aarde, zolang de aarde vruchten geeft,
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
(solo) Hoe is Uw naam, waar zijt Gij te vinden? Eeuwige God,
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Wij geloven in de goede Vader
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden? Het Vaderhart van God Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?   Johannes 1:12 Maar allen die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven kinderen van God te worden, namelijk die in Zijn Naam geloven;

16 De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn. Het Vaderhart van God Rom.8:15 16 15 Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! 16 De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn.

Het Vaderhart van God Gal.4:6-7 6 Omdat gij dan kinderen zijt, zo heeft God de Geest van zijn Zoon uitgezonden in uw harten, die roept: Abba, Vader! 7 Zo zijt gij dan niet meer een knecht, maar een kind; en indien gij een kind zijt, zo zijt gij ook een erfgenaam van God door Christus.

Het Vaderhart van God Abba Vader - grondtekst = Abba Pater Pater = Grieks voor Vader Abba= Aramees woord = vader

Het Vaderhart van God Johannes 14: 6-7 6 Jezus zei tegen hem: Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot de Vader dan door Mij. 7 Als u Mij gekend had, zou u ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu af kent u Hem en hebt u Hem gezien.   De Here Jezus zegt, als je Mij hebt gezien, dan heb je ook de Vader gezien.

Het Vaderhart van God God is liefde. 1 Joh.3:1   1 Joh.3:1 Zie, hoe groot is de liefde die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd.

Wat moeten we doen als we Gods liefde niet kunnen begrijpen? Het Vaderhart van God Wat moeten we doen als we Gods liefde niet kunnen begrijpen? God leren kennen door de Bijbel. De leugens van satan niet geloven. Rom. 8  

16 De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn. Het Vaderhart van God Romeinen 8:15-16 15 Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! 16 De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn.

Het Vaderhart van God 2 Griekse woorden voor vergeving Aphiemi = losmaken, kwijtschelden. Charizomai = kwijtschelden, uit genade geven als de ander daarom vraagt.

Het Vaderhart van God 1 Johannes 1:9 Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven ( aphiemi) en ons te reinigen van alle ongerechtigheid. Bij onvoorwaardelijke vergeving (apmiemi) staat er iets voor. Hier zonden belijden

Het Vaderhart van God Ik zal u tot een Vader zijn, en u zult Mij tot zonen en dochters zijn, zegt de Heere, de Almachtige. 2 Cor. 6:18