Je persoonlijke Pinksteren Handelingen 1-2 Sessie 2

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Gisteren hebben we gezocht naar wat het koninkrijk van God inhoudt.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Zingen Ik geloof in God de Vader, de Almachtige,
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
2 Corinthiërs brief voor het hart
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Pasen & Pinksteren op één dag!
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
‘voor de kinderen’.
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Handelingen 2 : 1-4 Jesaja 61 : 1-7
Doop en Geest begin en vervolg van nieuw leven in Christus.
Zondag 11 HC Franeker 28 maart 2010
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Eén Heer: Christus Jezus
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
De doop in de Heilige Geest
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
En aan hen werden tongen als van vuur gezien, die zich verdeelden, en het zat op ieder van hen …..
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Als en op één dag vallen…. 22 Israëlieten, luister naar wat ik u zeg: Jezus uit Nazaret is door God tot u gezonden, hetgeen gebleken is uit de grote daden.
Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: Jenny Boersma
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
De kerk als een pinkstergemeenschap Handelingen 1-2 Sessie 3
Weet u niet dat wij die gedoopt zijn in Christus Jezus, zijn gedoopt in zijn dood? We zijn door de doop in zijn dood met hem begraven!
Levensweg NBG Bijbelvertaling
De Heilige Geest.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
INLEIDING JV ICHTHUS – 23/09/’16
Pinksteren: Christus geeft de opdracht door aan ons Joh.20:21-22
Romeinen
De kerk – een goed idee? 1.
Vader Heer Jezus Christus
Veertig dagen (1) 7 mei 2017 Den Haag.
Efeziërs (2) WELKOM 1.
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
de brief aan de Romeinen
Petrus op de Pinksterdag (1)
SPREKEN VAN GOD Over verkondiging en catechese
Wat doe ik hier vandaag? Ik zie dat christenen van alle tijden en alle plaatsen zich verbonden voelen met dezelfde God. Ik denk na over de manier waarop.
Programma De betekenis van Pinksteren Doop en vervulling met de Geest
16 – Waarom gereformeerd?.
Gaven van de Geest.
Blok IV God de heilige Geest
Dimensies van Discipelschap
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Les 2 Jouw keus of Gods keus?
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
PINKSTEREN Les 2 voor 14 juli 2018.
Het Christendom Circa het jaar 0.
Wijze les: ‘Houd niet alles voor jezelf, delen is beter’
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Voor of tegen Jezus Handelingen 4, 1-31.
Transcript van de presentatie:

Je persoonlijke Pinksteren Handelingen 1-2 Sessie 2 Een post-charismatische charismatische beweging?

“Bekleed met kracht uit de hemel” (Lukas 24:49). Binnen enkele dagen zul je gedoopt worden met de Heilige Geest … Wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie kracht ontvangen. (Hand 1:3-8). En allen werden vervuld van de Heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hen door de Geest werd ingegeven. (2:1-4).

De verschijnselen van Pinksteren Wind en vuur Spreken in tongen De wonderen van God verkondigen (2:11) “Ze zullen wel dronken zijn” (2:13) De Geest van profetie:

In lijn met OT profeten en rechters “Aan het einde der tijden, zegt God, zal ik over alle mensen mijn Geest uitgieten. Dan zullen jullie zonen en dochters profeteren, jongeren zullen visioenen zien en oude mensen droomgezichten. Ja, over al mijn dienaren en dienaressen zal ik in die tijd mijn Geest uitgieten, zodat ze zullen profeteren” (2:17- 18). In lijn met OT profeten en rechters

Komen de discipelen hier tot bekering? Worden ze wedergeboren? Worden ze geroepen en uitgezonden? Of, worden ze bekrachtigd voor een roeping en opdracht die ze al hadden? Kortom, is het een tweetraps-ervaring? Is dit het model voor alle christenen? Wanneer “ontvangen” christenen de Heilige Geest? Als ze tot geloof komen of later?

Theologische patstelling doorbreken Pinksterchristenen versus traditionele kerken De oplossing: perspectief van het Koninkrijk van God

Het traditionele standpunt Iemand die zich niet laat leiden door de Geest van Christus, behoort Christus ook niet toe. (Romeinen 8:9-11). Wij zijn allen gedoopt in één Geest en zijn daardoor één lichaam geworden, wij zijn allen van één Geest doordrenkt, of we nu zijn uit het Joodse volk of uit een ander volk... (1 Cor12:12-14). Geen eerste- en tweederangs christenen.

Het pinkster-standpunt: verhalen Jezus (geboorte en doop), De discipelen (opstanding en pinksteren), Bekeerlingen in Handelingen (Samaritanen, Paulus, Efeziërs). We moeten wedergeboren worden en gedoopt worden met de Geest om kracht te ontvangen om te getuigen.

Het perspectief van het Koninkrijk Age to Come M&M R P This age The End

Het perspectief van het Koninkrijk 2.0 Age to Come Bir Bap M&M R P This age The End

Veel verbindingen met de Heilige Geest Schepping Menselijk leven, naar het beeld van God Overtuigd worden van zonde Nieuw leven Heiliging Kracht om te dienen Verheerlijking

De boodschap van de opstanding Nog eens zei Jezus: “Ik wens jullie vrede! Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit.” Na deze woorden blies Hij over hen heen en zei: “ontvang de Heilige Geest. Als jullie iemands zonden vergeven, dan zijn ze vergeven; vergeven jullie ze niet, dan zijn ze niet vergeven” (Johannes 20:21-23). Geprezen zij de God en Vader van onze Heer Jezus Christus: in Zijn grote barmhartigheid heeft Hij ons opnieuw geboren doen worden door de opstanding van Jezus Christus uit de dood. (1 Petrus 1:3)

De boodschap van de hemelvaart Jezus is door God tot leven gewekt, daarvan getuigen wij allen. Hij is door God verheven, zit aan Zijn rechter hand, en heeft van de Vader de heilige Geest, die ons beloofd is, ontvangen. Die Geest heeft hij op ons doen neerdalen, en dat is wat u ziet en hoort. David is weliswaar niet naar de hemel opgestegen, maar toch zegt hij: "De Heer sprak tot mijn Heer: Neem plaats aan mijn rechterhand, tot ik je vijanden onder je voeten heb gelegd.”. Laat het hele volk van Israël er daarom zeker van zijn dat Jezus, die u gekruisigd hebt, door God tot Heer en Messias is aangesteld. (Hand 2:32-36).

There is therefore a Paschal as distinct from a Pentecostal gift of the Holy Spirit, the one preparatory to the other. Alfred Plummer, New International Commentary, cited by Howard Ervin, These are not drunken as ye suppose (Logos 1968). Niet 1e en 2e ervaring, maar “zowel/als” Veel werkingen van de Geest en steeds opnieuw vervuld worden Er is méér dan de wedergeboorte

Bij de bekering, of later, of herhaaldelijk. Zoals profetische verschijnselen in het OT, meer zichtbaar — “wat je ziet en hoort.” Spreken in tongen komt veel voor, maar niet altijd. Vaak de opening naar de gaven van de Geest (genezing, wonderen, woorden van kennis).

De roeping – de uitnodiging Jezus zei: “wacht erop.” Jezus zag de kerk niet functioneren zonder deze gaven. De eerste volgelingen “wijdden zich vurig een eensgezind aan het gebed” wachtend op de Geest (Handelingen 1:14). De Geest wordt werkzaam door handoplegging. Mijn verhaal