Je neemt nooit afscheid van wat echt telt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het Biersprookje of hoe werd Overgenomen door de Amerikanen *
Advertisements

Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Maak een tentoonstelling
Joringel keek naar Jorinde.. Het was een mooie avond.
Oorspronkelijk werd dit reeds rondgestuurd als een Word document.
Verrassing!!.
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
“Sweet (six) Teen”feest van Robyn en Kyara via stichting de Oppepper. Een dag om nooit meer te vergeten.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Gewoon even lezen Inclusief de Nederlandse vertaling.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Bezoek een sportief evenement:
Strijden of sporten Paragraaf 2.5.
Jongeren willen een eigen leven
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Op 17 november gingen we lootjes trekken. Ik had op het lootje geschreven dat ik een legoauto wilde. Jasper.
Afscheid van een vriend
Vrouwzijn.
Middeleeuwen: Monniken en Ridders
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Max en de toverstenen. Door de groep Stampertje..
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
De Sagrada Familia Antoni Gaudi.
De Heer ontmoeten op dag 1 en dag 8
Er was eens een oud kasteel midden in een diep en donker bos.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
Glow.
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Een klein gebaar Een glas melk Op een dag, toen een een arme jongen huis aan huis kleding probeerde te verkopen om zijn studie te kunnen betalen realiseerde.
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren.. Alle vier werden succesvolle, welgestelde dokters en advocaten..
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
door groep 1-2 a basisschool De Bukehof
Herinneringskamp Westerbork
Toen hij dichtbij het kasteel gekomen was, verstijfde hij niet, maar hij liep door tot aan de deur.
Een geluksmopje….. Alleen het lezen van deze mop brengt geluk.
Tijd van steden en staten
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Als het over kunst gaat, lijken de grenzen van de verbeelding op originele en expressieve wijze te worden verlegd door jonge talenten. De Engelse schilder.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
24 november 2015 Op bezoek bij de stichting Jarige Job in Rotterdam. Met Femke, Nino, Noa, Chloë, Gabriella, juffrouw Jolanda en juffrouw Irene.
UITSTAP GENT HET KINDERRECHTENPLEIN Klik op de foto a.u.b.
Genealogie Verdon(c)k te Gravendeel
5 jaar geleden is ze gestorven Enkel mooie herinneringen zijn er nog je kracht en je glimlach Voor altijd in ons hart.
Hoi allemaal, ik zit achter de computer. Opa is jarig en ik wil hem feliciteren. Ik ga hem bellen via Skype.
Escher in het Paleis Melody, lexi, anne-beth.
Romanovs & Revolutie 3 Oorlog en revolutie.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Vier prinsessen en een prins
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Hilversum in de Tweede Wereldoorlog
Naar de Nieuwe en Oude kerk En het Johannes Vermeer Museum
Mesdag Haagse school Museum panorama
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Foto’s van ‘Londerzeel en WO I’ (=vorige =volgende ESC=stoppen)
EGO-document 6 bladzijden Het eerste cijfer voor MA PTA nummer 2
Vier broers verlieten het ouderlijk huis om te gaan studeren
Foto’s van ‘Londerzeel en WO I’ (=vorige =volgende ESC=stoppen)
Een klein gebaar.
het ABC van het evangelie
Antwerpen anders : EEN ÉCHTE GROENPLAATS
“Het zijn de kleine dingen die het doen!”.
Semantisatieverhaal: Ik had dit weekend een verrassingsfeestje voor een vriendin. Mijn vriendin mocht beslist niet weten dat ze een feestje kreeg. Beslist.
noardburgum Dit is een toeristische route door mijn dorp.
van leden van de powerpointgroep
Transcript van de presentatie:

Je neemt nooit afscheid van wat echt telt. Respect the deceased in the present and future as much as you did in the past. Celtic Woman : Goodnight my Angel

TEUNIS JOHANNES EN ERICA HERMINA CATHARINA SCHIMMEL 42 DE HEER IS MIJN HERDER HIER RUST TEUNIS JOHANNES VAN VLAANDEREN 22-1-1911 19-6-1991 EN ERICA HERMINA CATHARINA SCHIMMEL 6-2-1915 28-2-2003

TEUNIS JOHANNES VAN VLAANDEREN Op zaterdag, 9 november 2013, ontmoette ik de zoon van Teunis Johannes van Vlaanderen en zijn vrouw. De ontmoeting en eerste kennismaking vonden plaats eerst op de begraafplaats, waar zoon Theo van Vlaanderen uitgebreid vertelde over de families van Vlaanderen en Schimmel. Daarna zijn ze bij me thuis op bezoek geweest en kreeg ik een aantal foto’s te zien, die Theo had mee gebracht. Prachtig en zeer verhelderend. ERICA HERMINA CATHARINA SCHIMMEL Teunis werkte bij defensie en was onderhoudsmonteur. TEUNIS JOHANNES VAN VLAANDEREN

Opa (van Theo v.Vlaanderen) Hendrik Schimmel, echtgenoot van Trijntje pellen, die ook op de NH begraafplaats werd begraven. En 10 jaar éérder werd geboren dan zijn grafmonument aan geeft. En dus overleed op 69-jarige leeftijd. Oma (van Theo v.Vlaanderen) Trijntje Schimmel-Pellen , 3e van L., die ook op de NH begraafplaats werd begraven. Dochter Erica Hermina Catharina Schimmel rechts.

Erica Hermina Catharina Schimmel, dochter van Trijntje. Teunis Johannes van Vlaanderen Oma Trijntje Schimmel-Pellen

ERICA HERMINA CATHARINA SCHIMMEL TEUNIS JOHANNES VAN VLAANDEREN Trouwen te Dreumel op 23 november 1940

Vóór de Nederlands Hervormde kerk ERICA HERMINA CATHARINA SCHIMMEL & TEUNIS JOHANNES VAN VLAANDEREN Vóór de Nederlands Hervormde kerk in Dreumel

Ik was en ben heel erg blij met deze prachtige toevoegingen aan mijn Time To Say Goodbye presentatie. Hele mooie foto’s die voor altijd bewaard moeten blijven voor talloze nageslachten. Toch werden de overige foto’s enigszins overschaduwd door een speciale overzichtsfoto, waarop de grafmonumenten te zien zijn zoals ze wàren ... En nu, en al vanaf tenminste 2008, toen ik daar ‘voor het eerst’ kwam, niet meer zo zijn. Deze foto had Theo van Vlaanderen ook bij zich. Ik ben, in 2013, dus 29 jaar later, naar de begraafplaats geweest en heb een zo identiek mogelijke foto geprobeerd te maken. Let op !! Aangezien bekend is in welk jaar begonnen werd met de bouw van het huis links-boven op deze foto, weten we dat deze foto in 1984 werd genomen.

Aan de hand van deze informatie van Tremele kon worden op gemaakt dat met de bouw van dit huis in 1984 werd begonnen en dat de overzichtsfoto van Theo van Vlaanderen dus ook in dat jaar werd gemaakt.

Uiteraard dat het huis nog gebouwd moest worden Uiteraard dat het huis nog gebouwd moest worden. En daarmee aan die zijde de begraafplaats zou begrenzen. Maar ook de achterzijde van het oorspronkelijke grafmonument van Leendert Tap zien we op deze foto. In 1932 vermoord door drie moordenaars. Toen zijn vouw overleed (1996) werd deze steen vervangen voor de huidige. Al eerder te zien in deze presentatie. Rond het graf van Willem Marinus den Haak staat nu een struikjes-heg. Deze kopsteen met namen werd verdraaid. S S S Theo van Vlaanderen vertelde dat de kettingen en het beton rond de grafmonumenten van de Schimmel-familie op den duur zo te lijden hadden, dat besloten werd deze te verwijderen en de natuur en het gras hun gangen te laten gaan. Dit zijn de drie Schimmel graven. Er vielen nog een paar andere opmerkelijke zaken erg op.

De verdraaide kopsteen met de namen. Het huis is –al lang- klaar en begrenst aan die zijde de begraafplaats. Naast Leendert Tap en zijn vrouw werden Teunis Johannes van Vlaanderen en Erica Hermina Catharina Schimmel begraven. Nogmaals de achterzijde van het grafmonument van Leendert Tap. Maar dit is nu de huidige grafsteen. De verdraaide kopsteen met de namen. Het heggetje bij Willem Marius den Haak. En de drie graven van de familie Schimmel (-Pellen) waar de natuur en het gras de overhand mochten krijgen. Wat een aangename en prettige ontmoeting met 2 nabestaanden die graag een bijdrage wilden leveren aan mijn wens om telkens en zoveel mogelijk uit de duisternis het daglicht in te slepen. Omdat ik het allemaal zeer de moeite waard vind, maar ook en juist voor die nabestaanden over 20, 30, (1)80? Jaar. Het is zo mooi om, terwijl we heden leven, het verleden niet te lang te vergeten. Zouden ze toen niet gedaan hebben, wat ze toen gedaan hebben, dan waren we er vandaag niet.