Je moet het op haar tempo doen. Dus ik leef dan helemaal op haar ritme

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Niet Klikken, Er is muziek bij Oud mogen worden is een zegen Z e z e g g e n ….
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Neus-, keelamandelen en trommelvliesbuisjes
Ik ben Mo.
Welkom iPad of Laptop uit. Tassen tegen de achterwand s.v.p. Ga rustig zitten en wacht tot de les begint. Tafels staan opgestapeld, blaadje met pen ligt.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
Het Trouwfeest.
Recht op veiligheid? 14 november 2009 Brenda Frederiks VUMC.
Onderwijs en kinderarbeid
Wensen Van het 6de leerjaar.
Echtscheiding: gevolgen voor kinderen
Ik ben Bob..
Taakherschikking Functie en positie behandelend verpleegkundigen
Deltion College Engels A1 Spreken/ [Edu/001] thema: My name is…
Praktische adviezen voor de onderwijssituatie
Kleinschalige groepswoning: In de groepswoning Schachtstraat in Sittard wonen 2 cliënten vanaf 18 jaar met een verstandelijke beperking, gecombineerd met.
De Wet maatschappelijke ondersteuning
Jezelf kort voorstellen.
In dit winkelcentrum hebben vrouwen de mogelijkheid een echtgenote te kiezen uit verschillende mannen...
Regie over eigen leven..
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
Pleegzorg voor volwassenen in Vlaams- Brabant en Brussel Info en aanmeldingen: tel/ 016/
V. Wij danken voor de doop van Sep en van Jurre. Wij bidden voor hun ouders, Eric en Tannita, en Wijjert en Monique, met Matthijs. Zegen deze ouders en.
Beter omgaan met ruzies
Powerpoint presentatie.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
Zorg Verandert. Presentatie SBOG Marijke Hempenius 2 maart 2015.
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
Wie en wat? Professor Caroline werkt aan de universiteit. Samen met andere onderzoekers wil zij graag onderzoeken of de kinderen die in Deinze naar school.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Informatiebijeenkomst nieuwbouw voor cliënten
Bron: raadpleging
Partnerkeuze & maagdelijkheid.
Ouderavond
Ethiek ,zorg en technologie
Presentatie WIJeindhoven
Kan je zien of iemand holebi is?
Stanley Hayerwas: Trumps geloof is geen geloof in God maar in de VS
#Ik&IBD Help mee voor meer aandacht voor voeding & IBD
Eindopdracht kwaliteitszorg.
GASTLES “ Vrijwillig Dichtbij ”
Blok 2 Vrijheid in Nederland
Rochelle Commandeur VS1A
Vmbo 2 economie Ben jij een kritische koper ?
Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel.
45 levenslessen Noorwegen. Teksten van: Regina Brett. Music: snowdream
Thema 4 Integratie van mensen met een verstandelijke beperking
WELKOM! 16 maart 2017.
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
RÜya Bijeenkomst 4 Ouders.
Dementie Wetgeving WGBO en BOPZ.
Voel je wel in je vel !.
Thema 4 Integratie van mensen met een verstandelijke beperking
Praktische adviezen voor de onderwijssituatie
Help want armoede is niet fijn.
Wet op de privacy.
De praktijk: kinderen van 0 tot 4 jaar
Jongens en meisjes …verschillende rollen
ADL Les 1.
SEL Les 2: normen en waarden.
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
ADL Les 1.
[powerpoint openen, openen]
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Voor iedereen! Zonder oordeel, open, betrokken en actief!
Transcript van de presentatie:

Je moet het op haar tempo doen. Dus ik leef dan helemaal op haar ritme Je moet het op haar tempo doen. Dus ik leef dan helemaal op haar ritme. En dat doe ik ook als ik hier ben, maar dat is wat ze van het leven verwacht. Doe het op mijn ritme, want het jouwe kan ik niet volgen

Ik krijg niet echt één op één aandacht, dan ga ik dus niet eten en dan ga ik dus niet drinken. Dan stop ik gewoon met ademhalen en dan zoeken jullie het maar uit. Dat gaat dan heel langzaam, want in het begin gaat iedereen dwingen om er toch iets in te krijgen. Dan zie je gewoon: Ik vind het niet prettig zoals het om mij heen is, of ik vind het niet prettig zoals ik me voel, want dat kunnen we niet helemaal uit elkaar halen.

Als zij besluit om ermee te stoppen dan gaan wij dat respecteren Als zij besluit om ermee te stoppen dan gaan wij dat respecteren. Omdat we zien dat dat heel erg groot is dat van haar. Ik wil niet meer, laat me met rust.

PromotieOnderzoek Beelden van de invloed van begeleiders en verwanten op het dagelijks leven van mensen met een verstandelijke beperking in een Nederlandse intramurale setting Mei 2016, Ad Wiese

Onderzoeksopzet kwalitatief, grounded theory Rond 18 cliënten: 12 cliënten zelf, 22 verwanten, 16 Pbers 43 semigestructureerde interviews transcripts verdikken tot thema’s

RECHTEN VAN DE MENS MET EEN BEPERKING 1. Toegankelijkheid (artikel 9) 2. Vrijheid van verplaatsing (artikel 18) 3. Zelfstandig wonen (artikel 19) 4. Ondersteuning (artikel 19) 5. Vrijheid van mening (artikel 21) 6. Privacy (artikel 22) 7. Eerbiediging van gezinsleven (artikel 23) 8. Onderwijs(artikel 24) 9. Habilitatie en revalidatie (artikel 26) 10. Werk en werkgelegenheid (artikel 27)

Meting Subjectieve beleving van Kwaliteit van Bestaan in relatie tot ondersteuning door familie en begeleiders Objectieve meting van Kwaliteit van Bestaan in relatie tot minimum eisen vanuit de rechten van de mens

Resultaten

RESULTATEN

beloningssysteem je moet haar onder de duim houden kan niet uit bedbox mag zich niet met anderen bemoeien niet naar bepaalde mensen mogen (ouders) zijn post onderscheppen geen gelegenheid voor discussies begeleider checkt kamer 2 x per week Niet veel roken (ouders) Pber controleert kamer enthousiasme afremmen mag 2x per week thuis bellen mag niet alleen naar dorp gaat in de afzonderingsruimte bij gooien, e.d. mag 2 x appen per dag met vader mag familie woe bellen zakgeld niet in eigen beheer mag op di 2 uur naar vriend mag niet naar andere locatie mag mopperen en klaar straf bij weglopen nieuwe relatie moet goedgekeurd worden mag medicatie niet zelf beheren trouwen en samen-wonen niet haalbaar zwemmen lukt niet altijd mag 1 sigaret per uur begeleider: gewoon doen en niet vragen speelgoed afnemen mag niet op kamer roken naar kamer bij onrust moeder heeft besloten dat ze stopt met sporten moet zich melden bij nachtdienst wacht op slaapkamer tot hij op bed wordt gelegd om 10 uur gaat haar kamer op slot controleren op afdrogen en kamer opruimen wil niet uit bed gehaald te worden

Toegankelijkheid De meeste mensen kunnen niet zelf reizen, al of niet met begeleiding en hebben geen toegang tot internet.

Vrijheid van verplaatsing Meestal kunnen mensen zich niet vrijelijk verplaatsen en heeft men niet de eigen verblijfplaats kunnen kiezen.

Zelfstandig wonen De meeste mensen wonen niet in de maatschappij en hebben niet gekozen waar en met wie zij leven en moeten voldoen aan regels om in de groep te leven.

Ondersteuning De meeste mensen vinden dat er voldoende ondersteuning is.

Vrijheid van mening Niemand vond dat er alternatieve communicatiemiddelen ontbraken.

Privacy Terwijl men over het algemeen positief was over de mate van privacy, bleek uit de voorbeelden dat in een groep wonen, waar men veel van elkaar ziet en weet, niet positief was.

Eerbiediging van gezinsleven Een relatie wordt vaak gewild, maar is niet gerealiseerd. Kinderen krijgen lijkt geen recht te zijn voor deze mensen.

Onderwijs Een aantal mensen hebben speciaal onderwijs genoten en niemand heeft op een normale school gezeten.

Habilitatie en revalidatie Men vindt dat mensen over het algemeen hebben kunnen leren wat ze konden leren, maar een volledige opname in en participatie in alle aspecten van het leven is niet gerealiseerd.

Werk en werkgelegenheid De meeste mensen hebben hun dagbesteding niet kunnen kiezen en kunnen niet in hun levensonderhoud voorzien met een salaris.

- RECHTEN VAN DE MENS MET EEN BEPERKING De cliënt heeft niet zelf gekozen voor zijn/haar huisgenoten De cliënt ging niet naar een normale school

RECHTEN VAN DE MENS MET EEN BEPERKING Buiten mogelijkheden: De cliënt wil kinderen De cliënt mag kinderen

+ RECHTEN VAN DE MENS MET EEN BEPERKING De cliënt krijgt voldoende ondersteuning. De cliënt heeft voldoende privacy in zijn/haar huis of kamer Dingen, die in het zorgplan staan zijn voor anderen niet te lezen De cliënt mag een relatie hebben