De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Deltion College Engels A1 Spreken/ [Edu/001] thema: My name is…

Verwante presentaties


Presentatie over: "Deltion College Engels A1 Spreken/ [Edu/001] thema: My name is…"— Transcript van de presentatie:

1 Deltion College Engels A1 Spreken/ [Edu/001] thema: My name is…
can-do : kan eenvoudige informatie over zichzelf geven

2 SBU: Eindprodukt: a. basiszinnetjes voor het beschrijven van eigen naam, woonplaats, werk, hobby’s b.video opname, eventueel cassette opname van ingeoefende mededeling (‘Ik ben….en ik woon in….enz.)

3 Je hebt deze opdracht naar behoren uitgevoerd als je langzaam en met pauzes eenvoudige informatie over jezelf kunt geven.

4 Situation Je bent een maand of zes geleden begonnen met het leren van Engels. Je cursusgroep gaat een eenvoudige correspondentie beginnen met een andere groep cursisten elders in Europa. De docent heeft besloten jullie jezelf te laten voorstellen op een video die dan naar de andere groep wordt opgestuurd. De andere groep doet hetzelfde. Na ontvangst, mag iedereen iemand uitzoeken om mee te gaan corresponderen. Maak samen met iemand anders van allebei een video opname die geschikt zou zijn voor dit doel.

5 Assignment for 2 students teamwork no roleplay
Tip: lees de volgende bladzijdes eerst door

6 Om woorden op te zoeken: klik op het woordenboek:
Ken je deze uitdrukkingen al? Zo niet, zoek de woorden dan op via de gegeven woordenboek-link: Naam: Voornaam ………. Achternaam 2) Familie: Ik heb een vader, moeder, ouders, dochter, zoon, vriendje, vriendinnetje. 3) Werk/School: Ik werk in ……….. / ik ga naar school in……… 4) Woonplaats Ik woon in…………. Hobby’s Voetballen / sport / muziek / lezen / uitgaan / ………. Ik hou van ………….. Om woorden op te zoeken: klik op het woordenboek:

7 . Het kan erg handig zijn om eerst voor een spiegel te oefenen. Lees de zinnen niet voor. Er zijn 5 onderwerpen: naam, familie, werk/school, woonplaats, hobby. Kijk recht in de camera! Je kunt de cameraman altijd vragen even te stoppen. Of je doet het net zolang totdat je tevreden bent over het resultaat. Tot slot: iedereen vindt altijd dat hij of zij vreemd klinkt op een video opname. En er heel anders uitziet dan hij gedacht had…. Als je de gedachte aan een video opname echt haat, vraag dan of je deze opdracht ook met je docent als toehoorder mag uitvoeren.

8 Voor het oefenen van basiszinnen, klik op het plaatje met de schoolmeester:
Doe eerst oefening 1 basisstof en vervolgens oefening 1 van de verrijkingsstof. Have fun!


Download ppt "Deltion College Engels A1 Spreken/ [Edu/001] thema: My name is…"

Verwante presentaties


Ads door Google