De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Help want armoede is niet fijn.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Help want armoede is niet fijn."— Transcript van de presentatie:

1 Help want armoede is niet fijn.

2 intro Ik ben met een meisje gaan praten waarvan ik weet dat zij en haar familie in armoede leven.

3 Foto’s. Dit is hoe mijn beste vriendin haar caravan { huis} er uit ziet Zij vind het niet leuk om de koud te zitten . Haar vader heeft te weinig inkomen om eten te kopen voor zijn gezin . Ze heeft ook niet zo veel om mee te spelen dat vinden wij echt heel erg.

4 Hoe is het om in de kou te zitten.
dat is niet leuk. Je hebt koud en dat is niet fijn. Je moet je warm houden. Je hebt dan misschien geen geld om een verwarming te kopen.

5 Hoe vind ik het om armoede te zien?
Davide : ik vind het erg voor de arme mensen, want ze zien dat rijke mensen voor ze stappen met dure kleren. Zij kunnen dat niet betalen. krisiana : ik vind het zo erg als ik iemand op straat zie slapen want hij heeft geen huis en iedereen heeft een huis nodig. ik vind ook dat armoede is als iemand helemaal alleen is. Charisse : ik vind armoede zeer erg. ook hoe ze in de koud moeten buiten slapen, want dan denk je : waarom is armoede toch op de wereld gekomen? zij hebben geen eten zoals wij eten, want er zijn zoals mijn vriendin ook jongeren die nood hebben aan gewoon eten. er is meer geweld en ruzie omdat er geldproblemen zijn. Ik vind armoede gewoon zeer erg om te zien.

6 besluit van armoede Wij denken dat armoede heel erg is en wij vinden dat armoede weg moet want iedereen heeft recht op een normaal leven met eten en een huis.

7 Inhoud: Eerste dia: de eerste dia gaat over mijn vriendin die in armoede leeft Tweede dia: de tweede dia gaat over wat wij vinden van armoede Derde en vierde dia: de derde dia gaat over een vriend die in een koude kamer moet leven omdat hij geen verwarming heeft Vijfde dia: besluit Wij zijn : Charisse . Davide . Krisiana School : Stedelijke Basisschool De Grijspeerstraat 84, 2100 Deurne Klas : 6de leerjaar de Fakkelwijk Onze juf is Juf Katja

8 einde armoede armoede armoede


Download ppt "Help want armoede is niet fijn."

Verwante presentaties


Ads door Google