Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Advertisements

Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Er is een Kindeke. Er is een Kindeke Er is een Kindeke geboren op d’ aard; Er is een Kindeke geboren op d’ aard;
Discipelschap.
Wie is God en wat is Zijn Naam
Woord van Leven Februari 2010.
Nooit meer alleen Ook al gaat mijn weg door een diep Dal van duisternis heen, Uw liefde drijft de angst uit in mij. Ook al loop ik vast, overvallen Door.
Zingen Vers 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan,
Leven als een potlood.
Terugblikken en vooruitzien in het licht van Jezus
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
Verlangen naar licht.
Zing voor de Heer een nieuw lied, vertel iedereen hoe groot Hij is!
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Welkom in deze kerkdienst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Startdia Klik om naar de volgende dia te gaan..
In deze dienst zal Ds. H. de Vries voorgaan. Voor de dienst zingen we Psalm 50 : 11 Na de zegen Gezang 158 Schriftlezing: Genesis 49 : 1 – 28 Tekst: Genesis.
“de liefde van God”.
Welkom.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
VREUGDE.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is: Ds. H. v.d. Heuvel De HERE werkt zijn plan met het leven van Jozef.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Spoor van Kerstproject 2011 Vertel Het Maar Licht Dit wordt voorgelezen door: Liese Kolk.
Kinderen van het Licht Wandel in het Licht II. 1 Thess.5:1Maar wat de tijden [?] en de gelegenheden [?] betreft, broeders, is het voor u niet nodig dat.
Brengen we elkaar aan de voet van het kruis? Door licht en warmte gaat de bloem open Zo gaat ons hart ook open door het licht en de liefde van God.
1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….
Johannes 3:16 Gods liefde voor wie anders verloren gaat Ga, getuig over Jezus Christus Motivatie - de liefde van God - de eer van Jezus Christus de Heer.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan.
In deze dienst zal Ds. A. Verbree voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 9: 1, 5, 7, 8 Schriftlezing: Lev. 24: Tekst: Zondag 36 en 37.
Welkom in deze kerkdienst
Weest niet verbaasd als u de wereld haat;
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Levenskracht in overvloed
Alsof een grote steen is weggerold tussen nacht en dag, duisternis en licht, tussen wanhoop en hoop, angst en durf. Geen chaos en verleden meer, alleen.
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
mijn hart en leven zoekt, die mij gevonden heeft;
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. A. Robbertsen
Paasviering 2017 Thema: Opstaan
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds E.J.N. Kronenburg
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Zingen Vers 1 God zij geloofd en hoog geprezen.
Leven uit de ware Wijnstok door liefde en geloof
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
Blok II Jezus ontmoeten – nu
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. E.J.N. Kronenburg
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Kerstfeest ‘Koningin Wilhelminaschool’
Paris 13 novembre 2015.
Mijn kind, je kent Mij misschien niet, maar Ik weet alles over je.
Welkom in deze kerkdienst
‘Genezen en heel zijn’ Thema’s: genezing – geloof – vertrouwen – ziekte – verdriet – pijn – Gods kracht.
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
Hij is de hartenklop van ons bestaan: stem en stilte,
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
“Jouw plek in de wereld”
Prediking zondag 16 september 2018
Als een korrel graan Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, indien de graankorrel niet in de aarde valt en sterft, blijft zij op zichzelf; maar indien zij sterft.
Welkom in deze kerkdienst
de waarheid die mij leidt.
Dienst georganiseerd door: Gemeenteleden Ouderling van dienst:
Welkom in deze zangdienst
Welkom in deze kerkdienst
Transcript van de presentatie:

Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje probeerde de mist te pakken. Matthijn zag erin: ‘Hij omgeeft mij helemaal, net al de mist, maar zodra ik Hem probeer vast te pakken, blijkt Hij ongrijpbaar.’ Hij ziet de lichtjes in de mist als kleine signalen van God; bakens die je leiden. Volg het pad naar Jezus: het grote Licht der wereld

In Hand. 17:27 worden de mensen aangemoedigd: ‘Opdat zij de Heere zouden zoeken, of zij Hem misschien al tastend zouden mogen vinden, hoewel Hij niet ver is van ieder van ons.’

We lezen in Jesaja 45:15: ‘Voorwaar, U bent een God Die Zich verborgen houdt, de God van Israël, de Heiland.’ Dit betekent dat God op ongedachte wijze handelt. Hij komt verrassend tot ons als Verlosser en Heler.

Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U, wat een kostbaar geheim. Uw naam is ‘Ik Ben’ en ‘Ik zal er zijn’. Een boog in de wolken als teken van trouw, staat boven mijn leven, zegt: Ik ben bij jou! In tijden van vreugde, maar ook van verdriet, ben ik bij U veilig, U die mij ziet.

De verborgenheid (mustērion) van het Evangelie wordt ons bekendgemaakt (Ef.3:19) door het Licht dat in de wereld gekomen is (Zie Joh. 1:1-17). Jezus is het Licht, de Weg, de Waarheid en het Leven (Joh. 8:12 en Joh. 14:6).

Refrein: ‘Ik ben die Ik ben’ is uw eeuwige naam. Onnoembaar aanwezig deelt U mijn bestaan. Hoe adembenemend, ontroerend dichtbij; Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’. De toekomst is zeker, ja eindeloos goed. Als ik eens moet sterven, als ik U ontmoet, dan droogt U mijn tranen, U noemt zelfs mijn naam. U blijft bij mij Jezus, laat mij niet gaan.

We lezen in 1 Joh. 4:18: ’Er is in de liefde geen vrees.’ De liefde drijft de angst uit. Het licht verdrijft de duisternis en haat

Het licht van het Woord van God wijst ons de weg naar Jezus de beloofde Verlosser

Jezus nodigt ons in Johannes 8:12: ‘Ik ben het Licht der wereld; wie Mij volgt, zal beslist niet in de duisternis wandelen, maar zal het licht van het leven hebben.’ Volg Hem in het licht!

Naam aller namen, aan U alle eer. Niets kan mij ooit scheiden van Jezus, mijn Heer: geen dood en geen leven, geen moeite of pijn. Ik zal eeuwig zingen, dicht bij U zijn. (Refrein) Uw naam is ‘Ik ben’ en ‘Ik zal er zijn’. Opwekking 770 (Lied van Sela - Tekst: Hans Maat.)