De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. E.J.N. Kronenburg

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. E.J.N. Kronenburg"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. E.J.N. Kronenburg
Schriftlezing: 2 Timotheüs 3 : 14 2 Timotheüs 4 : 5 Johannes 20 : 30 en 31

2 Psalm 19 : 3 en 4 Volmaakt is 's Heren wet, die ons verkwikt en redt,
Vers 3 Volmaakt is 's Heren wet, die ons verkwikt en redt, waarbij de ziel herleeft. Getrouw en gans gewis is Gods getuigenis, dat dwazen wijsheid geeft.

3 Psalm 19 : 3 en 4 … Des Heren woord is goed, wie zijn bevelen doet,
Vers 3 Des Heren woord is goed, wie zijn bevelen doet, zijn hart wordt opgetogen. Recht is het woord van God en louter zijn gebod, een licht voor onze ogen.

4 Psalm 19 : 3 en 4 Des Heren vrees is rein, zo zal ik zeker zijn
Vers 4 Des Heren vrees is rein, zo zal ik zeker zijn van d'allergrootste schat. Al wat waarachtig is, bestendig en gewis, is in zijn wet vervat.

5 Psalm 19 : 3 en 4 … Die wet is 't hoogste goed, meer kostelijk en zoet
Vers 4 Die wet is 't hoogste goed, meer kostelijk en zoet dan 't edelst van de honing; begeerlijker dan goud, blijft dit ons laatst behoud: het woord van onze Koning.

6 Psalm 119 : 40 en 49 Uw woord is als een lamp, een helder licht,
Vers 40 Uw woord is als een lamp, een helder licht, een schijnsel op mijn pad, een eeuwig baken dat in de duisternis mijn schreden richt. Ik zwoer en ik begeer het waar te maken, dat ik zal wandlen voor uw aangezicht, dat ik uw recht zal roepen van de daken.

7 Psalm 119 : 40 en 49 Hoe wonderbaar is uw getuigenis.
Vers 49 Hoe wonderbaar is uw getuigenis. Ik zal het altijd in mijn hart bewaren. Wanneer uw heilig woord geopend is zal 't als een licht het duister op doen klaren. Gij maakt verdwaalden van hun doel gewis, uw kennis maakt onkundigen ervaren.

8 Psalm 40 : 4 Ik breng de blijde boodschap van uw recht
Vers 4 Ik breng de blijde boodschap van uw recht aan al wie U zijn toegedaan, dat zij uw wonderen verstaan in 't woord dat Gij mij op de lippen legt. Ik spreek dat woord met klaarheid, opdat uw trouw en waarheid door elk begrepen wordt. HEER, ik weerhoud mij niet, maar loof U in mijn lied met een blijmoedig hart.

9 Gezang 326 (LvdK) : 1, 2 en 5 Een rijke schat van wijsheid
Vers 1 Een rijke schat van wijsheid schonk God ons in zijn woord. Hebt moed, gij die op reis zijt, want daarmee kunt gij voort. Gods woord is ons een licht, en elk die in vertrouwen daarnaar zijn leven richt, die zal er in aanschouwen des Heren aangezicht.

10 Gezang 326 (LvdK) : 1, 2 en 5 God opent hart en oren,
Vers 2 God opent hart en oren, opdat wij in geloof zijn roepstem zouden horen, voor andre stemmen doof. Gods woord gordt mensen aan, om zonder te versagen het smalle pad te gaan en stil het kruis te dragen achter hun Heiland aan.

11 Gezang 326 (LvdK) : 1, 2 en 5 O Gij die wilt ontmoeten
Vers 5 O Gij die wilt ontmoeten wie vragen naar uw wil, zie hoe wij aan uw voeten zitten en luistren stil. Geef dat tot U, o Heer, 't woord van uw welbehagen niet ledig wederkeer', maar dat het vrucht mag dragen, uw grote naam ter eer.

12 Weerklank lied 280 : 1, 2 en 4 Vers 1 Heer, het Woord Door U gegeven Vol van schatten, nieuw en oud, Spreekt van eeuwig zalig leven, Is meer waard dan 't fijnste goud. Al uw plannen en gedachten, Kostbaar en verheven 't achten, Heel uw hart, waar liefde woont, Hebt U mij in 't Woord getoond

13 Weerklank lied 280 : 1, 2 en 4 Vers 2 Een ding is slechts nodig, Here, Neen, U vraagt van mij niet veel: Boven alles te begeren 't eeuwig blijvend goede deel Ja, het Woord Door U gegeven Is de waarheid, weg en leven: 't is een lamp die helder straalt, mijn voet bij uw pad bepaalt.

14 Weerklank lied 280 : 1, 2 en 4 Vers 4 Trotse bergen zullen wijken, al wat zichtbaar is , vergaan, maar wat wankel moge blijken, Eeuwig blijft uw Woord bestaan. Uw gedachten, wonder schatten zijn Door mensen niet te vatten, maar uw Geest leert zoons verstaan Heer,'t geloof bidt zwijgend aan.

15 Weerklank lied 361 : 1 en 3 Vers 1 God heeft eens Zijn Woord gesproken, Uit het niets ontstond het licht Nimmer is Hij uitgesproken, God uit God en licht uit licht. God, de Schepper, eeuwig wezen, wie kan uw bestaan verstaan? Toch kan ik uw grootheid lezen In de sterren, zo'n en maan.

16 Weerklank lied 361 : 1 en 3 Vers 3 God heeft eens zijn Woord gesproken. Hij gaf zijn betrouwbaar Woord. Nooit heeft Hij zijn trouw gebroken, eeuwig, krachtig, levend Woord. In de vaart van de verhalen komt de Heer ons tegemoet. Dit wil ons God Woord verhalen: God herschepping is zeer goed!

17 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. E.J.N. Kronenburg"

Verwante presentaties


Ads door Google