genade een cadeau van God Genade als de enige basis van je bestaan Genade als de enige kracht die je leven vult Genade… een cadeau van God.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Wie was Jezus? Deel II Wie was jezus?.
De brief aan de Tessalonissenzen Hoofdstuk 1 en 2.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
Paulus & de twaalf.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Christus: opgewekt uit de doden!. 1 Corinthiërs 15:1-11 Getuigen van de opgestane Heer Bewijzen in de Schrift van hen die Hem gezien hebben.
Deel II verzoening.
DE INHOUD VAN DE PREDIKING 1Korinthe 15. evangelie 1 Ik maak u bekend, broeders, het evangelie dat ik u verkondigd heb…
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
23 maart 2014 Zoetermeer. Galaten 2 1 Daarna ging ik na verloop van veertien jaar weder naar Jeruzalem met Barnabas en nam ook Titus mede; = na het.
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
1Korinthe 15:11 Daarom dan, ik (= Paulus) of zij (=de twaalf), ZO ZO prediken wij,
De opstanding.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
1 Korinte 15 Vandaag: vers 1-11 “Doorgeefbericht” Vandaag: vers 1-11 “Doorgeefbericht” 6 mei: vers “Leven in hoop” 6 mei: vers “Leven in hoop”
Als je veel van iemand houdt
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
“Met Christus opgestaan”
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
22 jan Rotterdam. 1.Evangelie & evangeliseren 2.het Evangelie van de Christus 3.het Evangelie van het Koninkrijk 4.het Evangelie van mij (Paulus)
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
Standvastig... waarin?.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Het evangelie van de opstanding
8 sept Zoetermeer het werkwoord 'evangeliseren' komt 55x in het NT: EU –AGGELIZO het wordt vertaald met o.a.: het evangelie verkondigen.
Een uitnodiging om na te denken over je geloof
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
Brief aan de Galaten -4- Hoe ging het?. Galaten 1:10 “Want overtuig ik nu mensen, of God?” Centraal in evangelie: God + Christus of de mens?
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
gestorven voor onze zonden
Brief aan de Galaten -7- Paulus en de anderen.
de brief aan de Romeinen
Pasen is aanstekelijk Daar en toen  Hier en nu.
12 – Moet je alles in de Bijbel letterlijk nemen?
5 – Hoe word je relaxed?.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Les 3 Gedoopt leven.
’Vertel even wat over jezelf …’
Welkom Voorganger: Ds. J.P van Ark Ouderling van dienst:
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
(2Pe 1:1-3) Van Simeon Petrus, dienaar en apostel van Jezus Christus. Aan allen die dankzij de rechtvaardigheid van onze God en van onze redder Jezus.
Nadenken over de uitverkiezing
Dordtse Leerregels - indeling
20 Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij. Galaten 2:20 NBG.
Christus is opgewekt en gezien
Leven en Dood.
Transcript van de presentatie:

genade een cadeau van God

Genade als de enige basis van je bestaan Genade als de enige kracht die je leven vult Genade… een cadeau van God

2 e zendingsreis van Paulus

1 Korinthe 15 De opstanding van Christus 1.Ik maak u bekend, broeders, het evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat gij ook ontvangen hebt, waarin gij ook staat, 2.waardoor gij ook behouden wordt, indien gij het zó vasthoudt, als ik het u verkondigd heb, tenzij gij tevergeefs tot geloof zoudt gekomen zijn. 3.Want vóór alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de Schriften, 4.en Hij is begraven en ten derden dage opgewekt, naar de Schriften, Genade… een cadeau van God

5.en Hij is verschenen aan Kefas, daarna aan de twaalven. 6.Vervolgens is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders tegelijk, van wie het merendeel thans nog in leven is, doch sommigen zijn ontslapen. 7.Vervolgens is Hij verschenen aan Jakobus, daarna aan al de apostelen; 8.maar het allerlaatst is Hij ook aan mij verschenen, als aan een ontijdig geborene. Genade… een cadeau van God

9.Want ik ben de geringste der apostelen, niet waard een apostel te heten, omdat ik de gemeente Gods vervolgd heb. 10.Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben, en zijn genade aan mij is niet vergeefs geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar de genade Gods, die met mij is. 11.Daarom dan, ik of zij, zó prediken wij, en zó zijt gij tot het geloof gekomen. Genade… een cadeau van God

9.Want ik ben de geringste der apostelen, niet waard een apostel te heten, omdat ik de gemeente Gods vervolgd heb. 10.Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben, en zijn genade aan mij is niet vergeefs (= niet zonder uitwerking) geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar (door) de genade Gods, die met mij is. 11.Daarom dan, ik of zij, zó prediken wij, en zó zijt gij tot het geloof gekomen Genade… een cadeau van God

9.Want ik ben de geringste der apostelen, niet waard een apostel te heten, omdat ik de gemeente Gods vervolgd heb. 10.Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben, en zijn genade aan mij is niet vergeefs geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar de genade Gods, die met mij is. 11.Daarom dan, ik of zij, zó prediken wij, en zó zijt gij tot het geloof gekomen Genade… een cadeau van God Heeft Gods genade je gevormd tot wie je (nu) bent?

1 Korinte 15 De opstanding van de doden 1.Ik maak u bekend, broeders, het evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat gij ook ontvangen hebt, waarin gij ook staat (= fundament), 2.waardoor gij ook behouden wordt, indien gij het (evangelie) zó vasthoudt, als ik het u verkondigd heb, tenzij gij tevergeefs tot geloof zoudt gekomen zijn. 3.Want vóór alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de Schriften, 4.en Hij is begraven en ten derden dage opgewekt, naar de Schriften, Genade… een cadeau van God

1 Korinte 15 De opstanding van de doden 1.Ik maak u bekend, broeders, het evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat gij ook ontvangen hebt, waarin gij ook staat, 2.waardoor gij ook behouden wordt, indien gij het (evangelie) zó vasthoudt, als ik het u verkondigd heb, tenzij gij tevergeefs tot geloof zoudt gekomen zijn. 3.Want vóór alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de Schriften, 4.en Hij is begraven en ten derden dage opgewekt, naar de Schriften, Genade… een cadeau van God

5.en Hij is verschenen aan Kefas (= Petrus), daarna aan de twaalven. 6.Vervolgens is Hij verschenen aan meer dan vijfhonderd broeders tegelijk, van wie het merendeel thans nog in leven is, doch sommigen zijn ontslapen. 7.Vervolgens is Hij verschenen aan Jakobus, daarna aan al de apostelen; 8.maar het allerlaatst is Hij ook aan mij verschenen, als aan een ontijdig geborene. Genade… een cadeau van God

9.Want ik ben de geringste der apostelen, niet waard een apostel te heten, omdat ik de gemeente Gods vervolgd heb. 10.Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben, en zijn genade aan mij is niet vergeefs (= niet zonder uitwerking) geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar (door) de genade Gods, die met mij is. 11.Daarom dan, ik of zij, zó prediken wij, en zó zijt gij tot het geloof gekomen Genade… een cadeau van God Paulus voerde een gevecht tégen God

Handelingen 5: 38, 39 Daarom zeg ik u: houd u afzijdig van deze mensen en laat hen begaan, want als het mensenwerk is wat ze nastreven, zal het op niets uitlopen, 39 maar als het Gods werk is, zult u niets tegen hen kunnen uitrichten, of het zou wel eens kunnen blijken dat u tegen God strijdt.’ Theomachos = ‘god-vechter’ Genade… een cadeau van God

9.Want ik ben de geringste der apostelen, niet waard een apostel te heten, omdat ik de gemeente Gods vervolgd heb. 10.Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben, en zijn genade aan mij is niet vergeefs (= niet zonder uitwerking) geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar (door) de genade Gods, die met mij is. Paulus ontvangt genade, samengevoegd in… Mercy: Paulus krijgt niet wat hij wel verdient  dood Grace: Paulus krijgt wel wat hij niet verdient  leven Genade… een cadeau van God

1 Timotheüs 1: 12 Ik dank Christus Jezus, onze Heer, dat Hij mij kracht gegeven heeft en het mij heeft toevertrouwd Hem te dienen, 13 hoewel ik Hem vroeger heb bespot, vervolgd en beschimpt. Toch heeft Hij zich over mij ontfermd, omdat ik door mijn ongeloof niet wist wat ik deed. 14 Onze Heer heeft mij zijn genade in overvloed geschonken, evenals het geloof en de liefde die we in Christus Jezus bezitten. Genade… een cadeau van God

Genade = Gods antwoord op de zonde Pauls ogen voor Gods genade gaan open: in de ontmoeting met Jezus Paulus wordt zich bewust: Van zijn opstand, zijn rebellie tegen God Van Gods liefde en ontferming over een zondig mens Genade = ontdekken en geloven dat Hij de gevende God is Geloven = God geeft en jij mag ontvangen Genade… een cadeau van God

Als je veel van iemand houdt, geef je 't mooiste wat je hebt; Da's heel gewoon… Omdat God van mensen houdt, gaf Hij 't mooiste wat Hij had: Zijn eigen Zoon! Hoe ik ook denk hoe ik ook denk, een mooier geschenk ken ik niet Elly & Rikkert Genade… een cadeau van God

Genade als de enige kracht die je leven vult

9.Want ik ben de geringste der apostelen, niet waard een apostel te heten, omdat ik de gemeente Gods vervolgd heb. 10.Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben, en zijn genade aan mij is niet vergeefs (= niet zonder uitwerking) geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar (door) de genade Gods, die met mij is. 11.Daarom dan, ik of zij, zó prediken wij, en zó zijt gij tot het geloof gekomen Genade… een cadeau van God

9.Want ik ben de geringste der apostelen, niet waard een apostel te heten, omdat ik de gemeente Gods vervolgd heb. 10.Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben, en zijn genade aan mij is niet vergeefs (= niet zonder uitwerking) geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar (door) de genade Gods, die met mij is. 11.Daarom dan, ik of zij, zó prediken wij, en zó zijt gij tot het geloof gekomen Genade… een cadeau van God

9.Want ik ben de geringste der apostelen, niet waard een apostel te heten, omdat ik de gemeente Gods vervolgd heb. 10.Maar door de genade Gods ben ik, wat ik ben, en zijn genade aan mij is niet vergeefs (= niet zonder uitwerking) geweest, want ik heb meer gearbeid dan zij allen, doch niet ik, maar (door) de genade Gods, die met mij is. 11.Daarom dan, ik of zij, zó prediken wij, en zó zijt gij tot het geloof gekomen Genade… een cadeau van God

Door genade: ik ben wat ik ben  een discipel van Jezus Een discipel is: een leerling, vertrouweling en navolger van Jezus Navolging is kostbaar  leven van genade 2 Korinthe 12:9 En Hij heeft tot mij gezegd: Mijn genade is (voor) u genoeg, want de kracht openbaart zich eerst ten volle in zwakheid. Zeer gaarne zal ik dus in zwakheden nog meer roemen, opdat de kracht van Christus over mij kome.. Genade… een cadeau van God

Genade is kwetsbaar Misbruik: vrijbrief om te zondigen: ‘alles kan en alles mag’ Handelingen 17 : 25 Hij laat zich ook niet bedienen door mensenhanden alsof er nog iets is dat Hij nodig heeft, Hij die zelf aan iedereen leven en adem en al het andere schenkt. Genade… een cadeau van God

Genade is ‘a free gift’  géén uitruil met iets van ons Dankbaarheid = géén terugbetaling voor ontvangen genade Dankbaarheid = geloof in de genade die God schenkt en schenken zal Gods genade belooft iets voor vandaag en morgen!!! Genade… een cadeau van God

Genade zo oneindig groot…!