Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën. Galaten 2:7-10 2 evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
libel eendagsvlieg metamorfose Grieks: meta morphoo trans formeren gedaante verwisseling.
Advertisements

‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Christus: opgewekt uit de doden!. 1 Corinthiërs 15:1-11 Getuigen van de opgestane Heer Bewijzen in de Schrift van hen die Hem gezien hebben.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
23 maart 2014 Zoetermeer. Galaten 2 1 Daarna ging ik na verloop van veertien jaar weder naar Jeruzalem met Barnabas en nam ook Titus mede; = na het.
Romeinen Denken en Dienen.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Godsdienst.
Eén Heer: Christus Jezus
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Brief aan de Galaten -3- De verbazing van Paulus.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -15- Het apostelschap van Paulus (Paulus versus Petrus 1:10-2:21)
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -32- Vrijheid in genade. Wij hebben in Christus Jezus eonisch leven: Hoe?
Brief aan de Galaten -22- belofte-verbond-genade.
Brief aan de Galaten -4- Hoe ging het?. Galaten 1:10 “Want overtuig ik nu mensen, of God?” Centraal in evangelie: God + Christus of de mens?
Brief aan de Galaten -5- Hoe ging het?. Paulus vervolgde de gemeente van God Gemeente(n) van God: Handelingen 20:28 1 Corinthiërs 1: 2 1 Corinthiërs 10:32.
Filippenzen – 8 1:2-4 F8 Christus – gebed/dank.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Verbondenheid.
de doortocht door de Jordaan
Jesaja 40 (deel 2) 9 oktober 2016 Zoetermeer.
Brief aan de Galaten :15-18 (slot)
Brief aan de Galaten -7- Paulus en de anderen.
geloof in en lijden voor Christus
de grote opdracht ... onderbroken
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
de brief aan de Romeinen
Licht voor natiën 14 mei 2017 Zoetermeer.
de vrucht van de geest: geloof - 3
Hagar en Sara – typen/verbonden
Paulus & de verbonden 15 oktober 2017 Urk.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Gezegend om recht te doen
Verheerlijking op de berg
Schriftlezing : Johannes 12:41-50
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
de valstrik van het kruis
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Om wie gaat het? Marcus 1/1: Het begin van het evangelie van Jezus Christus, Zoon van God Marcus 1/ 2,3: Het staat geschreven bij de profeet Jesaja: “Let.
Korte cursus bijbellezen 3e avond
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten -9- De twee evangeliën

Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus

Jeruzalem Paulus ontmoette enkelen van de besnijdenis  ‘wij hebben het zelfs geen uur laten lijken op onderschikking’ Galaten 2:5 Waarom?

Paulus week geen moment! Opdat de waarheid van het evangelie bij jullie zou blijven Paulus was gesteld tot verdediging van het evangelie Filippenzen 2:17

Van hen echter, die in enig aanzien zijn– wat zij eens waren, is voor mij van geen belang, God hecht niet aan het menselijk aspect – (geen aanneming van persoon; Hij verheft niet het ene aangezicht boven het andere)

zij immers, die in aanzien waren, legden mij niets op Galaten 2:6 Bewijs van erkenning en vrijheid!

‘niet dat wij heersen over jullie geloof, maar wij zijn mede-arbeiders aan jullie vreugde, want jullie staan vast door het geloof’ 2 Corinthiërs 1:24

maar integendeel, toen zij zagen dat mij het evangelie van de voorhuid toevertrouwd was, zoals aan Petrus dat van de besnijdenis Galaten 2:7

Van Genesis 12 tot Openbaring met weglating van de brieven van Paulus: Hetzelfde: volk, land, zoonschap, dezelfde heerlijkheid, verbonden, wetgeving, dienst aan God, beloften, verwachting

Koninkrijk van de hemelen: Israël is het koninklijk priesterschap Exodus 19:5,6; 1 Petrus 2:9,10

Want uit Sion zal de Thora uitgaan en het woord van Jahweh uit Jeruzalem Jesaja 2:3; Micha 4:2 -in de 1000 jaren en daarna- Thora = onderwijzing Woord = dabar, woord- daad

Want de aarde zal vol worden van de kennis van de heerlijkheid van Jahweh, zoals het water de zee bedekt Habakuk 2:14

Evangelie van de besnijdenis betreft de gelovigen van Israël, die koningen en priesters zullen zijn voor alle natiën op aarde Galaten 2:7

Petrus, Johannes en Jakobus brachten het evangelie van het koninkrijk - in Handelingen In Handelingen staat alles wat met de voortgang van die bood- schap te maken heeft. Handelingen 1:3,6,7; 28:31

Paulus, Barnabas, Timotheüs, Silvanus, Titus Petrus, Johannes, Jakobus de twaalf Evangelie van de besnijdenis Evangelie van de voorhuid

Paulus, de tentenmaker de Heer Jezus, zoon van een timmerman

Voorwaarden bij het evangelie van de besnijdenis: Geloven, dat Jezus de Messias is, zich bekeren en laten dopen (Handelingen 2:38)

Voorwaarden bij het evangelie van de besnijdenis: Ideale werken doen en ideale wandel volgen (Jakobus 2:24; 1 Petrus 2:12)

Voorwaarden bij het evangelie van de besnijdenis: De wet houden en daarom besnijden (Genesis 17:10-14; Mattheüs 5:17-19; Romeinen 4:12,16)

Leid niet af dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten ontbinden; Ik ben niet gekomen om die te ontbinden, maar te vervullen. Mattheüs 5:17

Want, voorwaar, Ik zeg u: Totdat de hemel en de aarde voorbijgaan, zal er niet één jota of één tittel van de wet voorbijgaan, totdat het alles geschied is. Mattheüs 5:18

Wie dan een van deze geringste geboden losmaakt en de mensen zo onderwijst, zal de geringste genoemd worden in het koninkrijk van de hemelen; maar wie ze doet en onderwijst, die zal groot genoemd worden in het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:17-19