The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De les van de graankorrel
Advertisements

Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
De allergrootste liefde
“Gelijk een hert schreeuwt naar de waterstromen, alzo schreeuwt mijn ziel tot U, o God! Mijn ziel dorst naar God, naar den levenden God.” (Psalm 42:1-2)
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Een heilig leven leiden betekent:
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Verlangen naar licht.
Zondag 22 september 2013 morgendienst.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Man en Identiteit Wie of wat bepaalt jouw identiteit
Welkom in de samenkomst
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Een voorbeeld dat navolging verdient
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
God heeft ons eeuwig leven geschonken –in zijn Zoon (1 Joh.5:11 / Zondag 1)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
Voorganger:ds. E.J.N. Kronenburg Welkom in deze dienst Schriftlezing: Genesis 17: 15 – 22 Genesis 18: 9 – 15 Genesis 22: 1 – 6.
Heidelbergse catechismus
Levenskracht in overvloed
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Welkom kinder- dienst Biddag 2017 Bidden tot de ONBEKENDE GOD X.
De Schepper En gaan Wandelen.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Kind van God.
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Wat geven we kinderen mee?
30 april 2017 The day after 2 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
Hemels denken.
9 – Is er maar één waarheid?
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
In Perspectief.
Schriftlezing: Filippenzen 2
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
ONTVLUCHT DE WERELDSE GEWOONTES
Opvoeden - 24 juni
Gen 1:1-3 1In het begin schiep God de hemel en de aarde.2De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
De brief aan de gemeente van Thyatira (Op. 2:18-29)
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
God! Doe er eens wat aan! Psalm 94.
Week 3 Prangende vragen, het overwinningslied en het avondmaal met het Lam (Openbaring 19)
God is licht en in Hem is geen duisternis 1 Johannes 1:5
Hoe is uw naam, waar zijt Gij te vinden?
De strijd om ons denken VEG Geldermalsen Leugen t.o.v. waarheid
Transcript van de presentatie:

The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde

“Jezus nu heeft in aanwezigheid van Zijn discipelen nog wel veel andere tekenen gedaan, die niet beschreven zijn in dit boek, maar deze zijn beschreven, opdat u gelooft dat Jezus de Christus is, de Zoon van God, en opdat u, door te geloven, het leven zult hebben in Zijn Naam.” (Joh. 20:30–31)

Concilie van Nicea (325) “Ik geloof in één God, de almachtige Vader, Schepper van de hemel en de aarde, van alle zichtbare en onzichtbare dingen. En in één Here Jezus Christus, de eniggeboren Zoon van God, geboren uit de Vader voor alle eeuwen, God uit God, Licht uit Licht, waarachtig God uit waarachtig God; geboren, niet gemaakt, van hetzelfde Wezen met de Vader; door Wie alle dingen gemaakt zijn.”

“En hierdoor weten wij dat wij Hem kennen, namelijk als wij Zijn geboden in acht nemen.” (1 Joh. 2:3) “Wie zegt dat hij in het licht is en zijn broeder haat, die is tot nog toe in de duisternis. Wie zijn broeder liefheeft, blijft in het licht, en er is in hem niets dat anderen doet struikelen. Maar wie zijn broeder haat, is in de duisternis en wandelt in de duisternis, en weet niet waar hij heen gaat, omdat de duisternis zijn ogen verblind heeft.” (1 Joh. 2:9–11)

“En nu, lieve kinderen, blijf in Hem, opdat wij vrijmoedigheid hebben, wanneer Hij geopenbaard zal worden, en niet door Hem beschaamd gemaakt worden bij Zijn komst. Als u weet dat Hij rechtvaardig is, dan weet u dat ieder die de rechtvaardigheid doet, uit Hem geboren is.” (1 Joh. 2:28–29)

Wat zal uw bestemming zijn? Vrijmoedigheid hebben, wanneer Hij geopenbaard zal worden. Door Hem beschaamd gemaakt worden bij zijn komst.

Navolging in liefde “Lieve kinderen, laat niemand u misleiden. Wie de rechtvaardigheid doet, is rechtvaardig, zoals Hij rechtvaardig is. Wie de zonde doet, is uit de duivel; want de duivel zondigt vanaf het begin. Hiertoe is de Zoon van God geopenbaard, dat Hij de werken van de duivel verbreken zou. Ieder die uit God geboren is, doet de zonde niet, want Zijn zaad blijft in hem; en hij kan niet zondigen, omdat hij uit God geboren is. Hieraan zijn de kinderen van God en de kinderen van de duivel te herkennen. Ieder die de rechtvaardigheid niet doet, is niet uit God, evenmin als hij die zijn broeder niet liefheeft.” (1 Joh. 3:7–10)

Is het allemaal wel de moeite waard? “Zie, hoe groot is de liefde die de Vader ons gegeven heeft: dat wij kinderen van God worden genoemd. Daarom kent de wereld ons niet, omdat zij Hem niet kent.” (1 Joh. 3:1) –De grootsheid van Gods liefde –De kwaliteit van Gods liefde.

Het voorrecht van Gods kinderen “Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is. En ieder die deze hoop op Hem heeft, reinigt zich, zoals Hij rein is.” (1 Joh. 3:2–3) –Onze zekerheid van het kindschap Gods. –Onze verandering bij de openbaring van Christus.

Hoe zal ons opstandingslichaam zijn? Moreel: volmaakt en zonder zonde Intellectueel: zonder leugen, bedrog of vergissing Fysiek: zonder zwakheid of onvolmaaktheid Geestelijk: voortdurend vervuld met de Heilige Geest “Wij zullen Hem zien zoals Hij is”. Onze hoop: een ‘vooruitzien in vertrouwensvolle verwachting’

Gezang 244 Die hoop moet al ons leed verzachten. Komt, reisgenoten, 't hoofd omhoog! Voor hen, die 't heil des Heren wachten, zijn bergen vlak en zeeën droog. O zaligheid niet af te meten, o vreugd, die alle smart verbant! Daar is de vreemd'lingschap vergeten, en wij, wij zijn in 't Vaderland!

Geen vrijblijvende hoop “Geliefden, nu zijn wij kinderen van God, en het is nog niet geopenbaard wat wij zullen zijn. Maar wij weten dat, als Hij geopenbaard zal worden, wij Hem gelijk zullen zijn; want wij zullen Hem zien zoals Hij is. En ieder die deze hoop op Hem heeft, reinigt zich, zoals Hij rein is.” (1 Joh. 3:2–3) –In gehoorzaamheid Jezus volgen op de weg van de liefde