Het houten huis. Door: Emma Flinsenberg Ilse Strijbosch Julie Leeuwis Annemieke Thijsene Michelle Pelzer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door: Mylène Boode & Isa Beuze Naam van ons project: Mylìsa
Advertisements

Warme Truiendag quiz 2013.
Water verwarming door aarde
Door: Tim Ties Deniz Jerom Sten
CO2 neutraal huis Door: Thomas I, Thomas R en Karlijn.
Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen.
Voorwoord Waarom op water is de hoofdvraag. Het land raakt vol en als we op water bouwen houden meer ruimte over om de voedsel productie te verhogen voor.
Zwemmergie.
GOED OF FOUT - QUIZ.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
SG Groenewald A2a Jasmijn, Nadja, Kyara & Deborah
Wat is het nut van de dijken?
Hoe elektriciteit opwekken?
Dit is gemaakt door:Rik, Tijs, Milou, Annika.
Gemaakt door Alicia,Merel,Max,Bas
Hoe en waarom brengt de burger zijn snoeihout snel naar de biomassa verbrander? Van consument tot biomassaleverancier.
Zwemmergie. Hoe wek je energie op in een zwembad?
met 'n bus bij 't bezoekerscentrum wordt je losgelaten en dan wordt gezegd dat je over twee uur terug moet zijn.
6.4 liever geen warmte transport : isoleren
Uitvinders wedstrijd!!!!!!!!! Door: Adam & Lars.
Aquacity Gemaakt door: Lindy Groenewold, Marijke Boersma,
Gemaakt door: Maaike Wiegers
Zonne-Energie.
Zonne-energie. Celeste Brantjes, Danique Posthuma, Emma Cuperus, Ellen Manders, Lisa van Deelen en Marte Haselhorst.
Utopia Milieu & ruimte.
Woordenschat groep 5, thema 7, les 4
NATUURKUNDE’ Paragraaf 6.4
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Duurzame Energie Dinant Bauer.
Wat kun je eraan doen? EUROPEAN COMMISSION Klimaatverandering.
12 DE ARCHITECT Een architect bedenkt hoe nieuwe gebouwen eruit gaan zien, en hoe ze moeten worden gebouwd Bouwen Verhaal.
Van Max en Jim BIOMIMICRY. Biomimicry is als je een probleem hebt dat je dat dan oplost door de natuur. Het hoeft niet perse een probleem te zijn als.
Van Engel, Minke en Helen
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
Aardrijkskunde Aardrijkskunde powerpoint van Tess en Ashley Thema 1.
Plastic.
Eco school. I nhoud Water Stroom Afval Co2 Hout water Wij drinken water dat water word gezuiverd dat kost energie. Mensen vervuilen ook water met vloeibaar.
Alternatieve speeltuin
DE ZONNE /AQUA ENERGIE COLLECTOR Sondervick College AT2B VELDHOVEN Bart Gerritsen Melissa Schmidt Rowin Gabriëlse Chloë Strauss Wouter van Vlerken.
Thema planten - Les 6 - Wortels -
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Los het op!. die zat diep in de put... de kelder ondergelopende WC vol water.
Klaren EN Bottelen Theo Jacobi. Klaren EN Bottelen Theo Jacobi.
Aardolie, aardgas, bruinkool en steenkool worden ook ‘fossiele brandstoffen’ genoemd. De fossiele brandstoffen zijn in de loop van miljoenen jaren ontstaan.
MILIEU EN RUIMTE MYRTHE, MIHRIBAN, BREGJE EN DEMI.
Multifunctioneel gebouw Medemogelijk Gemaakt door team jvdp.
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
ARTCADIA DOOR MART ALBLAS EN HUGO KOSTER A2C. HET ONDERWERP Wij hebben gekozen voor het onderwerp mobiliteit, omdat we het autoprobleem zeer belangrijk.
Een toekomstige stad onder water
Gemaakt door: Nienke, Frederieke, Esmé, Joa, Lucas, Mees, Silas, Yvet
Fardem-packaging Edam.
Blok 2 Milieuvervuiling,
Groene energie Lucas spreekbeurt.
Ons idee heet The Green Car, dit is de auto van de toekomst die voor zijn eigen energie zorgt. In deze auto zijn dingen verwerkt die al een keer zijn bedacht,
Gebouwen PP Artcadia. Door Kim, Lisette , Bob, Levi, Tristan en Pepijn.
Energie voor je leerlingen
Herhaling en vragen par. 1.3
Gemaakt door: Rhodé, Emma-Louïse, Lars en Jurian
Annabel, Femke, Mireille, Laurie, Moniek, Marion en Esmee
Magnetisch flexibel leven
Groep 11 | Chayenne, Charity, Sheetal en Jayani
Omgaan met een rollator
De Beer van Bram.
Samen Gas Terug.
Mondeling Nederlands Cursus 1 – Module 2 Dag 1.
Voel je wel in je vel !.
Waarom is het soms nat en soms droog?
Semantisatieverhaal:
Vandaag Herhalen endogene en exogene krachten Nakijken huiswerk
De inwoners. 1. In het amazone gebied wonen er ongeveer mensen.
Transcript van de presentatie:

Het houten huis. Door: Emma Flinsenberg Ilse Strijbosch Julie Leeuwis Annemieke Thijsene Michelle Pelzer

Inleiding Iedereen weet dat je milieu vriendelijk moet leven. Er rijden al elektrische auto’s en mensen nemen al steeds sneller de fiets, maar wie kookt er thuis op gas, wie zet als hij of zij het koud heeft de verwarming meteen hoger en wie laat de kraan aan staan als hij of zij tanden poetst. Wij hadden een idee! Iedereen weet hoe je nog redelijk energie kunt besparen: Zonnepanelen bijvoorbeeld, maar als je nou alles in één huis stopt heb je er toch veel meer aan…

Idee 1: Hout en gerecycled plastic Je kunt een huis van steen maken, maar een huis van steen is niet alleen stevig genoeg. We gebruiken ook ijzer om het huis stevig te houden, maar ijzer is een natuurproduct die raakt op. Als je een huis als basis pakt van gerecycled plastic en daar hout omheen bouwt is het huis net zo stevig. Nu kun je zeggen van ja, maar hout is ook een natuurlijkproduct. Ja dat klopt en als we teveel hout blijven kappen raakt het ook op. Kijk maar naar de regenwouden, maar hout groeit ook weer aan. Als je groten stukken land pakt daar alleen maar bomen op laat groeien een deel er van afhakt opnieuw laat groeien blijf je hout hebben. Hierbij moet je je het drieslagstelsel voorstellen. Dit werd al vele eeuwen geleden gebruikt, maar we kunnen er nog steeds wat mee als we maar willen.

Idee 2: Het dak Op de daken van huizen zie je al veel zonnepanelen staan, maar wij wonen in Nederland. We zien genoeg dagen dat de zon niet schijnt. Wat dan; gewoon weer elektriciteit opwekken. Natuurlijk niet!!!! Wie ziet ze niet langs de kust staan of in weilanden!! Windmolens!! In Nederland heb je veel wind, je hoeft niet van die reusachtige windmolens neer te zetten op plaatsen waar mensen ze niet willen hebben, omdat ze natuurlijk uitzicht willen hebben en niet van die witte pilaren. Je hoeft er maar één of twee op een dak neer te zetten. Nee niet van die groten natuurlijk, gewoon éénvoudige kleine. Die wekken het hele jaar door energie op…

Idee 3: De verwarming Iedereen stookt de verwarming wel is op als hij of zij het koud heeft, maar is dat wel goed? Je kunt ook aardwarmte gebruiken. Als het boven de grond koud is zoals in de winter zit heel diep onder de grond nog warme lucht. Die lucht koelt ook weer af als het boven de grond warm is zoals in de zomer. Als je die lucht oppompt met een buis kun je daarmee je huis verkoelen of verwarmen!! Ook kennen we nog de ouderwetse openhaard. Hiermee kun je gemakkelijk je woonkamer verwarmen in de winter… En het geeft ook nog is een knus gevoel

Idee 4: Water Je weet dat in jou buurt ergens een waterzuiveringsinstallatie is. Die zorgt voor het water bij jou in de buurt, maar daarvoor moeten leidingen aan worden gelegd. Daarvoor moet je allemaal machines hebben enz. het kan ook heel makkelijk. Onder of naast je huis zet je een hele grote ton. Daar in maak je je eigen waterzuiveringsinstallatie! Het heeft het zelfde effect het is gemakkelijk en milieuvriendelijker dan al die buizen die door de hele stad moeten worden aangelegd. De regen die je opvangt met een bak op het dak laat je naar beneden stromen, je zuivert het en je pompt het door middel van een draaiend rad weer omhoog. Dat draaiende rad loopt op energie van de windmolentjes. Ook kun je met oud water waar je bijvoorbeeld mee hebt gedoucht of mee hebt afgewassen ook de wc doorspoelen. Dat is efficiënt en goedkoop.

Slot Wij hopen dat u iets aan deze ideeën hebt gehad en dat het verandering kan brengen.

Einde.