De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NATUURKUNDE’ Paragraaf 6.4

Verwante presentaties


Presentatie over: "NATUURKUNDE’ Paragraaf 6.4"— Transcript van de presentatie:

1 NATUURKUNDE’ Paragraaf 6.4
Gemaakt dooooooooooor: Joelle Meijer en Vera Roozendaal.

2 CENTRALE VERWARMING’ Je kunt bijvoorbeeld je huis verwarmen met een centrale verwarming. Aardgas wordt hier als brandstof gebruikt. De aardgas wordt verbrand in de cv-ketel. Tijdens de verbranding wordt chemische energie omgezet in warmte, die warmte wordt afgegeven aan water. Het hete water staat warmte af aan de radiator, die het afstaat aan de lucht.

3 ZONNECOLLECTOR’ Je kunt je huis ook verwarmen door een zonnecollector.
Je hebt dan een schuin dak met grote ramen. Achter het raam zit een grote zwarte radiator met water. Als ze zon op de collector schijnt, absorbeert de collector warmtestraling. Hierdoor wordt het water in het huis verwarmd.

4 WARMTE VERLIEZEN TEGENGAAN’
De meeste warmte in huis verlies je via muren, daken en ramen. Dit kun je tegengaan door isolatie tussen je muren & daken te doen, en door dubbele ramen te nemen.

5 Je kunt energie besparen op de volgende manieren:
Verwarming lager zetten, en een trui aantrekken. Gordijnen dichtdoen; er verdwijnt dan niet zoveel warmte door de ramen. De muren achter de radiator beplakken met aluminiumfolie; dit kaatst de warmtestralen terug de kamer in. De buizen in onverwarmde ruimten aansluiten.

6 DIT IS NU GEWOON HET EINDE VAN ONZE AL TE KOELE PRESENTATIE!


Download ppt "NATUURKUNDE’ Paragraaf 6.4"

Verwante presentaties


Ads door Google