De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Energieopwekking Zonnewarmte ‘Kom ga je dak op (wa-arschuw nie meer)’

Verwante presentaties


Presentatie over: "Energieopwekking Zonnewarmte ‘Kom ga je dak op (wa-arschuw nie meer)’"— Transcript van de presentatie:

1 energieopwekking Zonnewarmte ‘Kom ga je dak op (wa-arschuw nie meer)’

2 energieopwekking Zonnewarmte Rondgang door de buurt Op-dak
Vlakkeplaat –collectoren Voor 2 pers. huishoudens volstaat 1 coll. Voor gezinnen zijn meestal 2 coll. Aan te raden In-dak

3 energieopwekking Zonnewarmte Rondgang door de buurt
Heatpipes (en zonnepanelen) Zonnecollector en zonnepanelen

4 Bijzondere collectoren
energieopwekking Zonnewarmte Bijzondere collectoren Voor op de nok Zonnecollector met opslagvat op het dak … … de modernere uitvoering (geen ruimte op zolder)

5 energieopwekking Zonnewarmte Voor in de achtertuin ??
Spiegels met de collector centraal in de toren Zonnecollector met vacuümbuis en spiegels Schotels in Spanje

6 Werking vlakkeplaat collector
energieopwekking Zonnewarmte Werking vlakkeplaat collector warmtewisselaar voor tapwater met na-verwarming door cv dwarsdoorsnede van een collector Onder: gecombineerde warmtewisselaar tapwater en cv (alleen in combi met lage-temp. Radiatoren zoals vloerverwarming)

7 energieopwekking Zonnewarmte Werking heatpipe www.milieucentraal.nl
Zonnecollector met vacuumbuis en koperen heatpipe Solior zonnecollector voor platte daken

8 (een zonnetje in huis - ook als de zon niet schijnt)
energieopwekking Zonnewarmte Een voorbeeld van een opstelling (met een resultaat - gemeten met zon) 15 uur: collector u: 67 24 mei boiler graden (een zonnetje in huis - ook als de zon niet schijnt)

9 energieopwekking Zonnewarmte Opbrengst www.solesta.nl
Zonneboiler niet zo geschikt voor verwarming vd woning (ook de vergrote zonneb. niet ): vraag is juist groot in de winter terwijl in de zomer veel opbrengt is. Minder en constante warmte nodig voor tapwater (uiteraard ook meeste voordeel in zomer) Collector warmt op 40% door rechtstreeks zonlicht – 60% door instraling

10 Terugverdientijd ~ 10 - 15 jaar (excl. energieprijsstijgingen !)
energieopwekking Zonnewarmte Vuistregel: Een zonneboiler bespaart de helft van de energie(kosten) voor warm water. Voorbeeld: Huishoud met 4 personen verbruikt 90 m³ warmwater per jaar. Hiervoor is gas nodig. Besparing met zonneboiler ca. 200 euro voor 4 pers. (t.o.v. 260 euro el.boiler) pjr Terugverdientijd ~ jaar (excl. energieprijsstijgingen !) (maarrr …. Wat levert spaargeld nu op?)

11 Links-e hobby's energieopwekking Zonnewarmte www.milieucentraal.nl
programmas-regelingen/duurzame-warmte-voor-bestaande-woningen de-aanbieding Gezien op Voorbeeld collectieve aanschaf: 50 orders voor 1 juli: een vlakplaatcollector met een oppervlakte van 2,5 vierkante meter en HT 115 ER boiler met een capaciteit van 115 liter; inclusief leidingen en standaard installatie euro. CALorie wil initiatief nemen voor bundeling gezamenlijke aanschaf ; scherpere prijs moet mogelijk zijn.


Download ppt "Energieopwekking Zonnewarmte ‘Kom ga je dak op (wa-arschuw nie meer)’"

Verwante presentaties


Ads door Google