De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een toekomstige stad onder water

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een toekomstige stad onder water"— Transcript van de presentatie:

1 Een toekomstige stad onder water
Door Patrick Veenstra, Nathan Vos, Mick Ankringa en Vince Verdel

2 Algemeen Wij willen de toekomstige stad van de opdracht Artcadia onder water vormen. Ons onderwerp is Milieu en Ruimte Een stad onder water heeft zo zijn voordelen maar ook zijn nadelen. Onder water is meer ruimte dan op het land want je kan simpel weg dieper gaan.

3 Oplossingen natuurrampen en zuurstofproblemen
De voordelen van een stad diep onderwater zijn bijvoorbeeld dat je minder last hebt van natuurrampen zoals orkanen vulkaanuitbarsting en tsunami’s. (echter hebben we nog wel last van aardbevingen). Alleen de problemen zijn dat je onderwater een geheel nieuw milieu moet vormen, en natuurlijk het grootste zuurstof probleem. Voor het milieu hebben wij al bepaalde oplossingen bedacht. Deze zitten in mindmaps. Voor het uiterst gevaarlijke zuurstofprobleem heeft men al een oplossing bedacht deze is hedendaags nog niet voldoende om onderwater te ademen maar over 65 jaar zal daar wel verandering in komen. Deze wetenschappers hebben een zuurstofprik bedacht. Dat is een prik en als je die krijgt zal je nu nog een kwartier lucht hebben. Maar over 65 jaar zal dat wel een volledige dag of meer zijn. Stel we gaan er vanuit dat die prik een dag werkt, dan zal het verstandig zijn als de toekomstige mens voor en na het slapen gaan de prik krijgt en dan heeft die persoon geen kans om in die nacht of op die dag te overlijden.

4 Onze stad uiterlijk en inhoud
Onze stad onderwater ziet er uit als een grote ronde doorzichtige koepel/bal. Deze koepel hangt stil onder water dankzij hele stevige palen die als ware de koepel naar beneden trekken zodat hij op zijn plaats blijft en niet boven water komt. Want er zit natuurlijk lucht in deze koepel en dan wil hij altijd omhoog. In de gemiddelde bal vind zich in het midden een park plaat aan de noordkant van het park een stadhuis en aan de linkerkant daarvan een groot flat gebouw dat een ziekenhuis is. In het zuidoosten van de koepel een groot winkel centrum (kijk naar plattegrond om te zien wat voor vorm het centrum heeft). In het winkelcentrum vinden alle winkel van de stad plaats ook de super de kapper enz. bedrijven zitten in het winkelcentrum. De rest van de koepel wordt verder op gevuld met woonwijken. Een paar flatwijken en de rest wijken met een formaat van het gemiddelde huis van nu. Recreatie zit in aparte koepels behalve musea.

5 Vervoer Als je naar een andere koepel wil kan dat met behulp van een trein, of duikboten een duikboot werkt qua besturing net zo als de auto van nu alleen kan je de duikboot instellen op automatische piloot. Als je in de duikboot stapt moet je eerst een alcohol test doen, geeft die aan dat je gedronken hebt springt hij automatisch op de automatische piloot. Voor het ontwerp van deze auto’s zie tekeningen. Ook is er nog een waterdichte waterfiets hier vertellen we niet zoveel over kijk naar de tekeningen als je hier meer over wilt weten.

6 Eten Akkers en tuinbouw zitten in speciale koepels waar het met alle rust kan worden verbouwt zoals een aparte koepel waar appels worden gekweekt en aparte koepels waar tomaten worden gekweekt die weer op een heel andere manier moeten worden gekweekt. Het eten over 65 jaar veranderd ook want dieren kunnen uitsterven, daardoor is het verstandig dat meer mensen vegetarisch worden en gaat de prijs van vlees omhoog. Verder om uitsterfte van dieren te voorkomen worden er in aparte koepels meer fokkerijen gevormd. Vis word met duikboten gevangen en ook veel in de toekomstige samenleving gegeten. Voor drinken is er genoeg water alleen zal het wel gefilterd moeten worden en dat gaat in ons idee over 65 jaar in de toekomst in grote fabrieken gebeuren. Verder zal de supermarkt uit de toekomst er ook veel compacter uit zien, want in de supermarkten zal veel minder keuze zijn uit voedsel. De dingen die nu het meeste worden gegeten zul je nog zien in de supermarkt. Maar er zal echter maar wel in merk van zijn.


Download ppt "Een toekomstige stad onder water"

Verwante presentaties


Ads door Google