(Religieuze) feesten onderbreken de dagelijkse sleur en zijn daarom noodzakelijk binnen onze school.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Persoonlijke Toekomstplanning
Advertisements

Indeling van hoogtijdagen
Introductiebijeenkomst
Dorpstuintjes in Heusden?. Wat?  Volkstuin = Samentuin = Dorpstuin  Een ruimte waar burgers op 1 locatie een groentetuin op een ecologische wijze bewerken.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
De schoolbus De bus rijdt in volle vaart doorheen het land om kinderen op te halen en veilig terug naar huis te brengen. Laat de kinderen tellen hoeveel.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerkrachten 2 de graad.
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
Pastoraal op school.
A Supporting Technology for Rehabilitation In Dementia Herman Astrid Psychologe 10/11/2006.
Maatschappelijk Aanbesteden
De toetssteen ‘14-’18.
Stelling 2: Te weinig (vak)inhoud in een VB Leerinhouden kunnen niet geïntegreerd worden opgehangen aan voorkomende werkzaamheden, maar moeten geïsoleerd.
Vrijdag 16 mei 2008 Brussel – Vlaams Parlement 2e Studiedag Brede School in Vlaanderen en Brussel Steunpunt GOK Departement Onderwijs Agentschap Sociaal-Cultureel.
Vragen bij leven en dood: aandacht voor levensvragen in de palliatieve zorg Mw. M. Meevis, netwerkcoördinator Mw. J. Teeuwen, coördinator LPZ.
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.
Avondmaal vieren is je met elkaar verbinden. 1 Korintiërs 10:17 Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen.
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
Leef je geloof! Jacobus 2: Jacobus 2 : 26
Het leven geeft te denken
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
De Kerk bepaalde het ritme van het leven
College 3 Consumentengedrag Opwaarts mobielen
Hoe zelfstandig is de hedendaagse scholier?. Ons onderzoek oriënteert zich op: - Het stellen en behalen van leerdoelen door leerlingen - Het plannen van.
INTERVIEW Spreken/kijken/luisteren h1. Het interview Een goede manier om ergens achter te komen is: vragen stellen! In een interview stelt iemand vragen.
Armoede is … Sieg Monten
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Levensbeschouwelijk kringgesprek
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
 Een plaats waar ze terecht kunnen met zorgen omtrent de opvoeding van hun kinderen, maar ook over anderen thema’s die hen bezig houden (werk zoeken,
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
Waarom Kerst? Gespreksspel
Levensbeschouwing Christendom (Ikos).
Vlees eten innige band vlees van Zijn vlees je bent om op te eten! ik proef Zijn lichaam!
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). Module 1 Introductie Informatie op 5 lessen: 21 februari, 7, 21, 28 maart,
Levensbeschouwing Christendom (Icbo). ICBO Introductie Christendom voor het Basisonderwijs Kinderen nemen hun religie mee Deel van de lesstof (geestelijke.
De post-kritische geloofsschaal Een nieuwe manier van omgaan met geloof…?
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
 Zr. Maya Verdonck (7081)  Zr. Marcelle Debout  Zr. Denise Pouls  P. Willy Smeets  Diaken Etienne Sourbron  Wies Timmermans  Samenwerking met ergotherapeuten.
Van levenskunst tot stervenskunst Crematorium Tilburg 6 april 2016 Prof Dr Carlo Leget
Religie, mens en samenleving (voorlichting algemeen) 1 RMS – Wat? Waarom? Voor wie? Presentatie voor de leerlingen van VWO 3 over een nieuw keuzevak in.
Heiliging op zondag en doordeweeks. Gedenk de sabbatdag Gedenken is ‘onderhouden’ maar ook ‘terugdenken aan’ en ‘vieren van’: -de schepping -de uittocht.
Introductieavond voor bestuursleden Doelstellingen Scouting Nederland.
Drie mogelijke houdingen ten opzichte van eucharistie in de katholieke dialoogschool Uitgangspunten Referentie afbeelding:
Evolutie van het godsdienstonderwijs Van geloof naar geloofservaring (deductief) – tot de jaren 1960 Van ervaring naar geloof (inductief) – tot de jaren1990.
Schoollogo’s Gespreksvorm
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.
Visioen in uitvoering De Katholieke dialoogschool als oefenplaats in gerechtigheid A. D ECOENE, Visioen in uitvoering. Levende geloofsgemeenschappen als.
6 interactievaardigheden
Levensboek – levensverhaal
-organiseren van eetfestijnen -evenementen voor derden
Diverse Sprekers ZAAM’s doelen zijn leidend voor gewenste ICT ondersteuning en benodigde infrastructuur DOEL PYRAMIDE ZAAM Doel (Missie) Als schoolorganisatie.
Coördinatoren VZ 13 januari 2017 Verslag.
VIER WOORDEN OM VAN TE LEVEN
Wat verwachten scholen van het middenveld en parochies?
1.
Hoe halen we meer jongeren binnen en hoe houden we ze langer vast
VIER WOORDEN OM VAN TE LEVEN
Participatiewiel Samenspel XXL 18 Mei 2017
Ondernemersvaardigheden
De schrijver mee op reis
In iedere klas zou een klasmeter en/of -peter kunnen aangeduid worden
Mijn lieve kind,.
Aangeboren of aangeleerd?
week 2.8 Pragmatiek + conversatieanalyse
Samen door de schoolpoort
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Ter attentie van Katja Rakic (directeur). Meer informatie
Transcript van de presentatie:

(Religieuze) feesten onderbreken de dagelijkse sleur en zijn daarom noodzakelijk binnen onze school.

(Religieuze) feesten doen halt houden en stilstaan, iets waar we meer en meer nood aan hebben in onze hedendaagse samenleving en ook binnen onze school.

(Religieuze) feesten vormen een solide structuur van de tijd, ze vormen dan ook de ideale basis om het schoolse leven op te enten. Vb. ‘kerstrapport’, vastenvoettocht tijdens de veertigdagentijd, pannekoekenslag rond lichtmis, …

(Religieuze) feesten blikken terug op het verleden en zijn daarom een ideale manier om het verleden in herinnering te brengen en present te stellen binnen de school.

De christelijke feesten hebben te maken met centrale feiten uit de heilsgeschiedenis. Het vieren van christelijke feesten is dus ideaal om deze heilsgeschiedenis opnieuw in herinnering te brengen, present te stellen en het christelijke geloof te beleven in de school.

(Religieuze) feesten herbergen een schat aan traditie en folklore en zijn daarom de ideale manier om deze in herinnering te brengen en present te stellen binnen de school.

(Religieuze) feesten bieden de gelegenheid om antwoorden te formuleren op levensvragen.

(Religieuze) feesten brengen mensen bij elkaar, maar er zijn voldoende andere activiteiten die hiervoor zorgen binnen de school. Dit is dus geen echt motivatie om (religieuze) feesten te organiseren op onze school.

(Religieuze) feesten doorbreken de barrière van het individualisme.

(Religieuze) feesten …