De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In iedere klas zou een klasmeter en/of -peter kunnen aangeduid worden

Verwante presentaties


Presentatie over: "In iedere klas zou een klasmeter en/of -peter kunnen aangeduid worden"— Transcript van de presentatie:

1 In iedere klas zou een klasmeter en/of -peter kunnen aangeduid worden
In iedere klas zou een klasmeter en/of -peter kunnen aangeduid worden. Dit in samenspraak met de hele klas en indien de klas dit nuttig acht. Hieronder een paar voordelen op een rijtje: Betrokkenheid Helpen, samen met het oudercomité en het schoolteam, om de betrokkenheid van een ieder te versterken binnen de school. Deze betrokkenheid is cruciaal voor het hele team, voor alle ouders en vooral voor onze kinderen….onze kinderen blijven minimum 7 uren/dag op school en dus een groot deel van hun kinderjaren….dankzij de betrokkenheid creëren we een samenhorigheid die de sfeer van de klas en de school helpt vooruit gaan en waardoor de sfeer voor uw kind bevordert. Dynamische oudercomité U maakt deel van een dynamische oudercomité, die steeds paraat staat voor het organiseren van leuke activiteiten binnen de school. School is niet alleen werken! U leert andere ouders kennen, binnen uw klas of buiten uw klas, die zelf andere ouders kennen, en die nog andere ouders kennen….wat een sneeuwbaleffect creeërt en de gehele dynamiek nog sterker maakt. 3-4 keer per jaar neemt u deel aan de vergadering van het oudercomité waarop u alles te weten komt betreffende de interne organisatie van de school en tijdens dewelke u ook uw eigen ideeën mag/kan voorleggen. ….en dit gebeurt allemaal op een gemoedelijke manier (er wordt weleens een glaasje gedronken). Op het oudercomité is iedereen welkom, eveneens de niet-klasmeter of -peter!!! En dus kan u zeker de uitnodiging van deze vergadering steeds doorsturen naar de hele klas. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde!

2 U treedt op als tussenpersoon tussen de directie en de klas voor belangrijke of minder belangrijke informatie: Vb. 1 Indien een ouder een informatie niet meer terugvindt. In plaats van rechstreeks naar de directie te lopen, kan de ouder zich aan de klasmeter en/of – peter richten om de info te vragen. Indien de meter niet kan helpen, zal deze de informatie doorgeven aan de juf en/of directie. Tussenpersoon Vb. 2 De klasmeter en/of -peter mag informati s – vooral berichten waarbij er hulp wordt gevraagd voor het helpen bij een schoolfeest of een andere activiteit – nog eens extra doorsturen naar de klas, om de aandacht te trekken….en vooral de klas te motiveren om te antwoorden en/of mee te doen. Vb. 3 Voor een globaal klasprobleem kan u overleggen met de klas vooraleer de directie aan te spreken. Bij te grote problemen staat de directie op de eerste plaats. …. Cadeau juf Op het einde van het jaar, schenken we graag een cadeau aan de juf/meester. Deze taak wordt meestal gecoördineerd door de meter en/of peter….er kan iets aangekocht worden dankzij de bijdrage van de andere ouders, maar ook in klasgroep kan iets geknutseld worden. …aan u de keuze, in samenspraak met de ouders van de klas.

3 Workshops 3 keer/jaar worden workshops georganiseerd tijdens de kindergesprekken (gesprek tussen leerling en juf over het rapport). Hiervoor vraagt de school hulp aan de ouders om de leerlingen in de klas bezig te houden. Dit kan van alles zijn, volgens uw inspiratie en die van de ouders van de klas: knutselen, koken, iets leerrijk doorgeven,….u kan dit persoonlijk doen, maar indien u zich daarbij minder goed voelt kan u zeker en vast de andere ouders warm maken om hieraan deel te nemen en een activiteit voor te stellen. Het mag alleen gebeuren, met 2 ouders, met 3 ouders….een leuk gebeuren voor de leerlingen, vermits het iemand anders is dan de juf/meester. Een gelegenheid om de klas van uw kind beter te kennen. Dit is een kleine voorstelling van wat een meter/peter kan doen.. Deze “functie” kan u onderandere helpen om te streven naar een nog steeds betere schoolsfeer en schoolfunctionering. U helpt actief mee aan de ontplooiing van uw kind. Uw bijdrage is van groot belang. Het is absoluut geen voltijdse job, heel gemakkelijk te combineren met uw hoofdberoep. Het is zeker niet de bedoeling dat u de volledige verantwoordelijkheid van de klas op zich neemt. U staat er niet alleen voor!


Download ppt "In iedere klas zou een klasmeter en/of -peter kunnen aangeduid worden"

Verwante presentaties


Ads door Google