Alle kinderen voedselvaardig Steunpunt Smaaklessen, Wageningen UR
Waarom voedseleducatie Gezond, duurzaam eten moet je net als taal en rekenen leren Weten waar je eten vandaan komt helpt duurzame, gezonde keuzes te maken Groenteconsumptie FruitconsumptieOvergewicht 99% 15% 95%
Alle kinderen voedselvaardig
Wat is Smaaklessen? Lesprogramma over eten en smaak voor groep 1-8 van de basisschool Proeven! Ruiken! Horen! Voelen! Kijken! Interesse opwekken en bewust maken Sinds : via EZ : via PPS Topsectorenbeleid
Smaaklessen Basislessen: 5 lessen per jaar In de klas Smaakmissies: Verdieping op Smaaklessen: productgroepen Schijf van Vijf Praktijkeducatie
Bereik Meer kennis en vaardigheden gezond, duurzaam eten Koppeling praktijkeducatie: meer effect
Koppelen regionale activiteiten draagt bij aan effectiviteit en relatie met voedselproductie in de regio. Implementatie Landelijk - Ontwikkelen/ beschikbaar stellen - Ondersteuning netwerk intermediairs (NME, GGD, JOGG, Gemeenten) - Aanspreekpunt voor scholen Regionaal/lokaal - Implementatie ondersteuning individuele scholen - Verbreding naar schoolbeleid - Verbinden lokale activiteiten - Beschikbaar stellen lokale activiteiten
Regionale implementatie Smaaklessen GGDScholenDiëtistenKoksOuders Natuur- en milieu educatie Gemeente 1+1=3