De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leer mij de oudere kennen! Rotterdam, 26 april 2018

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leer mij de oudere kennen! Rotterdam, 26 april 2018"— Transcript van de presentatie:

1 Leer mij de oudere kennen! Rotterdam, 26 april 2018
Financieel mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Meest Behoeftigen (EFMB)

2 Gespreksonderwerpen Ontwikkeling van vraaggericht aanbod voor ouderen, in samenwerking van de ouderen; Positionering van de Bibliotheek binnen het lokale ouderen-, eenzaamheid en armoedebeleid; Koppeling van project OidW aan de U-Pas, Ooievaarspas, Stadspas en Rotterdampas (AOW-tegoed); Koppeling van de OidW” Informatie en doorverwijzingsfunctie” van de Bibliotheekfilialen in het sociaal domein aan de 75+ huisbezoeken die in het kader van gemeentelijk- en landelijkbeleid (moeten) worden uitgevoerd; Aansluiting bij het landelijk actieprogramma Een tegen Eenzaamheid.

3 Het project activeert in vijf jaar i. s. m
Het project activeert in vijf jaar i.s.m. lokale wijkgerichte ketenpartners potentieel kwetsbare ouderen (tot 130% WSM), door Aan te sluiten bij bestaande netwerken en activiteiten Een transparant en uitvoerbaar activiteitenprogramma Bewustwording van ouderen en hun directe omgeving van het lokale ondersteuningsaanbod Versterking van het sociale netwerk van de ouderen Versterking financiële redzaamheid en digitale vaardigheden van de ouderen Continue volgen van de participatie van de ouderen “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

4

5 Mobiliteit ouderen (75+) en (betaal)voorzieningen

6 Profilering Bibliotheek
“Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

7 Gezamenlijk commitment Bibliotheken in G-4
G-4 Commitment om ouderen als specifieke doelgroep in het beleid en uitvoering op te nemen Speciale aandacht voor AOW plus groep 130% WSM Vraaggericht werken i.s.m. de ouderen Duurzame implementatie van OidW in Bibliotheek breed in beleid, uitstraling, diensten en programmering. Profilering Bibliotheek en OidW in het sociaal domein ouderen. Goede aansluiting bij gemeentelijk ouderen, eenzaamheid beleid. Bestuurlijke afspraken met gemeenten en pas-organisaties. “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

8 Den Haag “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

9 Bibliotheek onderdeel van de gemeente Den Haag
Meerdere gemeentelijke diensten gebruiken de Bibliotheek Nauwe samenwerking met de Ooievaarspas Onderdeel van Den Haag Aging City Plaats ouderen/eenzaamheids/armoedebeleid in nieuw coalitieakkoord? Wat is de relatie van Bibliotheek tot Haags Ouderen, Eenzaamheid en Armoedebeleid? Hoe is de onderlinge afstemming? Hoe wordt in het beleid en aanbod rekening gehouden met de AOW Plusgroep 130% WSM? Hoe zijn de ouderen organisaties bij het gemeentelijk beleid betrokken en welke samenwerking is er met de Bibliotheek? Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?

10 Rotterdam “Ouderen in de Wijk‘’ is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

11 Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?
Bibliotheek geen onderdeel van de gemeente Rotterdam Gesprekken gaande over samenwerking rondom het AOW Tegoed, dat via de Rotterdampas ter beschikking wordt gesteld Rotterdam voorbeeld voor Landelijk Eenzaamheidsbeleid ouderen Gesprekken gaande over mogelijke samenwerking tussen gemeentelijke programma’s en de Bibliotheek rondom ouderen. Plaats ouderen/eenzaamheids-/armoedebeleid in nieuw coalitieakkoord? Wat is de relatie van Bibliotheek tot Rotterdams Ouderen, Eenzaamheid en Armoedebeleid? Maakt de Bibliotheek momenteel deel uit van lokale programma’s voor ouderen? Hoe wordt in het beleid en aanbod rekening gehouden met de AOW Plusgroep tot 130% WSM? Hoe zijn de ouderen organisaties bij het gemeentelijk beleid betrokken en welke samenwerking is er met de Bibliotheek? Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?

12 Utrecht “Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

13 Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?
Bibliotheek geen onderdeel van de gemeente Utrecht Gesprekken gaande over samenwerking rondom de U-Pas. Ontwikkelen van een meer vraaggericht aanbod en samenwerking bij de vergroting van het gebruik van de pas. In Utrecht loopt het project Utrecht SAMEN, wat zijn de ervaringen? Wat is de plaats van het ouderen/eenzaamheids-/armoedebeleid in nieuw coalitieakkoord? Wat is de relatie van de Bibliotheek tot het Utrechts Ouderen, Eenzaamheid en Armoedebeleid? Maakt de Bibliotheek momenteel deel uit van andere lokale programma’s voor ouderen? Hoe wordt in het beleid en aanbod rekening gehouden met de AOW Plusgroep tot 130% WSM? Hoe zijn de ouderen organisaties bij het gemeentelijk beleid betrokken en welke samenwerking is er met de Bibliotheek? Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?

14 informatie over het project
Amsterdam OP naar de 4 volgende vestigingen Ouderen in de Wijk is een project van de Bibliotheek Utrecht, Bibliotheek Amsterdam, Bibliotheek Den Haag, Bibliotheek Rotterdam en Mira Media. Financieel mogelijk gemaakt door het EU EFMB fonds.

15 OBA geen onderdeel van de gemeente Amsterdam
Gesprekken gaande over samenwerking rondom de minima Stadspas. Ontwikkelen van een meer vraaggericht aanbod en samenwerking bij de vergroting van het gebruik van de pas. Maakt de OBA naast OidW momenteel ook deel uit van andere lokale programma’s voor ouderen? OBA ontwikkelt momenteel een eigen ouderenbeleid en programmering. Met welke stedelijke instellingen en gemeentelijke diensten wordt samengewerkt? Hoe wordt in het beleid en aanbod rekening gehouden met de AOW Plusgroep tot 130% WSM? Wat is de relatie van de OBA tot het Amsterdams Ouderen, Eenzaamheid en Armoedebeleid? Wat is de plaats van het ouderen/eenzaamheids-/armoedebeleid in nieuw coalitieakkoord? Plannen voor een lokaal Pact tegen de Eenzaamheid?


Download ppt "Leer mij de oudere kennen! Rotterdam, 26 april 2018"

Verwante presentaties


Ads door Google