Hoe ziet mijn toekomstvisie eruit ?. Wat is Domotica ? Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Domotica Formele definitie: Toelichting:
Advertisements

STUUR DIT AAN EEN SLIMME VROUW... EN AAN ALLE MANNEN... DIE ER TEGEN KUNNEN !!! Na 5000 jaar moppen over vrouwen... uiteindelijk moppen over mannen.
IK WIL GRAAG MIJN FAMILIE, COLLEGA’S EN VRIENDEN UITNODIGEN VOOR EEN BARBECUE IN MIJN NIEUWE HUIS (IK WAARSCHUW JE ALVAST: HET IS MAAR EEN SIMPEL OPTREKJE.
Deel 1, Blok 2, Datacommunicatie
Luchtvaart techniek en krachten
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
ICT op school.
De illusies die we ons mogen permitteren VERA 20|6|2006: “ICT- en e-governmentbeleid in de komende legislatuur” Tom Dehaene  Vlaams parlementariër  OCMW-voorzitter.
Spoedcursus Fotografie
GOD is liefde.
Commissie...wat heeft dat met eren te maken???. Wadisdadan? • een groep mensen binnen een grotere organisatie en door die organisatie ingesteld om een.
Autisme en Mindmap Thuis en op School
Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
WIE STAAN VOOR U? Sandra Klokman Noor Bosch RIBW
CO2 vriendelijk huis Van Mark, Anne. &Nora. Ons huis is: Toekomst gericht Betaalbaar Efficiënt.
Feedback probleemanalyse. Jullie kijken vooral met de bril van 'overlast’ naar het vraagstuk. "dat kan toch de enige reden zijn voor de HvA om een cadeau.
Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen.
Home Automation met “X10“
Welkom Workshop Samenwerking techniek en Zorg. Welkom Workshop Samenwerking techniek en Zorg.
Ja maar, bij ons gaat alles goed Wij hebben geen problemen Ik heb een idee! Zullen we het zo doen? Andere prioriteiten, geen tijd Dat willen we nietPast.
Toekomstvisie Melvin Kil, V5a.
Elly van der Woude Regiomanager Park Diepstroeten 26 november 2009
“Het is niet altijd wat het lijkt.”
Leerling Ik ben … jaar en woon in ….
V1 Kern Technologie & Innovatie Hoorcollege 3: Domotica.
PIR sensor.
Meer bewegen via internet 28 juni 2011 – OU Open Kennisavond Denise Peels Stijn Friederichs.
Mijn stage adres Gemaakt door Leonie Bakker
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
Het Debat Opbouw en inhoud.
Praktische opdracht informatica door : Xandor Spijkers klas: v4c.
Web Intake Systeem een uniek gemeentelijk project.
Glow.
Nieuwe normen Cito.
Hallo! Welkom bij de rondleiding door Xanten!
Spel uit de top 20: Fifa ’13..
N T E R C I E F D E K N A CREATIEF DENKEN.
Stel je voor, je bent weer kind…. En de wereld mag lekker helemaal om jou draaien.
REFLECTIE OP EIGEN HANDELEN PRESENTATIE GEZONDHEIDSKUNDE Gezondheidszorg technologie Periode 2.3 Roel Geerts Studentennr
Verwachting Mijn verwacht van dit spel was erg laag. Voordat ik het spel ging spelen, vond ik het er maar stom, makkelijk en kinderlijk uitzien. Ik wou.
Basisfuncties Operating System.
Een audiosignaal is een signaal dat informatie voor het hoorbare frequentiegebied bevat. Het woord audio is Latijn en betekent letterlijk ik hoor (van.
Meervoudig samengestelde zinnen
Het verschil tussen telefoon en . Telefoon Telefoon is het communicatiemiddel waarmee je elkaar met een telefoon kan oproepen en zo met iemand kan.
Sergimage Het venster Sergimage Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. Een jong stel komt net wonen in een nieuwe buurt. De volgende morgen.
The Creative ones 3 concept ideeën David Kimpel Laura Prins
Huren/verhuren. preposities De flat is beschikbaar X 1 maart. Ik verhuur mijn kamer X 1 juni X 31 augustus. Piet studeert X de Universiteit van Amsterdam.
Onderzoeksvaardigheden 3
Onderzoek naar de interesse onder 55- plussers van Amerongen voor een woongemeenschap van ouderen 4 December 2015.
Jennifer de Vries-Aydogdu med.hro.nl/vrije
Hoe kan het leeg ongelovig hart een ruimte voor God worden?
Mijn Inkomsten en uitgaven (1 m.) Klassikale aftrap
Trouble shooting voor het printen. Reservoir: 1) Er zit een coating in het reservoir, zodat bij het printen geen materiaal aan het platform hecht en niet.
Didactiek rondom practicumverslagen: Inhouden, werkvormen en materialen voor de lerarenopleidingen Gerald van Dijk, Hogeschool Utrecht W. Kuiper, H. Eijkelhof,
De Ziekte van Huntington
Bevolkingsprojecties voor Regio Brugge - Oostende Johan Surkyn en Liza Lauwers 1.
 1. In wat voor soort woning zou je willen leven?  2. Hoe zou je willen dat jouw straat er uit ziet ?  3. Welke voorzieningen/activiteiten verwacht.
Stageproject Gemeente Sittard-Geleen 2025 Door: Laura Engels & Sander Bertrand.
Door Kaoutar Elkaouini, Susan van Rijn, Lisa van Neck, Yara Bank en Daniëlle Roest. Thema: water.
Netwerken 1 Enigma Netwerken paragraaf 1, 2 en 3.
Een toekomstige stad onder water
KAKO kindervakantieweek 2017
Leefstijlmonitoring Subtitel.
Zo maak je je huis verkoopklaar met styling Je kent het vast wel: even op Funda kijken en voor je het weet ben je een paar uur verder. Vooral de stijlvol.
Voorlichting, advies en instructie
STEAM Camp International School of Aruba
Inzicht krijgen in Ethiek
Leren programmeren met Scratch
Transcript van de presentatie:

Hoe ziet mijn toekomstvisie eruit ?

Wat is Domotica ? Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Het woord "domotica" is een samentrekking van het Latijnse woord domus (huis) en elektronica. Domotica omvat alle apparaten en infrastructuren in en rond woningen, die elektronische informatie gebruiken voor het meten, programmeren en sturen van functies ten behoeve van de bewoners. Domotica houdt in dat sensoren instaan voor de bediening van actuatoren door tussenkomst van een processor of controller ofcomputer. Domotica zijn de mogelijkheden van de industriële bedrijfsautomatisering toegepast op een woning.

Een huishoudelijk proces

Ramen wassen Je ontkomt er niet aan en het is een wekelijkse bezigheid. Veel mensen vinden het niet leuk om te doen maar vinden het wel prettig als hun ramen er schoon en netjes uitzien.

De grote nadelen Mensen vinden hedendaags dat het ramen wassen nogal wat ongemakkelijkheden met zich meebrengt. Zo zijn er vaak problemen met ladders, hoogtes etc.

De oplossing De oplossing die ik bedacht heb voor het probleem ramen wassen is : de automatische ramenwasser. De bewoner kan zelf de ramenwasser bedienen door middel van zijn multifunctionele besturing. Zo kan hij de ramenwasser van richting laten veranderen en diverse spoelmethodes gebruiken.

De techniek Om ervoor te zorgen dat de ramenwasser zich kan verplaatsen over het raam worden er lichte magneten gebruikt die ervoor zorgen dat er raam niet beschadigt zal worden maar wel schoongemaakt kan worden. Ook zullen er in de ramenwasser verschillende sensoren / zenders geplaatst moeten worden zodat er gereageerd kan worden op de signalen die de bestuurder uitvoert. Deze signalen moeten er weer voor zorgen dat er in de ramenwasser bepaalde taken uitgevoerd worden bij het wassen van de ramen.

Systeemverwerking Het schoonmaken van de ramen door middel van enkele besturing. ↓ Het installeren en klaarmaken van de ramenwasser ↓ De ramen zijn schoongemaakt en de automatische ramenwasser kan opgeruimd worden.

Conclusies De automatische ramenwasser biedt dus volop mogelijkheden. Ook voor de grote oppervlaktes zou de ramenwasser gebruikt kunnen worden zoals bijvoorbeeld grotere flats. Als de techniek eenmaal zover is, lijkt het slecht een kwestie van tijd voordat de automatische ramenwasser multifunctioneel wordt gebruikt. Het biedt zowel uitkomst voor jongere als voor oudere huishoudens.