De (groei)indicatoren 8.2 en 2.1 en wat vraagt de Inspectie van het Onderwijs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
basisinformatie voor ouders en schoolteams mei 2013
Advertisements

Het ontwikkelingsperspectief
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
ACHTERSTANDBESTRIJDING EN REFERENTIENIVEAUS voor taal en rekenen in het VO Wat staat scholen te doen? Flitspresentaties september / oktober 2012 –
‘WERKEN MET EEN ONTWIKKELINGS PERSPECTIEF’
Het werk van de Inspectie van het Onderwijs binnen het Praktijkonderwijs Flitsbijeenkomst 10, 17 en 25 september 2012 Paul Prior.
Opbrengstgericht werken
SAMEN AAN ZET Opbrengstgericht werken voor docenten.
SAMEN AAN ZET Workshop voor leidinggevenden én docenten.
Landelijke Platformdag Gehandicapten
VELON Opleiden in de school 9 november 2007
45 minuten: Introductie, afstemming (10 min.)
Inspectietoezicht EC vanaf 2012
Workshop Teamleiders OGW en sturen op OGW.
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Samen aan zet Workshop voor bestuurders
Kwaliteitsprofielen.
PoRaad Herman Bijsterbosch 1 maart 2013.
MODEL ONDERSTEUNINGSPLAN Voorpublicatie Instrumentarium passend onderwijs April 2012 Auteurs: Ron Benjamins, Dick Rasenberg.
Het leer- en ontwikkelingsverhaal van leerlingen !
SCHOOLONDERSTEUNINGS PROFIEL Maastricht 5 oktober 2012 Ron Benjamins.
OPP Groeidocument Mireille van Iperen Mary Anema WELKOM Fijn dat jullie er zijn.
Saltoschool De Bergen De school voor kinderen groot en klein!
SCHOOLONDERSTEUNINGS PROFIEL In het kader van de wet Passend Onderwijs de Baas Coaching en Advisering (BCA)1.
MR Vlinderbos jaarverslag 2009 – Wij zijn de MR! Oudergeleding: Carel Albertscontactpersoon Ouderraad Hans Waldercontactpersoon Directie Jeroen.
Opbrengstenmeting Inspectie en de rol van het IOP Themadag IOP Praktijkonderwijs Eindhoven 20 januari 2010.
Ontwikkelingsperspectief
Zorgplicht in passend onderwijs
Ontwikkelingsperspectief
Het ABC van Passend Onderwijs Nadine de Boer en Kees Blaauw November 2013.
Opbrengstenmeting Inspectie en de rol van het IOP Themadag IOP Praktijkonderwijs Zoetermeer 27 januari 2010.
Programma Introductie. Monitoring Functies van het ZAT Samenwerken in een ZAT Aanbevelingen.
Uitkomsten kwaliteitsonderzoek pilot toezicht 2020 De Oranjerie datum onderzoek 12 mei 2015.
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
Naar het voortgezet onderwijs
Algemene ouderavond Mavo leerjaar 1. Voorstellen mentoren Begeleiding Mavo balie Nieuwe vakken Oudercommissie Mavo - doorstroom Afsluitende weken Ouderavonden.
De kwaliteit van het basisonderwijs in het Noorden
Onderwijsinspectie – Het juridische verhaal 22 september 2015.
Geschillencommissie passend onderwijs Presentatie Joke Sperling tijdens Werkgroep leerrecht en leerplicht 30 oktober 2015.
Inspectiebezoek.
CLINIC AANDACHT EN BEGELEIDEN VOOR FUNCTIONEREN Lucas Onderwijs 14 mei 2013.
WELKOM OP DE VOORLICHTINGSAVOND Speciale klassen en begeleiding op de Guido de Brès.
Ontwikkelingen toezicht speciaal en voortgezet speciaal onderwijs Cindy Ligt Piet van de Pol.
Basisondersteuning IB-netwerk 12 november Basisondersteuning Zie ook: -in-de-basisondersteuning/
Actieplan Beter Presteren: opbrengstgericht en ambitieus Henk den Boer Coördinerend inspecteur vo Masterclass Amersfoort 17 januari 2012.
Toelichting inspectierapport. Agenda Inleiding/welkom Waar kijkt de inspectie naar? Hoe verder? Nog te beantwoorden vragen.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Ouderavond Schoolontwikkeling Woensdag 12 juni – uur Locatie Voorstraat.
Welkom op de Algemene Informatieavond
VAD bijeenkomst 1.2. Inhoud VAD bijeenkomst Welkom 2.Huishoudelijke mededelingen 3.Test kwalificatie dossier 4.Terugblik en bespreken thuisopdrachten.
Samenwerkingsverband Passend Onderwijs PO Friesland Informatie voor ouders en leerkrachten.
Toezicht op de kwaliteit van onderwijs en de doorlopende leerlijnen 1. Waarom toezicht? 2. Hoe werkt toezicht? 3. Hoe houden we toezicht op doorlopende.
Veranderend toezicht of hoe het toezicht verandert. LECSO 2015.
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Nieuw onderwijsconcept en plaatsing. Besluit 1. Extra begeleidingsbehoefte: Aanmelding gebeurt bij een VO - ‘moeder’school. 2. Flexibel arrangement met.
De zorg op onze school Presentatie over de zorg met als uitgangspunt de 1-zorgroute. Petra Vinkestijn IB-er Burg. Westerbeek van Eertenschool Varik.
Presentatie door: Welkom Bij de bijeenkomst over Cyclische kwaliteitszorg Ivonne van Eerd en Jeroen Meijboom.
Netwerk IB WSNS Tilburg
Informatie-avond voor Ouders
Opbrengstgericht werken op het Bredero Lyceum
Karen van Berlo en Willemijn Kerkhof Psycholoog
informatieavond Voortgezet Onderwijs
Informatie-avond voor Ouders
Voorlichtingsbijeenkomst uitstroom 23 januari 2018
Rekenen en wiskunde op Het Segment
SWV PO 2203 CA AFDELING HOOGEVEEN
PowerPoint Taal Bijeenkomst 7: Evalueren op schoolniveau
Specialistische lesplaatsen
Workshop videobegeleiding
Onderwijskundige visie BS De Regenboog
Transcript van de presentatie:

De (groei)indicatoren 8.2 en 2.1 en wat vraagt de Inspectie van het Onderwijs

LeerlingenzorgOnderwijsleerprocesKwaliteitszorg Toezicht­ arrangement normindicatoren*: 2.1, 2.2, 2.3, 2.4 normindicatoren*: 3.1, 3.3, 4.2, 5.2, 6.1, 6.2, 6.3 en 7.5 normindicator*: of meer voldoende & 6 of meer voldoende niet betrekken bij bepalen toezichtarrangement BASIS 3 of meer voldoende & 5 of minder voldoende niet betrekken bij bepalen toezichtarrangement ZWAK 1 of 2 voldoende&6 of meer voldoende&voldoendeBASIS 1 of 2 voldoende&6 of meer voldoende&onvoldoendeZWAK 1 of 2 voldoende&5 of minder voldoende&voldoendeZWAK 1 of 2 voldoende&5 of minder voldoende&onvoldoendeZEER ZWAK 0 voldoende& 6 of meer voldoende & ZWAK 0 voldoende& 6 of meer voldoende & onvoldoendeZEER ZWAK 0 voldoende& 5 of minder voldoende niet betrekken bij bepalen toezichtarrangement ZEER ZWAK

Indicator 8.2.: De school evalueert jaarlijks de leerresultaten van de leerlingen.

Indicator 8.2.: De school evalueert jaarlijks de leerresultaten van de leerlingen. Gefaseerde opbouw: In schooljaar dient de jaarlijkse evaluatie te bestaan uit een overzicht van de onderwijsprestaties minimaal in termen van uitstroombestemmingen van de leerlingen. Het gaat hierbij in ieder geval om de gegevens van het afgelopen schooljaar.

Indicator 8.2.: De school evalueert jaarlijks de leerresultaten van de leerlingen. In schooljaar is er naast een overzicht van de onderwijsprestaties van de leerlingen gericht op de uitstroombestemming en het uitstroomniveau ook een vergelijking met eerder gestelde doelen door de school, gekoppeld aan een analyse.

Indicator 8.2.: De school evalueert jaarlijks de leerresultaten van de leerlingen. In schooljaar vindt de beoordeling plaats op basis van de voorgaande criteria, aangevuld met de beoordeling van de consequenties die de school trekt uit de analyse voor het behoud of de verbetering van de inrichting van het onderwijs.

Indicator 8.2.: De school evalueert jaarlijks de leerresultaten van de leerlingen. onderwijsprestaties minimaal in termen van uitstroombestemmingen van de leerlingen + het uitstroomniveau een vergelijking met eerder gestelde doelen door de school gekoppeld aan een analyse + de beoordeling van de consequenties die de school trekt uit de analyse voor het behoud of de verbetering van de inrichting van het onderwijs

Indicator 2.1: De school stelt bij plaatsing voor iedere leerling binnen zes weken een ontwikkelingsperspectief vast. Uitstroombestemming Uitstroomniveau Leerroute

Indicator 2.1: De school stelt bij plaatsing voor iedere leerling binnen zes weken een ontwikkelingsperspectief vast. Schooljaar : Ontwikkelingsperspectief bestaat minimaal uit de vermelding van een uitstroombestemming. Schooljaar : Ontwikkelingsperspectief bestaat naast de uitstroombestemming minimaal uit het uitstroomniveau. Het uitstroomniveau geeft in doelstellingstermen weer wat de leerling moet kunnen en kennen als eindniveau van de opleiding die hij op de school heeft gevolgd.

Indicator 2.1: De school stelt bij plaatsing voor iedere leerling binnen zes weken een ontwikkelingsperspectief vast. Schooljaar : Ontwikkelingsperspectief bestaat naast de uitstroombestemming en het uitstroomniveau minimaal uit de leerroute die de school met de leerling volgt. De leerroute is belangrijk als referentiekader voor het beoordelen van de ontwikkeling die de leerling doormaakt. Dat betekent dat het van belang is dat de leerroute ook een fasering in leerjaren bevat.

jaarIndicator 2.1 OPPIndicator 8.2 evaluatie opbrengsten Vermelding uitstroombestemmingOnderwijsprestaties in termen van uitstroombestemmingen van de lln Uitstroombestemming + uitstroomniveauUitstroombestemming +  Uitstroomniveau +  Vergelijking met eerder gestelde doelen +  Gekoppeld aan een analyse Uitstroombestemming + uitstroomniveau + de leerroute Beoordeling consequenties voor behoud of verbetering inrichting van het onderwijs

2.1 De school stelt bij plaatsing voor iedere leerling binnen zes weken een ontwikkelingsperspectief vast. - De commissie voor de begeleiding adviseert het bestuur over het ontwikkelingsperspectief van de leerling. - De commissie voor de begeleiding vormt een diagnostische beeld:  de IQ-gegevens;  een niveaubepaling op de leerlijnen van de kernvakken;  (het onderwijs) belemmerende en bevorderende factoren  de kenmerken van de (psychiatrische) stoornis.  integrale analyse van de gegevens - Aansluitend op het diagnostisch beeld bepaalt de commissie voor de begeleiding een ontwikkelingsperspectief van de leerling:  leerroute (bundeling van leerlijnen [en fasering in leerjaren]);  uitstroomniveau;  uitstroombestemming;  binnen zes weken. - De vaststelling van het ontwikkelingsperspectief komt tot stand na op overeenstemming gericht overleg met de ouders. - Uitgangspunt is dat de school de leerling bij dit overleg betrekt.  De school bespreekt met de leerling zijn leerdoelen op sociaal-emotioneel - en cognitief gebied  De bespreking is gericht op het bevorderen van het inzicht bij de leerling.