De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Karen van Berlo en Willemijn Kerkhof Psycholoog

Verwante presentaties


Presentatie over: "Karen van Berlo en Willemijn Kerkhof Psycholoog"— Transcript van de presentatie:

1 Karen van Berlo en Willemijn Kerkhof Psycholoog
Leerlingenzorg Karen van Berlo en Willemijn Kerkhof Psycholoog

2 Ontwikkelingsperspectief (OPP)
Bedoeld om de ontwikkeling van de leerling goed in kaart te brengen om van daaruit het ontwikkelingsperspectief te schetsen. Basis voor groepsprofiel en groepsvakplan. Jaarlijks besproken en bijgesteld. Ouders en leerlingen bespreken dit, vullen evt. aan en ondertekenen definitieve versie.

3 Het volgen van de leerlingen uit VMBO 1 en 2 dit schooljaar
Rond november vindt de eerste kernteambespreking plaats. Er wordt dan gekeken of de ontwikkeling van de leerlingen naar verwachting loopt en zo niet, wat er ingezet kan worden om dit te bevorderen. Rond april vindt er nog een kernteambespreking plaats. Er wordt geëvalueerd hoe de leerling zich het afgelopen schooljaar heeft ontwikkeld.

4 Arrangement Voorheen ‘intensief’, ‘medium’ of ‘licht’ arrangement. Nu ‘onderwijs’ of ‘ondersteuning’. Op basis van de laatste kernteambespreking wordt voor iedere leerling het evaluatieformulier ingevuld. Het formulier dient als onderlegger voor het arrangement en het bij te stellen OPP.

5 Commissie voor de Begeleiding (CvB)
Wekelijks overleg tussen teamleider, psycholoog/orthopedagoog, mentor, logopedist, op afroep: schoolarts en/of ouderconsulent om hulpvragen te bespreken.


Download ppt "Karen van Berlo en Willemijn Kerkhof Psycholoog"

Verwante presentaties


Ads door Google