Alleen digitaal communiceren? Antoinette van Leeuwen & Sylvia Suvaal.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
sociale media: de nieuwe realiteit
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Woord van Leven Januari 2008.
Acceptatie Thema-avond voor De Piloot, maart 2011 Antoinette Loenen
Mijn naam is Willem Wind. Mijn naam is Willem Wind En ik ben hoogbegaafd.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Wie is La Fontaine? Anneke van Doorn Jolanda van der Steen
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Heb het goed hou het goed Corrie Blijdorp De Driehoek
Droge voeten en schoon water Help, er loopt een dijk door mijn tuin! 08 November 2012 Marco Maréchal (Hoofd communicatie HHSK)
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Langer zelfstandig thuis VIB bijeenkomst 28 november 2011
Eigen Kracht-conferenties regie bij de burger
Bewoners Collectief Nieuwegein Welkom.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Scolaris... School Met Een Visie. Wij bieden: Verschillende richtingen In een aangenaam klimaat Met aandacht voor de noden van uw kind Individuele begeleiding.
Sociale media en integriteit Tim Vanheers / integriteitsdag 10 april 2014.
Symposium De beperkingen van de WKPB Albert Tieken, hoofd Geo-informatie Gemeente Vlaardingen 7 oktober 2009.
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Afspraken met recreantengroepen. Afspraken recreantengroepen Ervaringen Wettelijk kader Discussie & oplossingen? Conclusies -> Belangrijk : ‘natuur voor.
Sociaal Raadsliedenwerk in De Ronde Venen Hoe samenwerking kan worden omgezet in kracht!
Iedereen zet zich in Tegenprestatie of Maatschappelijke bijdrage.
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
2/9 - Hoe werkt een gemeente ? - Voor- en nadelen van een burgemeestersreferendum - René van Diessen - Jan Waaijer - Uit het nieuws.
Perl Kohen1BaOAOICT en bronnen. Er is vaak onderkenning van dyslexie bij volwassenen →ontstaan en signaleren in de basisschoolleeftijd Sociaal-emotionele.
Communiceren over veranderingen sociaal beleid in Heerenveen. Informele raadsbijeenkomst 28 november 2013.
Politieke besluitvorming De toekomst van de Nederlandse politiek
inzicht op de invloed van veranderingen op het gedrag van medewerkers
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn,maar dat wìj verantwoorde-lijk zijn voor wie we.
Situatie 1 Ik ben iemand die graag zelfstandig blijft, maar heel veel informatie over de veranderingen gaat tegenwoordig met de computer en ik heb geen.
Regie over eigen leven..
Bijbelstudies over de gelijkenissen van Jezus
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
SeniorWeb helpt senioren digitaal bij te blijven Elisabeth Weinberger.
“Die pleit om een koe, geeft er één toe”
MEEDOEN in Edam-Volendam Voorstellen: Katja Mooij (RCO De Hoofdzaak) Fred Wiedijk (Context NH) Coördinatie en secretariaat MEEDOEN-tafel.
Welkom. Veiligheid Allemaal bril op!!! Waarom zou ik mij houden aan de veiligheidsvoorschriften?
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
1. Zo lang als verantwoord en mogelijk, thuis blijven wonen. Een goed uitgangspunt. Dat kon met Thuiszorg, dagbesteding, thuishulp.
Visie van Eigen Kracht Eigen Kracht Centrale. Werkt aan een samenleving waarin participatie en samenredzaamheid van burgers centraal staan Waarin burgers.
Inventarisatie Zorg 2030 agenda ANNO. (geschikt) wonen
Copyright 2008 – Morningstar Systems – All rights reserved 1.
Brunssum & Landgraaf Januari Even terugkijken.
INSPELEN OP VERANDERINGEN IN BINNENSTEDEN Tegengaan van leegstand Stadswerkcafé.
VAN HRM NAAR PERSONEELSZORG 7 JUNI 2016SECTORDAG FNV OVERHEID.
Hoe geïnspireerd samenwerken? Het teamwiel van Vroemen in uitdagingen
Betrokken en betrouwbaar Stelling: Integrale zorg krijgt pas vorm als we met het hele zorglandschap samen werken aan de zorg!
REGELREKSESSIE SCHAKELDAG 21 juni 2016 Boukje Keijzer en Marte Kappert.
Digitale dienstverlening gemeente Oss Resultaten van het digitaal Burgerpanel September 2012 Team Onderzoek & Statistiek.
Adviesraad Sociaal Domein
ViaVia Info-presentatie
Beleid en regelgeving Les 2.
Sociaal werk in een veranderende samenleving
‘Aan de slag met ouders als onmisbare partner’
Workshop Kernboodschap Gebiedsgericht Werken 14 oktober 2016
Sociaal digitaal Visie op de digitalisering in het
Adviesraad Sociaal Domein
Alies Struijs (Centrum voor Ethiek en Gezondheid/RVS)
Big Data.
Big Data.
E-learning, E-health & Domotica
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
ISociaal Programma gericht op stroomlijning van informatievoorziening van het sociaal domein om de inwoner sneller aan een passende oplossing te helpen.
Uitkomsten vorige keer, life events
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Aftrap Bestuursatelier nr.2 Innovatie Sociaal Domein Rijswijk
Transcript van de presentatie:

Alleen digitaal communiceren? Antoinette van Leeuwen & Sylvia Suvaal

Programma Inleiding In subgroepjes stellingen bespreken Plenaire terugkoppeling

Aanleiding De rijksoverheid wil dat alle overheden per alleen nog maar digitaal met hun inwoners communiceren. In de praktijk lijken deze plannen erg ambitieus. De gemeente Zeist zoekt samen met maatschappelijke partners naar goede oplossingen.

Visie op informatievoorziening van Plasterk maart 2013 Alle communicatie met de overheid vanaf digitaal Is dat mogelijk? Is dat wenselijk? Hoe komen we op dat punt? Wat is de rol van de gemeenten? Wat kan de rol van de sociaal raadslieden zijn?

Mogelijke gevolgen Waarschuwing Kerngroep Minimabeleid Zeist: Bepaalde groepen komen door deze ontwikkeling (nog meer) buiten spel te staan, lopen risico’s en ervaren hindernissen bij het gebruik maken van hun rechten. Denk aan: (hoog)bejaarden mensen met een beperking die computergebruik moeilijk maakt minima die geen geld hebben voor een PC of internetaansluiting mensen met lage digitale vaardigheden door bv. faalangst

Onderzoek Nationale Ombudsman 2013 Conclusies: 95% van de burgers wil zélf kanaal kiezen waarop ze met de overheid communiceren 36% heeft geen vertrouwen in de manier waarop de overheid met digitale gegevens omgaat (46% redelijk en 11% veel) Groepen burgers voelen zich buitengesloten door de digitale overheid Digitale systemen blijken niet altijd betrouwbaar: burgers moeten kunnen controleren en corrigeren

Voordelen digitalisering Domotica maken langer thuis wonen mogelijk Rechtstreeks contact met familie en vrienden ver weg (skype, facebook) Lotgenotencontact via digitale communities Aanvragen 24/7 mogelijk …..

Stellingen Waar hebben we het over? Iedereen heeft tegenwoordig een computer of kent iemand om hen te helpen. De overheid verzint iets onhaalbaars, en de maatschappelijke organisaties mogen het weer oplossen. De participatiemaatschappij anno 2014! Het hoort bij het werk van sociaal raadslieden om mensen met geen of geringe digitale vaardigheden verder te helpen. Daarvoor zijn allerlei mogelijkheden. Een twitterende ex-hoogleraar en zijn dito staf bedenken beleid dat ver van de realiteit af staat waar wij dagelijks mee werken. We moeten hen dat duidelijk maken. De gemeente krijgt de regie in het sociaal domein en moet ook bij deze kwestie het voortouw nemen.

Discussie

Visie gemeente Zeist Digitaal, tenzij…