17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

Ontwikkelingen in het VO. Passend Onderwijs • Samenwerkingsverbanden in de regio • De huidige organisatie van passend onderwijs is ingewikkeld. Ook is.
Voorblad 2: Watermerk Typ hier de titel. Legitimering 1919 School en kindertuinen wil de jeugd nader brengen tot de natuur en daardoor tot het leven zelf.
Informatieavond 22 april 2013
Passend Onderwijs presentatie voor MR februari 2014
Informatie over opzet onderbouw
Presentatie Procedure naar het VO
Informatieavond groep 7
De Biezenhof een BAS-school? een BAS-school?. Voorgeschiedenis n maart tot september 2010: Waar willen we naar toe? n september 2010: Presentatie BAS.
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
OBS Twekkelerveld Op 18 maart 2007 heet OBS Twekkelerveld voortaan een BOOM school. BOOM staat voor Beter Onderwijs Op Maat. In de nu volgende PowerPoint.
Bijeenkomst 26 mei 2011 avondbijeenkomst. Verleden  Materialen dekten niet de gevraagde leerstof  Nieuwe inzichten over de opbrengsten van de montessorimaterialen.
Dalton middelen Op Daltonschool de Kleine Kapitein.
samenhang Resultaten Processen Persoon Wat het oplevert Wat je doet:
De weg naar het voortgezet onderwijs
Welkom !!! Bs Meuleveld SBO Peelhorst
Welkom Afsluiting KC en hoe verder!. Klas 3 sluit kc af Klas 3 is laatste jaar van project Kunst & Cultuur. Leerlingen krijgen eindbeoordeling per vak.
Meer maatwerk door vernieuw(end) teamwerk ‘t Heibosch
Welkom op deze informatie- Over groep 8 en het voortgezet onderwijs
Welkom Informatieavond 26 maart Doel: Doel: Aan het einde van deze bijeenkomst zijn jullie in hoofdlijnen geïnformeerd over: de wijze waarop wij.
Geerstraat Sterrenschool. Wat is de sterrenschool?  Het hele jaar open van zeven tot zeven  Kinderen leren in één klimaat  Maatwerk voor ieder kind.
Het werken met portfolio
Openbare Jenaplanschool de Buizerd
Informatieavond onderbouw
Informatieavond groep 7
Informatiebijeenkomst voor ouders St. Catharinaschool Schooljaar
Van groep 8 naar klas 1 Paul Koolen muziekdocent
Kiezen voor een school voor voortgezet onderwijs
Ouderavond Groepsorganisatie
Programma Opening door Tilly Film Shift Happens Presentatie Visie op Slim Fit Stelling bespreken met behulp van de gekleurde hoeden Film van Slim Fit op.
Een prachtige kans voor uw kinderen
Welkom op de informatieavond van groep 7
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Verantwoorden over passend onderwijs Congres Antwoorden bij Verantwoorden 23 september 2015.
Ouder informatieavond 2015 Dit schooljaar succesvol! voor ouders/verzorgers van onze doublanten.
Welkom.
MEESTERPROJECT. Welkom Ronnie Peters | VL1A Joris Houben | VL1B Marcel Craenmehr | VB1A
Informatieavond groep 8
Informatie-avond Dinsdag 15 september 2015 WELKOM Agenda: 1 e deel Inloop: uur Algemene gedeelte: uur Informatie Weekend Academie:
Welkom! Ouderavond TK2+ project Donderdag 26 november 2015.
WELKOM OP DE VOORLICHTINGSAVOND Speciale klassen en begeleiding op de Guido de Brès.
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Jenaplanschool Cleophas 2014 Van basisschool naar middelbare school 2013/2014.
Welkom in groep 8. Waar gaan we het over hebben? Wie zijn wij? Hoe ziet onze dag er uit? Wat leren we in groep 8 Afspraken bij de gymles Huiswerk Voor.
Mei 2013 Welkom 19.15u: Inloop met koffie/thee 19.30u: Opening en presentatie 19.45u: Vragenronde 20.00u: Presentatie clusters 21.00u: Tips en tops 21.15u:
Informatieavond Adalbert Basisschool ‘Andere schooltijden?’
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
Informatie-avond groep 7 en 8 schooljaar Van de basisschool naar het voorgezet onderwijs en overige praktische informatie Karen van Nassau Anja.
Andere Schooltijden Obs Het Veenpluis. Welkom namens team en MR van Het Veenpluis! Fijn dat u bent gekomen.
VMBO Basisberoeps & Kaderberoeps Op weg naar de toekomst!!
Welkom in groep 4. Voorstellen Ilze Arts: maandag, dinsdag en om de woensdag. Marian van Rengs: om de woensdag, donderdag, vrijdag.
Ouder info avond 25 juni 2013 Het Avontuur Sterk in Eigentijds Onderwijs.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
Van VMBO naar MBO De doorlopende leerlijn voertuigentechniek.
Ouderavond Mandegoud Maandag 11 maart. Doel van de avond Ouders informeren over oordeel Inspectie van het Onderwijs Ouders informeren over Plan van Aanpak.
Informatieve ouderavond Inrichting schoolorganisatie Th.J.Rijkenschool
Resultaten van de Monitor de Bibliotheek op school 2015 School X.
Het Technisch College Velsen De Technologie route.
De nieuwe school Impressie.
Passend onderwijs.
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
WELKOM.
Hoe schoolontwikkeling een feestje wordt op de werkvloer
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
van Basisschool naar Voortgezet Onderwijs
Onderwijskundige visie BS De Regenboog
Oranje route avond 8 oktober 2019.
Transcript van de presentatie:

17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs

uur: inleiding en ervaringen van de 2 e proefweek uur: vragen en afronding

Wettelijk kader: Bestaansrecht van een school houdt op wanneer het aantal leerlingen onder de 23 komt Brandende vraag van vele ouders: blijft de school in Schin op Geul bestaan? Standpunt schoolbestuur Innovo: Een Innovo school blijft bestaan wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: 1.Kwaliteit van onderwijs en opbrengsten is minimaal voldoende 2.Financieel zelfstandig (moet met eigen middelen rond kunnen komen) 3.Medewerkers/ouders/leerlingen zijn tevreden

Het team wil er alles aan doen om de school voor het dorp te behouden. En dus vroegen wij ons af: “HOE gaan wij dit doen?”

- hogere arbeidsproductiviteit - meer verschillende functies binnen school - meer arbeidstevredenheid - verbetering onderwijskwaliteit Slim Fit = eigentijdsleren= Teamleren Op Maat (landelijk project, meer dan 50 scholen doen hieraan mee waaronder 11 Innovo scholen, wij krijgen 60 duizend euro om dit project uit te voeren.)

Ons onderwijs anders inrichten: -i.p.v. kinderen in een combinatieklas met 1 leerkracht voor de groep gaan wij werken in units. -In schooljaar start de onderbouw als unit (ongeveer 25 lln) -de bovenbouw start in of als unit. - een unit bestaat uit kinderen met 2 volwassenen; 1 HBO leerkracht en 1 MBO onderwijsassistent.

In de praktijk: -start van de ochtend gezamenlijk in de unit of verdeeld over de leerkracht en de assistent -Alle instructies voor de kernvakken: taal/lezen/rekenen worden voor álle kinderen door de leerkracht verzorgd (kwaliteit) -De assistent begeleidt de kinderen die op dat moment geen instructie krijgen. -Hierdoor kan de leerkracht zich écht richten op de instructie aan een kleine groep van 8 tot 15 kinderen

In de praktijk (vervolg): -Er wordt gewerkt met weekplanningen die door de leerkracht én de assistent samen gepland worden -Verhoudingsgewijs meer handen in de klas en meer aandacht per kind Voor de inrichting van de lokalen/het gebouw ziet dit als volgt uit

De rol van een leerkracht - de leerkracht maakt de planning voor taal, rekenen, lezen - de leerkracht geeft instructie aan groepjes leerlingen én de leerlingen met extra zorg - hij/zij heeft zicht op de leerlijnen en doelen/tussendoelen

De rol van de assistent -De leerkracht ondersteunen bij het maken van de planning -De leerlingen die geen instructie krijgen ondersteunen, begeleiden, looprondes -Eenvoudige activiteiten/instructies uitvoeren -Signaleren van knelpunten en die bespreken met de leerkracht Dit ziet er als volgt uit.

Hoe verder? 2 uitprobeerweken zijn geweest. Wij zijn enthousiast en staan steeds steviger achter onze keuze. Het derde uitprobeermoment wordt 2 weken in de periode 5 maart -16 maart Hier worden de laatste puntjes op de i gezet. Ons voornemen is om na 16 maart zoveel mogelijk elementen van de nieuwe werkwijze vast te houden en na de meivakantie volledig volgens deze werkwijze aan de slag te gaan. Dit om de overgang zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen.

Wij werken nauw samen met scholen uit heel Nederland maar vooral met scholen die vergelijkbaar zijn. Sommige scholen in onze buurt werken al volgens dit principe: de basisscholen van: Itteren en Vaesrade. Regelmatig zitten wij met hen om tafel om ervaringen te delen en kennis uit te wisselen.

Instructies aan kleine groepen kinderen op juiste niveau Veel aandacht voor elk kind door inzet assistent Professionele begeleiding door KPC Projectgelden Samenwerken met landelijke projectgroep en regionale groep = kennisdeling Voordelen van nieuwe, Slim Fitte werkwijze

Vragen? Info folder Bedankt voor uw komst! mocht u nog vragen hebben, stel ze gerust!